Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αχ Ελλάδα μου... Ειμαι 21 χρονών



Τελικά δε ξέρω τι να πιστέψω πια με όλα αυτά που γίνονται στην αγαπημένη μου Ελλάδα...
Τι φταίει που γίναμε έτσι..?? Εμείς οι νέοι??? Οι παλιά γενιά??? Οι πολιτικοί???? Οι αστυνομία??? Οι δημοσιογράφοι??? Νομίζω οτι όλοι φέρουμε ευθύνες γι αυτοί την τραγική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά... Κι όμως νιώθω οτι ακόμα και η κυβέρνηση να πέσει παλι τα ιδια θα ζω... Μες στην πονηριά ο Έλληνας... Δεν ειμαι αγανακτισμένος.... Στενοχωρημένος είμαι γιατι βεβηλώνουν την Ελλάδα μου... Γιατί γίνομαι ρεζίλι παγκοσμίως και κάνεις δε νοιάζεται... Ολοι νοιάζονται για τα 200 η τα 500 ευρω που τους κόβουν.... Πρέπει όμως.... Το σκέφτηκε κάνεις αυτο??? Δε νομίζω.... Μες στα ρουσφέτια μεγαλώσαμε ολοι και με το χρημα ξεχνούσαμε τα παντα... Τωρα η κατάσταση ειναι μη ανατρέψιμη.... Ας ενωθούμε ολοι.... Για την ελλαδα μας και οχι για τον εαυτο μας... Είμαι 21 χρονών... Και προσπαθώ παντα να ζω.... Και οχι να μιζεριαζω.... Δεν κοίταξα ποτε τα εύκολα οπως οι πιο πολλοι... Δε κοίταξα ποτε το γραφείο οπως οι πιο πολλοί..... Και ομως τους βάλανε στο γραφείο και οτι εβγαζαν ηταν άκοπα... Αλλα τωρα ειναι στους δρομους... Με ποιο δικαίωμα??? Τελικα η Ελλάδα δεν αξιζει τους Έλληνες.... Τελικα δεν αξίζουμε τίποτα παραπάνω απο αυτο που είμαστε.... Ελπιζω να κυλήσουν ολα ομαλα και να βγουμε απο την κριση...
Αναγνώστης





Με υποβάθμιση απειλούνται οι ΗΠΑ







        Με "επιλεκτική χρεοκοπία" απειλεί την Ουάσινγκτον ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor's








Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 30 2011 12:08 Ενημερώθηκε: Ιούνιος 30 2011 15:24
Στην άμεση υποβάθμιση του αξιόχρεου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από το επίπεδο ΑΑΑ σε εκείνο της "επιλεκτικής χρεοκοπίας", απειλεί να προχωρήσει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's εάν οι ΗΠΑ δεν ανταποκριθούν στην πληρωμή ομολόγου που λήγει στις 4 Αυγούστου.
Σχετικές δηλώσεις ως προς τις προθέσεις του Οίκου έκανε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο γενικός διευθυντής του Τζόν Τσέϊμπερς, ο οποίος επίσης προΐσταται της επιτροπής αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P. Σύμφωνα με τον Τσέϊμπερς, ομόλογα που λήγουν στις 4 Αυγούστου θα χαρακτηριστούν άμεσα ως "D" (default), σε περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
"Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κάνει την πληρωμή πάει άμεσα στο D", δήλωσε ο κ.Τσέϊμπερς προσθέτοντας ότι "αυτό θα συμβεί στις 4 Αυγούστου, κατά την ωρίμανση των τίτλων, καθώς δεν υπάρχει περίοδος χάριτος".
Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, οι ανησυχίες περί "τεχνικής" στάσης πληρωμών εκ μέρους των ΗΠΑ αυξάνουν μετά την αποτυχία Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων να έλθουν σε συμφωνία σχετικά με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Ακόμη και μια ιδιαίτερα πρόσκαιρη στάση πληρωμών θα αύξανε αυτομάτως το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ, και θα βάρυνε στη διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης της χώρας αλλά και στο ρόλο του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος παγκοσμίως.
Στις 4 Αυγούστου λήγει αμερικανικό ομόλογο αξίας 30 δισ.δολ.
Αντίστοιχη προειδοποίηση με την S&P διατύπωσε πρόσφατα και ο οίκος Moody's.
Στις ΗΠΑ, το καθορισμένο από το νομοθέτη "πλαφόν" χρέους των 14,3 τρισ.δολ., "αγγίχτηκε" στις 16 Μαΐου και έκτοτε ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ αξιοποιεί ειδικά μέτρα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιλογές του "στερεύουν" στις 2 Αυγούστου.







Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011



Στις 14:00 η κρίσιμη και ιστορικη ψηφοφορία

 

 

Στις 14:00 ξεκινά η κρισιμότερη ψηφοφορία της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας μια ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον του ελληνικού λαού.

Η σημερινή καταμέτρηση των «ΝΑΙ» και των «ΟΧΙ» για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, είναι ίσως η πιο σημαντική για την ημέρα που θα μας ξημερώσει αύριο. 
 

