Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο κύριος σύμβουλος


«Το άλλοτε καλό χαρτί του Μυτιληναίου υπηρετεί πλέον στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής». 



      Αυτό έλεγαν στη Μεσογείων 119, με νόημα, την περασμένη εβδομάδα, συντελεστές της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας, όταν την κινητικότητα στο γραφείο του γ.γ. Κωνσταντίνου Μαθιουδάκη ενέτεινε και η αποκάλυψη της «φωτογραφίας Μυτιληναίου» στο νομοσχέδιο που συζητούνταν.
Ποιο ήταν το «καλό χαρτί»; Ο Γιώργος Σταμτσής, ο οποίος τον Ιούλιο του 2010 έφυγε από τον όμιλο και από τότε είναι ο σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ. Ο κ. Γ. Σταμτσής υπήρξε για περισσότερο από 2,5 χρόνια διευθυντής Ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου (2005-2007), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντική θέση (2007-Ιούλιος του 2010) στην Endesa Hellas (κοινή εταιρεία της ισπανικής εταιρείας και του Μυτιληναίου, που εξαγοράστηκε τελικά από τον δεύτερο).
Είναι προφανές ότι ο κ. Σταμτσής, που πλέον αμείβεται με μισθό Δημοσίου, από τους συντελεστές του υπουργείου, θεωρείται «κανάλι» με τον όμιλο Μυτιληναίου, πρώην εργοδότη του. Ο όμιλος όλα τα αιτήματά του τα αποστέλλει στη Γ.Γ. Ενέργειας, σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Σταμτσής.
Θα συμβουλεύσει άραγε ο τελευταίος για απόφαση που αντίκειται στα συμφέροντα του πρώην εργοδότη του; 



http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=297917

ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ






Η ρύπανση της θάλασσας από κομμάτια πίσσας, που εντοπίστηκε, χθες το πρωί, κατά μήκος των παραλιών ''ΓΑΥΡΙΟΝΗΣΙΑ'' ''ΚΥΠΡΙ'', ''ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ'', ''ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ'' ,''ΛΙΟΠΕΣΙ''και στο λιμάνι ΓΑΥΡΙΟΥ'' Άνδρου, περισυνελέγη από κατοίκους και λουόμενους και απομακρύνθηκε σε μεγάλο βαθμό, από τις προσβληθείσες παραλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας την ρύπανση προκάλεσε διερχόμενο πλοίο και οι νότιοι άνεμοι την μετέφεραν στις ακτές. 


Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟ

Σεισμός 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank


ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΥΡΕΝΤΗ  ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ
Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του
Λαυρεντη Λαυρεντιαδη.


Διαβάστε στο παρακάτω Link ποιος είναι ο  τυπάκος...
http://www.redplanet.gr/podosfairo/article673736.ece







http://www.koutipandoras.gr/?p=8495http://www.enet.gr 30 Ιουλ 2011 | Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ




Αρνείται ο εκ των βασικών μετόχων της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οποιαδήποτε εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διερευνά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ("ξέπλυμα χρήματος").


Διαψευση κ.Λαυρεντιαδη
      Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα  31-7-11  ο κ. Λαυρεντιάδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμειξης του, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα».





