Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Φωτοβολταϊκά: υπέρ της μείωσης των επιδοτήσεων ο ΣΕΒΠΔΕ





Την πεποίθηση ότι το θέμα της μείωσης των εγγυημένων τιμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα πρέπει να επανέλθει εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Πέτρος Μαντάς, στην πρόσφατη ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Εξοικονόμηση Ενέργειας: Προκλήσεις και προοπτικές».
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι ειδικά στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών, η μείωση των εγγυημένων τιμών είναι περισσότερο επιτακτική, δεδομένου ότι οι τιμές των πάνελ έχουν μειωθεί σημαντικά.
Επιπλέον, επισήμανε ότι η ένταξη των ΑΠΕ θα πρέπει να γίνεται με οικονομικά συμφέροντα τρόπο, προσθέτοντας ότι το πλήρες κόστος της πριμοδότησης των ΑΠΕ πληρώνουν όλοι οι χρήστες, πλην των οικιακών χρηστών και της βαριάς βιομηχανίας, οι οποίοι εξαιρέθηκαν.
«Επιπρόσθετα, όμως, η βιομηχανία αναγνωρίζει και αποδέχεται την υποχρέωσή της, για λόγους τόσο κόστους όσο και βιωσιμότητας του περιβάλλοντος να στηρίξει ερευνητικά αλλά και να υλοποιήσει δράσεις περιορισμού της ενεργειακής της κατανάλωσης», κατέληξε ο κ. Μαντάς.
Econews 31 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