Α. Ποδηματά: Σημείο - κλειδί τα φωτοβολταϊκά και οι ταρίφες τους


"Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και ειδικά των φωτοβολταϊκών αποτελεί σημείο-κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση"
     , τόνισε η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Άννυ Ποδηματά σε ομιλία της σε εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις ανάγκες των φωτοβολταϊκών που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταικών (European Photovoltaic Industry Association- ΕΡΙΑ) υπό την αιγίδα της κ. Ποδηματά.
Ειδικότερα, στην ομιλία της η κ. Ποδηματά τόνισε ότι η διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των ΑΠΕ που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια προϋποθέτει την διασφάλιση ισχυρών και σταθερών κινήτρων, όπως οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs).
Οι αποφάσεις ορισμένων Κρατών Μελών να αναθεωρήσουν δραστικά τα καθεστώτα στήριξης - ακόμα και με αναδρομική ισχύ σε κάποιες περιπτώσεις - θέτουν σε κίνδυνο την μελλοντική ανάπτυξη των ΑΠΕ.
 Η κ. Ποδηματά προσέθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αυτές και εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιέσεις που δέχεται η Πορτογαλία για την αναθεώρηση των κινήτρων ανάπτυξης ΑΠΕ στο πλαίσιο του πρόσφατου πακέτου στήριξης και του σχετικού μνημονίου. Η κ. Ποδηματά ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα αυτό προς συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο κ. Reinhold Buttgereit, Γενικός Γραμματέας της ΕΡΙΑ, κ. Manuel Sanchez Jimenez, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Werner Brinker, Διευθυντής της EWE AG, κ. Davy Marchand Maillet, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Energy Pool και κ. Konstantin Staschus, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ENTSO-E.
Οι ομιλητές αναγνώρισαν το δυναμικό της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη και συζήτησαν για τις διάφορες υπάρχουσες και μελλοντικές λύσεις στο πεδίο των 'Έξυπνων Δικτύων' και τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης ολοένα και περισσότερης ηλιακής ενέργειας στα Ευρωπαϊκά δίκτυα.
Της εκδήλωσης προηγήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής σε χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
http://www.energypress.gr/portal/


                  

      Οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs)  έτσι και αλλιώς θα κοπούν κα Αννυ μας .
Πρώτον γιατί λεφτά δεν υπάρχουν πλέον, και δεύτερον έτσι ήταν το αρχικό σχέδιο της ''Πρασινης Απατης''.
     Aν ,   λέμε αν.... η Αννυ   Ποδηματά είχε διαφορετικές θέσεις από αυτές που έχει , μάλλον κανένας δεν επρόκειτο  να ασχοληθεί με την αφεντιά της .
Για να βγει λοιπόν απο την αφάνεια , βρέθηκε ο δοκιμασμένος και σίγουρος τρόπος να κάνει  κανείς marketing .
Στήθηκε άλλο ενα  πανυγηράκι προπαγάνδας και διαφήμισης των ΑΠΕ  ,  που φέρνει πωλήσεις και καλα κέρδη   αφού
    ''  Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταϊκών (European Photovoltaic Industry Association- ΕΡΙΑ) υπό την αιγίδα της κ. Ποδηματά.''  για να έχουν να λένε οι παπαγάλοι και τα ΜΜΕ  και να τσιμπάνε ηλίθιους πελάτες. 

 Η ''εκπρόσωπος'' του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε..
''η διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των ΑΠΕ που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια προϋποθέτει την διασφάλιση ισχυρών και σταθερών κινήτρων, όπως οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs).''       Αυτά έπρεπε να πει .

Σύμφωνα με την Αννυ  Ποδηματά,  δεν νοείται ανάπτυξη ΑΠΕ χωρίς επιδοτήσεις .
Καθαρές κουβέντες . Έτσι προωθούνται τα πράσινα συμφέροντα των πολυεθνικών της πράσινης απάτης . Πάντα υπάρχει ο ''κράχτης''.
Εδώ ο επίσημος μανδύας είναι το Ευρωπαϊκό (Γερμανικό) Κοινοβούλιο και ενας εκπρόσωπος η....... κα Αννυ.
Απευθύνονται σε ηλίθιους η σε απατεώνες .
Βέβαια το σχέδιο των δανειστών μας έχει και τους αβανταδόρους του , στη ΕΕ.
Δανειστείτε  . Βάλτε ΑΠΕ ,  χρεωθείτε και άλλο σε εμάς , ηλίθιοι . Στο τέλος εμεις θα σας πουλάμε ηλεκτρικό ρεύμα , γιατί η ΔΕΗσας και όλη  η παραγωγή  μας θα  είναι πλέον δική μας.
Το είπε και ο  κος......  Σόιμπλε.

                                                                                                                           SAGINI

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΣΤΟ ΧΑΑ



Η διαπραγμάτευση πιστώσεων άνθρακα της ΕΕ έκανε βουτιά. Στην Ελλάδα, δύσκολα μπορούν να πουλήσουν, πιστώσεις άνθρακα της ΕΕ.

CO2 Πέφτοντας κάτω





ΕΕ πιστώσεις άνθρακα μέσω του Bloomberg- BLUENEXT - BNS EUA 08-12 (φάση 2) ​​(PNXCSPT2: IND) - κάντε κλικ γράφημα για την έκθεσή

 Μια φορά κι έναν καιρό, η εμπορία του άνθρακα υποτίθεται ότι θα ήταν η σωτηρία για τα προβλήματα του κλίματος της Γης.
Αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ως συνήθως, οι χρηματοοικονομικές αγορές αντιπαρήλθαν την κίνηση.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η εμπορία άνθρακα στις ΗΠΑ συνετρίβη. Δύο εβδομάδες αργότερα, σταμάτησε η διαπραγμάτευση.
Στην Ευρώπη, η τιμή των εκπομπών CO2 άκμασε στις αρχές του έτους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πίεσε για την ενίσχυση των πολιτικών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιέζεται από την Φουκουσίμα να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια, και να φαντάζεται ότι οι ΑΠΕ θα καλύψουν το κενό.
Την περασμένη εβδομάδα, στην Ελλάδα ξεκίνησε η δημοπράτηση EUAs τους (Δικαιώματα ρυπων Ευρωπαϊκής Ένωσης ).
Χρειάζονται τα χρήματα, και πιθανώς άλλες χώρες θα ακολουθήσουν, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας. Αλλά δεν ήταν η τυχερή!
Από τα 1.000.000 άδειες, μόλις 6000 EUA πωλήθηκαν. Ο λόγος: κανείς δεν αγοράζει ...