ΠΟΛΟ -Πρώτη φορά ελληνική εθνική ομάδα κερδίζει παγκόσμιο πρωτάθλημα





     Η Ελλάδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο γυναικών. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση νίκησαν 9-8 την οικοδέσποινα Κίνα σε έναν συγκλονιστικό τελικό και κατέκτησαν πανάξια το χρυσό μετάλλιο. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική εθνική ομάδα, σε επίπεδο ενηλίκων, κερδίζει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Η Εθνική πόλο γυναικών είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό (αργυρό), ευρωπαϊκό (αργυρό) και παγκόσμιο μετάλλιο (χρυσό)!
Αυτά είναι τα 13 χρυσά κορίτσια: Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.
Η Εθνική δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ. Οσο κι αν προσπάθησαν οι Κινέζες, όσο κι αν οι αποβολές ήταν 14-7 υπέρ τους, όσο κι αν φώναζε ο κόσμος, όσο κι αν στο τέλος λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει, η ελληνική ομάδα ήλεγξε τον τελικό, διαχειρίστηκε έξυπνα τις καταστάσεις που προέκυψαν και έφτασαν στη νίκη. Κορυφαίες οι: Αντιγόνη Ρουμπέση, Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Ελένη Κούβδου, που μάλιστα αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας των αγώνων…
Πέντε αποβολές χρεώθηκαν οι Ελληνίδες στην πρώτη περίοδο και το γεγονός αυτό επέτρεψε στην Κίνα να ισοφαρίσει δύο φορές, καθώς οι Κινέζες δεν έδειχναν ικανές να απειλήσουν «στα ίσια». Τους κόστισε η κακή εμφάνιση της πρώτης σκόρερ τους, της Χουανχουάν Μα, η οποία αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας μετά τον ημιτελικό με τη Ρωσία και ήταν «σκιά» του εαυτού της. Το ίδιο και η Γιατίνγκ Σουν, την οποία η Εθνική ανάγκασε να μην κάνει ούτε σουτ.
Στη δεύτερη περίοδο η ελληνική ομάδα σημείωσε δύο «αναπάντητα» γκολ και πήρε προβάδισμα με 4-2, καθώς η άμυνα λειτουργούσε στην εντέλεια, παρά το ότι η Ψούνη είχε δύο αποβολές από το πρώτο δίλεπτο και η Τσουκαλά από τις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου. Η Κούβδου ήταν σε εξαιρετική ημέρα, οι Κινέζες δεν έδειχναν να έχουν αυτοπεποίθηση κι έτσι η εθνική πήρε τα «ηνία» του αγώνα.
Στην τρίτη περίοδο οι άμυνες «άνοιξαν» κάπως, με τις διεθνείς μας όμως να διατηρούν σταθερά προβάδισμα 2-3 τερμάτων, αφού τα γκολ της Ρουμπέση και της Ασημάκη κάλυπταν κάποια αμυντικά λάθη. Η αποβολή με αντικατάσταση, την οποία χρεώθηκε η Γερόλυμου, ήταν ένα σοκ, το οποίο όμως η εθνική ξεπέρασε πολύ γρήγορα. Το οκτάλεπτο τελείωσε 8-6, με τη Γι Γουάνγκ να σκοράρει σε επίθεση με δύο παίκτριες παραπάνω (στη φάση αυτή συμπλήρωσε τρεις ποινές η Ψούνη). Το πολύ έξυπνο γκολ της Λιόση (9-6), στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου, έμελλε να είναι το τελευταίο της ελληνικής ομάδας στη Σανγκάη.
Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση άρχισαν -ίσως πιο νωρίς απ’ όσο έπρεπε- να «παίζουν» με το χρονόμετρο και να περιμένουν από την άμυνα να «τελειώσουν» τον αγώνα. Μέχρι τρία λεπτά πριν από τη λήξη, φαινόταν ότι θα τα καταφέρουν χωρίς άγχος, αλλά η τρίτη αποβολή της Τσουκαλά και το τέρμα της Ντονγκλούν Σονγκ με αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Η εθνική ουσιαστικά δεν εκδήλωνε επιθέσεις, ούτε κυνηγούσε αποβολές και η Γιουτζούν Σουν μείωσε σε 9-8, 1.38 πριν τη λήξη.
Ακολούθησε άλλη μία… αχρηστεμένη επίθεση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και όλα κρέμονταν σε μία κλωστή. Οι διαιτητές έδωσαν ακόμη μία αποβολή (Λιόση) και η Κίνα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι Κινέζες γύρισαν ψύχραιμα τη μπάλα και προσπάθησαν να την περάσουν στο πίσω δοκάρι για ένα εύκολο γκολ. Η πάσα ήταν πιο ψηλή απ’ όσο έπρεπε, η Ρουμπέση έκλεψε, ο Γιώργος Μορφέσης πήρε τάιμ άουτ και το χρονόμετρο σταμάτησε στα 20 δευτερόλεπτα. Τα πάντα είχαν τελειώσει, η κόρνα της λήξης ακούστηκε και η Εθνική Ελλάδας ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου…