Εν τω μεταξύ, η Πολωνία έχει μπλοκάρει μια συμφωνία της ΕΕ για τις εκπομπές CO2.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο παραγωγό λιθάνθρακα στην ΕΕ, και το μερίδιο του άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (92% το 2004) είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
Επίσης, πιέζει για το φυσικό αέριο . Το αποτέλεσμα γι 'αυτούς ( Πολωνούς ):
η μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το 2009 και η τρίτη το 2010, μεταξύ των 27 ευρωπαϊκών κρατών μελών.

Τέλος, Yvo de Boer έχει επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουν: 

το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι νεκρό!

Το αποτέλεσμα: Αυτή την εβδομάδα, το EUA Bluenext της φάσης 2 2008-2012, πήγε πέφτοντας . Έκλεισε στις 12,21 €, κάτω από 15,41 € την προηγούμενη εβδομάδα , μια πτώση 20% σε μια εβδομάδα!
Και μετά από όλα, οι αγορές διοξειδίου του άνθρακα , στην πραγματικότητα δεν συμβάλουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, αλλα είναι ανοικτες για το είδος της κερδοσκοπίας και της απάτης που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 ...



http://wattsupwiththat.com/2011/06/25/eu-carbon-credit-trading-takes-a-dive-in-greece-they-cant-hardly-give-eu-carbon-credits-away/


 Ο  Yvo de Boer  ήταν ο υπεύθυνος του ipcc του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.  Μετά την αποτυχία της Κοπεγχαγης και εν όψη της συνόδου του Κανκουν στο Μεξικό παραιτήθηκε.
                                                                             SAGINI 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΓΗ



                                          ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ




                                    
                                            
        Αν αναρωτιέστε, πού μπορώ να βρω κάποια αξιόπιστη                πληροφόρηση σχετικά με την  '' αποκάλυψη"   τότε αυτό είναι το blog για    σας.                                                                                                                                                                                            

Θεωρία αστροφυσικής .

        Εδώ, θα αναφερθούμε  στην αστροφυσική για μερικές         απαντήσεις.

       Ο ήλιος είναι το κλειδί.

     Εδώ βλέπουμε, το πώς ο Ήλιος θα εξελιχθεί, και τι σημαίνει για τη ζωή στη Γη.
     Φοβάμαι ότι υπάρχουν, κάποια πραγματικά άσχημα νέα .
     Σε 1.100 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα. Και τότε πράγματι , η κατάσταση χειροτερεύει.


(NASA, Pioneer Venus)Αφροδιτη



         Στο παρακάτω διάγραμμα που δείχνει τον κύκλο ζωής του Ήλιου, παραβάλλεται με το  χρονοδιάγραμμα της ζωής στη Γη.                                                                                                            
         Η ακολουθία του χρόνου είναι μάλλον απλή.
         Ο ήλιος σχηματίστηκε περίπου πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, και οι πλανήτες σχηματίστηκαν μαζί του.                                                                                                                                                       
        Η πιο απλή ζωή (προκαρυωτικά) αναδύθηκε σε λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο χρόνια μετά από      αυτό. 
        Το σύνολο ζώα, τα ψάρια, τα φυτά της γης και τα έντομα εμφανίστηκε περίπου μισό    δισεκατομμύριο χρόνια πριν με την "Κάμβρια Έκρηξη" .            
         Αυτό έγινε όταν η ζωή αναδύθηκε από τη θάλασσα στη γη.
        


Η ζωή του Ήλιου .Σημείωση 1Gyr = 1 δισεκατομμύριο έτη


















Πρόωρη ζωή

σύνθετες μορφές ζωής







↑ Φωτοσύνθεση
Τέλος ζωής γης








↑ Πολυκυτταρη ζωή

Τέλος όλης της ζωής στη Γη

Διάρκεια Ζωής στη γη
(Image: Life cycle of the Sun, Wikipedia)


  Αυτό είναι το παρελθόν, αλλά τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

         Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη ζωή στη Γη διαμορφώνεται από την εξέλιξη του Ήλιου, και ο Ήλιος σταδιακά θα γίνει πιο ζεστός τα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια.                                               
          Εδώ είναι μέρος μιας διάλεξης του καθηγητή Richard Pogge του Ohio State University, που  ονομάζεται “The Once and Future Sun”, όπου αυτός πηγαίνει πέρα ​​από τις αρχές της ζωής του Ήλιου  και εξηγεί πώς τα πράγματα πάνε για ''τηγάνισμα ''της ζωής της Γης .


                 Ένα αστέρι γεννιέται, T = 0

  Ανάφλεξη  Υδρογόνου συνέβη 4,5 Gyr πριν.
        Υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα υδρογόνο στον κεντρικό πυρήνα του Ήλιου για τη διατήρηση της πυρηνικής σύντηξης σε ένα αρκετά σταθερό ρυθμό για σχεδόν 11 Gyr.
        Ο νεαρός Ήλιος ξεκίνησε με ελαφρώς διαφορετικές ιδιότητες από ότι βλέπουμε σήμερα.
        Ήταν λίγο μικρότερος (0,90 Rsun), λιγότερο φωτεινός (0,70 Lsun) και λίγο ποιο ψυχρός (5586 K).

        Υπάρχουν κάποια αποδείξεις σε απολιθώματα των διαφορετικών ιδιοτήτων του νέου Ήλιου,
που απεικονίζουν , πώς επηρεάζεται η ζωή στη Γη απο το φως του ήλιου. 
         Τα στοιχεία αυτά είναι ακόμα δύσκολο να διαβαστούν με ακρίβεια, αλλά επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό σε περίγραμμα του γεγονότος ότι ο Ήλιος έχει σταθερά, αν και αργά, μετεξελιχθεί κατά τη διάρκεια ζωής της Γης.

                Ο Ήλιος σήμερα T = 4.55 Gyr

       Ο ήλιος είναι σήμερα ένας μεσήλικας αστέρας, 4.550 εκατομμύρια χρόνια παλαιός.

   
           "Ήσυχη Ενηλικίωση"

      Ο Ήλιος εξελίσσεται πολύ αργά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς καταναλώνει το υδρογόνο στον πυρήνα του.
      Αυξάνεται ελαφρώς , γίνεται μεγαλύτερος, γίνεται λίγο πιο φωτεινός, και η θερμοκρασία του γίνεται από ελαφρώς πιο ζεστή, στη συνέχεια, λίγο πιο κρύα.
      Με άλλα λόγια, ελάχιστα άλλα θα συμβούν, στο μέτρο που ο ήλιος να μας ανησυχεί.
      Για τους πλανήτες, ωστόσο, η αλλαγή στη συνολική ηλιακή ακτινοβολία έχει επιπτώσεις.
      Για ένα συγκεκριμένο πλανήτη, οι επιπτώσεις είναι αρκετά δραματική.

     
Τέλος της ζωής για την Γη, T = 5.6 Gyr  
(1,1 Gyr από σήμερα) Δηλαδή σε 1,1 δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα.                                                                                                                                                                   
        Ο Ήλιος θα είναι 10% φωτεινότερος από ότι σήμερα?                                                             
     Επιπλέον η ηλιακή ενέργεια δημιουργεί ένα υγρό φαινόμενο του θερμοκηπίου.                                     
     Η ατμόσφαιρα της Γης θα στεγνώσει, καθώς οι υδρατμοί χάνονται στο διάστημα.                             
     Μια τέτοια κατάσταση θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα , το τέλος της μεγάλης ζωής στην επιφάνεια της Γης.                                                                                                                                             
     Μερικά είδη της θαλάσσιας ζωής και απλούστερες μορφές ζωής είναι πιθανό να επιβιώσουν στους ωκεανούς .                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                   
    
Αφροδίτη στη Γη, T = 8 Gyr (3,5 Gyr από σήμερα):                                                             
                                                                                                                                                                   

     Ο Ηλιος θα είναι 40% φωτεινότερος  από ό, τι σήμερα?                                                                                                                                                                                                                            
     Extra ηλιακή ενέργεια αποτελέσματα σε Runaway φαινόμενο του θερμοκηπίου.                                           
       Οι ωκεανοί θα εξατμιστούν στο διάστημα, και οι συνθήκες στη Γη θα είναι όπως στην Αφροδίτη  σήμερα.                                                                                                                                                      
     Οι όροι αυτοί θα σημάνουν κατά πάσα πιθανότητα το τέλος όλων των μορφών της επίγειας ζωής.
      
    R. W. Pogge, ''The Once and Future   Sun''                                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                   
   Η ζωή στη Γη υπάρχει εδώ και περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, και έχει τρία και μισό δισεκατομμύρια χρόνια για να πάει δεξιά .                                                    
                                          
   Δηλαδή, η ζωή έχει περισσότερο χρόνο πίσω από μπροστά της.                                                              
   Η ζωή στη γη θα υπάρχει μόνο για ενάμισι δισεκατομμύρια χρόνια συνολικά, και μισό  δισεκατομμύριο χρόνια που έχει ήδη  φύγει. 
    Η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη Ήλιου θα μετατρέψει τη γη σε μια άλλη   Αφροδίτη σε μακροπρόθεσμη βάση.                                                                                                                    Έτσι θα γίνει. Λυπάμαι γι 'αυτό.                                                                                                     Richard Pogge                                                                                                                                                                                                                                                                        

http://lightbucket.wordpress.com/2008/03/12/end-of-the-world/
μετάφραση SAGINI









Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Διακυβερνητική ΟΗΕ ( IPCC ) Προγνώσεις





        Τώρα που διαπίστωσαν οτι όλο και λιγότεροι ασχολούνται με αυτό που ονόμασαν ''κλιματική αλλαγή'' το Potsdam Institute For Climate Impact Research (PIK) δημιούργησε ένα νέο σενάριο τρόμου.
''Η γρήγορη άνοδος της στάθμης της θάλασσας, νέα απειλή για την ανθρωπότητα''.
O Klaus-Eckart Puls διακεκριμένος Γερμανός μετεωρολόγος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για το κλίμα και την ενεργεία (EIKE), δημοσίευσε αιτιολογημένη μελέτη όπου επιστημονικά αποδείκνυει , ότι είναι ''Κομπογιαννίτες'' αυτοί που συνέταξαν την έκθεση , παγκοσμίως πλέον γνωστοί κινδυνολογοι
 Michael Mann και Stefan Rahmstorf του PIK , ''Potsdam Institute For Climate Impact Research '', ότι δήθεν ,το επίπεδο της θάλασσας τώρα ανεβαίνει γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 2000 χρόνια, ακόμα και η IPCC αναγκάστηκε να αναθεωρήσει ξανά , την τελευταία της έκθεση-προβλεψη.
Βήμα-βήμα την επιστροφή στην πραγματικότητα.
Η IPCC κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επιτάχυνση. Στην έκθεση αυτή , η άνοδος του προβλεπόμενου επίπεδου της θάλασσας για το 2100 αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και πάλι και τώρα προβλέπεται να είναι μόλις 40 cm:




Βέβαια δεν μπορούν πια να αμφισβητούν την έκθεση
  1. Της US-Coastal Journal που ρητά αναφέρεται οτι η στάθμη της θάλασσας πέφτει σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών οργάνων για τις πλημμύρες.
  2. Της EUMETSAT που πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα τα αρχεία των παγκοσμίων μετρήσεων για την στάθμη της θάλασσας. Αποτέλεσμα....καμία αξιόλογη μεταβολή.
  3. Της GFZ Potsdam που έφτασε στο ίδιο συμπέρασμα επίσης.
  4. Η Norderneyand Cuxhaven Γερμανική υπηρεσία ακτών με μετρήσεις 100 ετών που δείχνουν ασήμαντη μεταβολή στη στάθμη της θάλασσας.
  5. Εργασίες απο το Ινστιτούτο Wilhelmshaven με εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από το PIK and Mann.
  6. Ομάδα συγγραφέων της NASA που πρόσφατα ξεκαθαρίζει δυο σημεία. α. Δεν υπάρχει άνοδος στάθμης και β. Η θερμοκρασία της θάλασσας είναι καθοδική , και δεν υπάρχει άνοδος στάθμης λόγω θερμοκρασίας. :


http://notrickszone.com/



Η ''πράσινη απάτη'' αποκαλύπτεται .
Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας .
SAGINI

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

H πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο;


Γενναίοι εργάτες χτίζουν ένα ξύλινο μονοπάτι στην πλαγιά ενός απόκρημνου βουνού στην Κίνα, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο... Κάθε μέρα, εργάζονται στο επισφαλές έργο χιλιάδες μέτρα πάνω από το έδαφος, γνωρίζοντας πως ένα γλίστρημα μπορεί να είναι το τελευταίο τους.
Το ξύλινο μονοπάτι, στο όρος Shifou στην επαρχία Χουνάν θα είναι περίπου δύο μίλια όταν ολοκληρωθεί, το μεγαλύτερο του είδους του στην Κίνα.
Ο στενός διάδρομος πραγματοποιείται από ξύλινα υποστηρίγματα που τοποθετούνται σε τρύπες που οι εργάτες πρέπει πρώτα να τρυπήσουν στο χείλος του γκρεμού.
Οι εργάτες στο ορειβατικό μονοπάτι ως επί το πλείστον μεγάλωσαν στα βουνά της επαρχίας και λένε ότι η δουλειά αυτή είναι κάτι φυσιολογικό γι αυτούς.
Ο Yu Ji, 48 χρονών εργάζεται σε ψηλά βράχια για παραπάνω από 10 χρόνια. «Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν αυτή την δουλειά, καθώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένουν στα βουνά για μήνες, μερικές φορές ακόμα και χρόνια» δήλωσε και πρόσθεσε «Αλλά εγώ δεν αισθάνομαι ότι είναι τόσο διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο οι άνθρωποι πιστεύουν. Απλά φοράτε τα σχοινιά και όλα είναι εντάξει».



Ενεργειακή επένδυση 400 εκ. ευρώ από τη Defkalion Green Technologies







Η ελληνική εταιρεία  Defkalion Green Technologies ενεργειακό επενδυτικό σχέδιο της, το οποίο αφορά τη βιομηχανική εφαρμογή της επιστημονικής ανακάλυψης «ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου» των Ιταλών καθηγητών Sergio Foccardi και Andrea Rossi που έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, η εν λόγω επένδυση συνολικού ύψους 300 – 400 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει τρείς βιομηχανικές μονάδες, οι οποίες θα εγκατασταθούν στη Θράκη.
Η μία θα παράγει μαζικά τον αντιδραστήρα νικελίου – υδρογόνου, η δεύτερη, με βάση τον αντιδραστήρα, θα παράγει μονάδες οικιακής χρήσης για την παραγωγή θερμικής ενέργειας δυναμικότητας 10 – 30 KW και η τρίτη θα παράγει μεγάλες μονάδες 1 – 3 MW.
Από το τέλος Ιουνίου, θα παράγονται εργαστηριακά οι πρώτοι αντιδραστήρες, ενώ από το Νοέμβριο θα υπάρχει συστηματική βιομηχανική παραγωγή, με βάση το χρονοδιάγραμμα των επενδυτών.
Τον Ιανουάριο προγραμματίζεται η εισαγωγή στην αγορά των μικρών μονάδων οικιακής χρήσης.
Η χρηματοδότηση είναι ιδιωτική και προέρχεται από ελληνοκαναδικά κεφάλαια, μέσω κυπριακής εταιρείας που θα συμμετέχει κατά 64%.
Το υπόλοιπο ανήκει σε διάφορους Έλληνες επενδυτές.
Σημειώνεται ότι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου στην Ιταλία.
Σύμφωνα με την εν λόγω ανακάλυψη, μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του.
Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνάει τα 4.0005.000 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ είναι το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ηλεκτρική ενέργεια που περισσεύει, όπως συμβαίνει και με τις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, μπορεί να διοχετεύεται στο ηλεκτρικό σύστημα και θα αγοράζεται από τη ΔΕΗ, δίνοντας εισόδημα στον παραγωγό.
Η μέθοδος μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για παραγωγή ενέργειας στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια κτήρια και, υπό προϋποθέσεις, στη βιομηχανία.



Η γνώμη μας

Ο λαός μας λέει οτι όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρο καλάθι.
                                                                                                        SAGINI

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πετρέλαιο θέρμανσης: «παράθυρο για λαθρεμπόριο η εξίσωση φόρου»





       Νέο παράθυρο για λαθρεμπόριο, παράνομη διακίνηση και νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές θα φέρουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την εξίσωση του φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης με τον αντίστοιχο του πετρελαίου κίνησης για τις επιχειρήσεις, καθώς και για αύξηση του φόρου στο θέρμανσης για τους καταναλωτές, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Επιπλέον, επισημαίνει ότι με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, οι επιχειρήσεις θα αγοράζουν το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες θέρμανσης των εγκαταστάσεών τους στην τιμή του ντήζελ κίνησης (σημερινή μέση τιμή 1,480) ενώ για τους ιδιώτες καταναλωτές προβλέπεται αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τα 21 στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, που σημαίνει ότι η λιανική τιμή θα επιβαρυνθεί με 6 λεπτά επί πλέον το λίτρο.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ, «το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι αντί να κλείνουν οι πόρτες του λαθρεμπορίου ανοίγει ένα ακόμη παράθυρο, καθώς οι πηγές της παράνομης διακίνησης που είναι η διαφορά της φορολογικής επιβάρυνσης για το ίδιο προϊόν, πολλαπλασιάζονται».
Παράλληλα, «δημιουργούνται πρακτικά προβλήματα εφαρμογής του μέτρου στις περιπτώσεις π.χ. που σε ένα ακίνητο με κεντρική θέρμανση συστεγάζονται κατοικίες με γραφεία επιχειρήσεων ή καταστήματα».
«Διαπιστώνουμε δυστυχώς για μία ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται και ανακοινώνονται οι αποφάσεις για την αγορά καυσίμων. Η συζήτηση για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης έχει ξεκινήσει από πέρυσι το φθινόπωρο. Στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή της να οργανώσει μηχανισμό επιστροφής του φόρου στους καταναλωτές, ώστε να προχωρήσει στην εξίσωση, να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο και να αυξήσει τα δημόσια έσοδα χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές. Αντί αυτού, καταλήξαμε πάλι σε μια μεσοβέζικη λύση που δεν αντιμετωπίζει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο και δεν διασφαλίζει τα έσοδα του Δημοσίου. Οι παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών βλάπτουν τους καταναλωτές και τα δημόσια έσοδα», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ στην ανακοίνωσή της.


econews  25-6-2011



ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ .... VERTICAL JIGGING






Σχετικά καινούρια τεχνική, το Vertical Jigging απο τις ανταγωνιστικές και περισσότερο γνωστές τεχνικές ψαρέματος και σήμερα είναι από τις πιο εξασκούμενη στα νερά της Μεσογείου.
Ο εξοπλισμός είναι ελαχιστοποιημένος, επιτρέποντας ακόμα στους αρχάριους να ψαρέψουν , χωρίς πολλά προβλήματα και, μάλλον, αυτό είναι μια από τις αιτίες της επιτυχίας της.
Στην ουσία αποτελείται στο να ‘’κατεβάζουμε’’ μέχρι το βυθό κάποια βαριά μεταλλικά δολώματα ( πλάνοι )και ‘’ανεβάζοντας τα’’ μετά με ανάκτηση λιγότερο ή περισσότερο γρήγορη προς την βάρκα.
Οι προσδοκίες μας είναι μεγάλα και εκλεκτά θηράματα όπως ροφοί,στείρες, σφυρίδες, μαγιάτικα,συναγρίδες, φαγκριά κ α.
Το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτό θα το έχουμε κάνοντας το σωστό ‘’παιχνίδι’’ των χεριών μας, μεταξύ αυτού που κρατάει το καλάμι και που καθορίζει το γερό τράβηγμα (jerking) και το άλλο που μαζεύει την πετονιά με το μηχανισμό.
Αυτό το μάζεμα του jig μπορεί να εκτελείται με διαφορετικούς τρόπους. Ο ποιο απλός είναι το short jerking που αποτελείται από μικρά γερά τραβήγματα και το long jerking πολύ πιο ‘’γλυκό’’, με το στέλεχος του καλαμιού κάτω από τη μασχάλη (underarm) ή χρησιμοποιώντας κοιλιακή ζώνη για να μειωθεί η φυσική αντοχή (ή στρεσάρισμα).
Το αληθινό αρχικό vertical jigging προέρχεται από τις Βόρειες Θάλασσες, δημιουργηθηκε για το ψάρεμα του μπακαλιάρου με την βάρκα ακίνητη, μετά, σιγά σιγά, έγινε εμπλουτισμένο και εξατομικευμένο από τους Ιάπωνες που το έκαναν ένα αληθινό πάθος.
Στην πρακτική η βάρκα κινείται ελεύθερη με το ρεύμα χωρίς να είναι αγκυροβολημένη και με το βυθόμετρο ελέγχουμε τον πυθμένα για να βρούμε το σωστό σημείο, και μόλις το βρούμε, κατεβάζουμε το δόλωμα.
Τα δολώματα είναι φτιαγμένα από μέταλλο περισσότερο ή λιγότερο βαρύ και αρματωμένα με ένα αγκίστρι σταθεροποιημένο επίσης σε μια σειρά δαχτυλιδιών . Τα πρώτα είναι τα split ring, για να τοποθετούνται στα δαχτυλίδια των jig, τα δεύτερα είναι τα solid ring, ατσάλινα δαχτυλίδια κλειστά που τοποθετούνται κατευθείαν στα παράμαλλα: μετά, πάνω σε αυτά θα είναι τοποθετημένα τα split με το jig και το assist hook.
Η χρήση των νημάτων είναι απολύτως βασική όπως επίσης η παρουσία ενός παράμαλλου από αόρατη πετονιά που μπορεί να φτάσει έως και τα δέκα μέτρα. Το σχήμα των τεχνητών δολωμάτων γενικά είναι μακρόστενο ή ατρακτοειδές με βάρος που αρχίζει από 100 γραμμάρια έως το μισό κιλό, τα χρώματα είναι πολύ έντονα και η κίνηση τους στο ανέβασμα προκαλεί κάποιες δονήσεις που γίνονται ακαταμάχητα στα κυνηγόψαρα όπως τα μαγιάτικα και τις συναγρίδες. Μια βέλτιστη συνθήκη για την αρπαγή των τεχνιτών δολωμάτων εκ μέρους των ψαριών, είναι το να γίνεται ένα είδος μάχη-αγώνα μέσα στα κοπάδια που, πεινασμένα, θα ορμήσουν σχεδόν ‘’με κλειστά μάτια’’ πέφτοντας στην παγίδα αυτού του τεχνητού.
Ο εξοπλισμός που δεν πρέπει να μας λείπει είναι:



       Το καλάμι, ειδικό για vertical jigging,μονοκοματο η δισπαστο μήκους από 1,6μ έως 1,9μ με δακτυλίδια κατάλληλα για νήμα.
       Ο μηχανισμός σταθερού η περιστρεφόμενου τυμπάνου, με μεγάλη σχέση ανάκτησης για να μπορούμε με λιγότερες περιστροφές της μανιβέλας να φέρνουμε επάνω τον πλάνο.
       Τα jigs (πλάνοι ) βλέπε εικόνα .
       Το νήμα με μήκος πάνω απο 250 μετρα,που καταλήγει σε αόρατο παραμαλο τουλάχιστον 0,50 mm , και μήκους 10 μέτρων,οπου στην άκρη δένεται ο πλάνος.
        Τα solid rings, τα split rings, και τα assist hooks .

Επίσης την φυσική αντοχή είναι πολύ σημαντική, αλλά αυτή είναι… optional!



Η τεχνική του vertical jigging είναι φανερό ότι εδώ περιγράφεται με σύντομο τρόπο.
Όποιοι φίλοι επιθυμούν να έχουν περισσότερα ,μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας η να στείλουν e-mail.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στη Κοπεγχάγη δεν πήγαν για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη, αλλά για να κάνουν δουλειές δισεκατομμυρίων!












                   



                                                    Λίγες μέρες πριν αρχίσει η σύνοδος της Κοπεγχάγης, ( Δεκεμβριος 2009 ) ο κορυφαίος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Τζαίημς Χάνσεν     (διευθυντής ερευνών ινστιτούτου NASA, περιβαλλοντικός γκουρού του Αμερικάνικου Κογκρέσου) 
  δήλωσε αφοπλιστικά πως θα ήταν προτιμότερο η σύνοδος να μην γίνει, αν ήταν αυτό να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι κινούμαστε προς μια θετική κατεύθυνση, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.   
  Και αυτό είναι η πικρή αλήθεια. 

Γιατί  στη Δανία κάποιοι δεν πήγαν για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη, αλλά για να κάνουν δουλειές δισεκατομμυρίων!

Για να καταλάβουμε το τι συνεβει στην Κοπεγχάγη πρέπει να πάμε λίγο πίσω.
Από το 2005 είναι γνωστό πως... τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του Κυότο. Η συμφωνία δηλ. για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά ............5%.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι 2 κύριοι ρυπαντές ΗΠΑ (4% του παγκόσμιου πληθυσμού, 25% της ρύπανσης!!) και Κίνα δεν το υπέγραψαν καν
Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ο τρόπος που αποφασίστηκε τότε για να προχωρήσει πρακτικά και να λειτουργήσει η συμφωνία δίνοντας αποτελέσματα. 
Και ο τρόπος αυτός ήταν η δημιουργία αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.  
  Η "Αγορά των τρελών" κατα την Le monde. Μην τα παρατάτε επειδή ακούγεται πολύπλοκο, γιατί έχει τρομερό ενδιαφέρον.
Γιατί στόχος της "ρύθμισης" αυτής δεν ήταν η μείωση των ρύπων, αλλά αντίθετα η διατήρησή τους τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα!!!
 
Η αγορά αυτή λειτουργεί κάπως έτσι με απλά λόγια.
1. Αποφασίζονται ανώτατα όρια εκπομπών ρύπων για επιχειρήσεις και κράτη.
2. Εκδίδονται δικαιώματα εκπομπών ρύπων που αγοράζονται και πουλιούνται μεταξύ των εμπλεκομένων (και όχι μόνο). 


Όποιοι βρίσκονται κάτω από το όριο πουλάνε τα περισσευούμενα δικαιώματα, ενώ όσοι ξεπερνούν το όριο, αγοράζουν δικαιώματα και έτσι αποφεύγουν το πρόστιμο το οποίο είναι περίπου 3-4 φορές μεγαλύτερο.

3. Τα κέρδη της αγοράς αυτής τροφοδοτούν την πράσινη ανάπτυξη.

 
Είναι ένας τρόπος που μοιάζει με την δική μας μεταφορά συντελεστή.
Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό πως υπήρχαν μεγάλα προβλήματα. Π.χ. Επιχειρήσεις μείωσαν τη δραστηριότητά τους και στήριξαν την ύπαρξή τους στην πώληση δικαιωμάτων (τίποτα το πράσινο δηλαδή). 

Η ο τρόπος που δόθηκαν τα δικαιώματα σε επιχειρήσεις και κράτη και η ρύθμιση των ορίων για τον καθένα ήταν ένα τοπίο πολύ θολό. 
Η τι νόημα έχει στην τελική, να μειώνει κάποιος τους ρύπους του, για να δίνει το δικαίωμα σε κάποιον άλλο να ρυπαίνει και να κερδίζει κιόλας;

Έχει και παραέχει όμως και θα δούμε γιατί.

Είναι φανερό οτι σε ένα σύστημα σαν αυτό που βιώνουμε όπου η διαφθορά δίνει και παίρνει, ο έλεγχος των ρύπων μόνο ειλικρινής δεν μπορεί να είναι, ιδιαίτερα όταν το κίνητρο όλων, πράσινων η μη είναι το χρήμα από την αγοραπωλησία δικαιωμάτων. 
Πέρα από αυτό όμως οι ίδιοι οι νόμοι της αγοράς, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να επαναφέρουν το όριο των ρύπων διαρκώς στα ψηλά του, αντί να το μειώνουν (αυτός άλλωστε είναι ο πραγματικός στόχος!). 
Κι αυτό γιατί αν υποθέσουμε πως το σύστημα λειτουργεί και οι ρύποι μειώνονται, μπαίνουν προς πώληση στο σύστημα περισσότερα δικαιώματα και άρα η τιμή τους πέφτει (ακολουθούν την πτώση της τιμής των προϊόντων άνθρακα σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και ζήτησης).
Όποιος λοιπόν είναι πωλητής κερδίζει λιγότερα χρήματα για πράσινες επενδύσεις, και όποιος αγοράζει ξοδεύει λιγότερα και άρα μπορεί να ρυπαίνει περισσότερο με τα ίδια λεφτά. 
Άρα άνθρακες ο θησαυρός κυριολεκτικά.

Πάμε τώρα στο σπουδαιότερο.

Η εμπλοκή των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων στην αγορά αυτή μέσω έκδοσης συμβολαίων παραγώγων σχετικών με τους ρύπους είναι η ταφόπλακα του εγχειρήματος και να γιατί. 
Οι χρηματιστηριακές αγορές παραγώγων έχουν δικούς τους νόμους, και οι τιμές διαμορφώνονται πέρα κι έξω από λογικές πραγματικής οικονομίας, με πρώτο και βασικό μπούσουλα την κερδοσκοπία. 
Επίσης η αγορά αυτή ως περιορισμένη σε όγκο, είναι πανεύκολα καθοδηγούμενη.















Και αν οι J.P.Morgan, S&P, BoA, Citygroup και τα λοιπά τίμια αποβράσματα είχαν σαν σκοπό τους το καλό της ανθρωπότητας δεν θα ανησυχούσαμε. Όταν όμως είναι κερδοσκόποι που έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα πετρελαϊκές εταιρίες (που κάποτε είναι και κύριοι μέτοχοί τους ), τότε ποιος πιστεύει πως θα αφήσουν να πέσουν τα όρια ρύπων; Πράγμα που θα σήμαινε και δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου, και από εκεί τεράστια πιθανότητα αποπληθωρισμού (σε μια οικονομία που βασίζεται στο πετρέλαιο) που σημαίνει και βαθιά ύφεση;

 Το λέει ο ίδιος ο έγκυρος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Χάνσεν.

Πως το σύστημα της αγοράς ρύπων "απλά επιτρέπει στους υπεύθυνους της ρύπανσης και στους χρηματιστές της Wall Street να γδάρουν τον κόσμο κερδίζοντας δισεκατομμύρια"!

Με όλα αυτά το τελικό ερώτημα είναι ένα. Υπάρχει κάποιος εκ των μεγάλων που να θέλει πραγματικά την μείωση των ρύπων; Θέλουν οι οικονομίες να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή, η είναι απλά κόντρα στα συμφέροντά τους και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν με κόστος την ίδια τη ζωή στον πλανήτη; 

Το γεγονός ότι στην πράξη κανένα αποτέλεσμα δεν είχαμε μέχρι σήμερα στο θέμα της μείωσης των ρύπων κι έτσι Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ δίνει την απάντηση

Και δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι το δίλημμα μετά το "Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα" γίνεται ολοφάνερα και δραματικά απλούστερο. Καπιταλισμός η Ζωή;



Υ.Γ. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τα άρθρα που αναφέρονται στην Κοπεγχάγη, είδα ότι σχεδόν όλοι δίνουν το βάρος στο όριο της μείωσης των ρύπων και στο να είναι η οποιαδήποτε συμφωνία νομικά δεσμευτική και όχι μια απλή πολιτική δέσμευση. Αυτό είναι σωστό, αλλά αν ο εγγυητής της εφαρμογής είναι η αγορά και οι οίκοι, τότε ότι και να αποφασιστεί θα είναι εντελώς μάταιο.





Αυτοί που διοργάνωσαν την σύνοδο της Κοπεγχάγη δεν τους ενδιαφέρουν τα λεφτά, έχουν όλα τα λεφτά. Αυτό που ήθελαν από όλους τους αρχηγούς κρατών ήταν να συμφωνήσουν για μια παγκόσμια κυβέρνηση.Εκεί το πάνε, είναι πλέον φανερό. Και ο ΓΑΠ   μαζί τους.
Τωρα για τα δικαιώματα ρύπων στην Ελλάδα ,εκει θα πεσει γελιο.
 Ο  ΔΕΣΜΗΕ περιμένει απο την διαπραγμάτευση ρυπων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ,  που πρόκειται να αρχίσει για το 2011, να καλύψει τις συσσωρευμένες ζημίες που φτα νουν τα 145 εκ.ευρω .

Διαβαστε  την επόμενη ανάρτηση                                                                                                                                                                                                                   SAGINI



http://apneagr.blogspot.com