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ





      Ένας διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στη Φλώρινα και ένας τελωνειακός στο τελωνείο Νίκης, συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος που έφερε 120 κιλά κοκαίνης στην Ελλάδα. 
Η κοκαίνη είχε κατασχεθεί στις 19 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ. Προερχόταν από τη Βολιβία και προορισμός ήταν τα Σκόπια. 
Οι πληροφορίες του ΣΔΟΕ μιλούσαν για ευρωπαικό κύκλωμα. Τον τελευταίο μήνα είχε οργανωθεί κοινή επιχείρηση σε Ελλάδα, Σερβία και FYROM για να εντοπιστούν οι έμποροι ναρκωτικών. 
Η κοινή επιχείρηση κατέληξε χθες με συλλήψεις 9 ατόμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τριών Eλλήνων , ανάμεσα στους οποίους ο τραπεζικός υπάλληλος και ο τελωνειακός. 
Στην επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης μετείχαν εκτός από τις Ελληνικές Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών, οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Μ.Βρετανίας (SOCA), των Η.Π.Α. (D.E.A), της Σερβικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και της αντίστοιχης Υπηρεσίας της π.Γ.Δ.Μ.
 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ • ΜΕ ΔΕΚΑΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ • ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Τα 16 κόλπα της φοροκάρτας που κάνει πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου

Την 3η Οκτωβρίου ορίστηκε η πρεμιέρα της φοροκάρτας για τη συλλογή αποδείξεων, με σκοπό την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου από φέτος πρέπει να προσκομίζουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και δεν θα έχουν κανένα μπόνους φόρου (σ.σ. απόρροια του φιάσκου με τη μη επιβολή του πλαφόν των 300 ευρώ στο μπόνους), ενώ σε περίπτωση μη προσκόμισής τους θα πληρώνουν πέναλτι φόρου 10% για τις αποδείξεις που δεν συνυποβάλλουν στην εφορία.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 30.000 ευρώ πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικής αξίας 7.500 ευρώ. Αν δεν τις προσκομίσει, θα πληρώσει επιπλέον φόρο, ως ποινή, 750 ευρώ.
Η «κάρτα αποδείξεων», που θα διαθέτουν αμέσως μετά τις διακοπές -από το φθινόπωρο- οι τράπεζες, θα διευκολύνει τους φορολογούμενους για την καταγραφή των συναλλαγών τους απαλλάσσοντάς τους από τον όγκο των αποδείξεων, οι οποίες τις περισσότερες φορές «σβήνουν».
Κι επειδή η φοροκάρτα θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας από τον Οκτώβριο, οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν 16 επίμαχα σημεία:
1.Από τις 3 Οκτωβρίου 2011 όλες οι αγορές μας θα καταγράφονται στην «κάρτα αποδείξεων».
2.Η χρήση της είναι προαιρετική. Συνεπώς, όποιος φορολογούμενος θέλει, μπορεί να συνεχίσει να μαζεύει αποδείξεις.
3 κάρτες για κάθε ΑΦΜ
3.Οι φορολογούμενοι θα την προμηθεύονται δωρεάν από 27 τράπεζες και χωρίς να δίνουν τα στοιχεία τους. Δεδομένου ότι κύριος κάτοχος της κάρτας είναι το υπουργείο Οικονομικών και για λόγους φορολογικού απορρήτου έναντι των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι τράπεζες απαγορεύεται να επεξεργάζονται τα δεδομένα που συλλέγουν από τις κάρτες και υποχρεούνται να μη διατηρούν αντίγραφα των αρχείων που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ. Οι ίδιοι όροι ισχύουν και για τις εταιρείες εκκαθάρισης των στοιχείων.
4.Σε κάθε φορολογούμενο, δηλαδή σε κάθε ΑΦΜ, θα αντιστοιχούν μέχρι 3 κάρτες. Κι αυτό για να καλυφθεί το ζήτημα της κατοχής από ανηλίκους, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτες που θα αντιστοιχούν στο ΑΦΜ των γονιών τους.
5.Είναι ανώνυμη και θα αναγράφει ένα δεκαψήφιο κωδικό αριθμό.
6.Τον κωδικό αυτό μαζί με το ΑΦΜ του θα αποστέλλει, εντός μηνός από την απόκτησή της, ο φορολογούμενος με sms ή θα τα δηλώνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta του υπουργείου Οικονομικών.
7.Με την αντιστοίχιση κωδικού και ΑΦΜ θα ενεργοποιείται η κάρτα, καθώς το υπουργείο πρέπει να γνωρίζει σε ποιον αντιστοιχεί κάθε κάρτα, ώστε μετά να συνδέει την αξία των αποδείξεων με την κάρτα και συνεπώς με τον ΑΦΜ του φορολογούμενου.
8.Σε περίπτωση κλοπής αν κάποιος τη χρησιμοποιήσει οι συναλλαγές θα συνεχίσουν να καταγράφονται στον αρχικό ιδιοκτήτη, καθώς η κάθε κάρτα έχει αντιστοιχηθεί με ένα συγκεκριμένο ΑΦΜ.
9.Η κλεμμένη ή χαμένη κάρτα θα αντικαθίσταται και η νέα θα ενεργοποιείται με τον ίδιο τρόπο.
10.Θα δημιουργηθεί και ειδικό help desk που θα ενημερώνει τους πολίτες για τη χρήση και τα πλεονεκτήματα της κάρτας. Από την πλευρά τους οι τράπεζες παρέχουν προαιρετικά οδηγίες για τη δήλωση και τη χρήση της κάρτας.
11.Στην κάρτα θα καταγράφονται οι συναλλαγές του φορολογούμενου είτε αφορούν προϊόντα είτε υπηρεσίες.
12.Κατά την πληρωμή, με μετρητά ή πιστωτική κάρτα ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο, της αγοράς ενός προϊόντος ο φορολογούμενος θα δίνει την κάρτα στον επιτηδευματία, ο οποίος θα την περνάει από το POS (σ.σ. μηχανήματα συναλλαγών πιστωτικών καρτών) και θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία της συναλλαγής στη ΓΓΠΣ.
13.Τα στοιχεία που θα καταγράφονται στην κάρτα και θα κοινοποιούνται καθημερινά στη ΓΓΠΣ αφορούν: κωδικό κάρτας, ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία συναλλαγής και ποσό. Θα περνούν στην προσωπική μερίδα του φορολογούμενου και θα καταγράφονται για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου του.
Φρένο στις κομπίνες
14.Η απόδειξη που θα δίνεται στον φορολογούμενο από τον επιτηδευματία θα αναγράφει επιπλέον των συνήθων στοιχείων αγοράς (προϊόν, ποσό, στοιχεία επιχείρησης) και τα ενδεικτικά στοιχεία (υπουργείο Οικονομικών, κάρτα αποδείξεων, 10ψήφιος κωδικό της) που θα αποδεικνύουν ότι η συναλλαγή έγινε με φοροκάρτα. Κι αυτό κρίνεται απαραίτητο ώστε να αποφευχθεί η διπλή χρήση της ταμειακής απόδειξης, τη μια από το χρήστη της κάρτας και τη δεύτερη από οποιονδήποτε πάρει στα χέρια του την απόδειξη.
15.Ο φορολογούμενος θα έχει πρόσβαση στην προσωπική του μερίδα μέσω Διαδικτύου, ώστε να μπορεί σε καθημερινή βάση να γνωρίζει το συνολικό ποσό των συναλλαγών που έχει συγκεντρώσει στην κάρτα του.
16.Κάθε χρόνο, εντός μηνός από την ολοκλήρωση της τελευταίας κεντρικής εκκαθάρισης του αντίστοιχου οικονομικού έτους, θα διαγράφονται τα στοιχεία των καρτών που έχουν καταγραφεί. *
 Πηγη
http://www.enet.gr


ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ



        Οι ΜΚΟ , πάντα με συγκεκαλυμμένο τρόπο, προφασιζόμενες ότι δήθεν αγωνίζονται για διάφορα σοβαρά παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέματα , όπως η φτώχεια, η πείνα, η μόρφωση,το περιβάλλον, η ειρήνη και τόσα άλλα σημαντικά άλλα και ασήμαντα, έχουν αναλάβει εργολαβικά να υποστηρίζουν διάφορα μεγάλα συμφέροντα, εξασφαλίζοντας με απόλυτα αδιαφανή τρόπο τεράστια κεφάλαια.
Τα χρήματα αυτά τα αντλούν από διάφορες πηγές που τα δίνουν γιατί έχουν πιστέψει ότι η
Χ Μη Κυβερνητική Οργάνωση πραγματοποιεί αυτά που ευαγγελίζεται .
Χρήματα αντλούνται όμως και από διάφορες κυβερνήσεις η μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες πολλές φόρες κρύβονται πίσω από μια ΜΚΟ για να προωθήσουν τις πωλήσεις η τις πολιτικές τους με συγκεκαλυμμένο τρόπο.
Έτσι κάνοντας ένα δήθεν ''αγώνα'' για την προστασία του περιβάλλοντος, ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες, προωθούν εργολαβικά , αλλά συγκεκαλυμμένα , τα προϊόντα της SIEMENS, της VESTAS αλλά και τόσων άλλων πολυεθνικών που κατασκευάζουν και πωλούν αιολικά και φωτοβολταϊκά άξιας πολλών δις .
Καταγγελει λοιπόν η GREEPEACE Ελλάδος τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ .Παπακωσταντινου
'' η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων σε λιγνίτη, πετρέλαιο και καύση απορριμμάτων, καταδεικνύουν ανεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία της χώρα μας''.
Διαβαστε παρακαλω.....


Είναι θρασείς και διεκδικούν το αλάθητο,αυτόκλητοι προστάτες της νομιμότητας .
Αλήθεια ποιος τους έδωσε τέτοια δικαιώματα.
Κάθε ενέργεια η πολιτικη που δεν προωθεί την ''πράσινη ανάπτυξη-απατη'' πάντα κατά τη δική τους άποψη, δηλαδή τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της Γερμανικής βιομηχανίας, για αυτούς κρίνεται πάντα ως εχθρική και την πολεμούν με τα όπλα που αυτοί διαθέτουν.
Είναι δυνατόν κε ΥΠΕΚΑ να αξιοποιήσεις τον Ελληνικό λιγνίτη που σου παρέχεται τζάμπα,για παραγωγή τζάμπα ηλεκτρικής ενέργειας ?
Αγόρασε ''πράσινη απάτη '' των πολλών δις , γιατί εμείς στο επιβάλλουμε με το ζόρι.
Και οι έρευνες για πετρέλαιο , κομμένες στην Ελλάδα .
Για τα σκουπιδια θα κανεις οτι λεμε εμεις , η GREENPEACE.

SAGINI

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Καθορίστηκαν η αρτιότητα των οικοπέδων και οι όροι δόμησης στην Άνδρο




Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθορίζεται Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), όπως επίσης προβλέπεται το κατώτατο όριο κατάτμησης των οικοπέδων και οι όροι δόμησης στην εκτός εγκεκριμένου σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών της Άνδρου και των νησίδων Γαυριονήσια Κυκλάδων.

Ειδικότερα, εντός των ορίων της ΖΟΕ καθορίζεται παράκτια ζώνη, η οποία επεκτείνεται σε απόσταση 350 μέτρων από τον αιγιαλό της νήσου Άνδρου, ενώ το κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας των οικοπέδων για την ανέγερση κατοικιών καθορίζεται σε τέσσερα στρέμματα και για την ανέγερση τουριστικών καταλυμάτων τα 15 στρέμματα.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση των κατοικιών ορίζεται στα 150 τ.μ. και η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη τα 200 τ.μ., ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτηρίων καθορίζεται στα 4,50 μέτρα (και σε περίπτωση που υπάρχει στέγη το ύψος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5,50 μέτρα), ενώ προβλέπεται και η κατασκευή 1ος ορόφου, όμως στο 30% της καλυπτόμενης επιφάνειας.

Στις παράκτιες περιοχές της Άνδρου επιτρέπεται η κατασκευή κατοικιών, αναψυκτηρίων, εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης, πολιτιστικών κέντρων, γεωργικών αποθηκών και ξενοδοχείων μέχρι 100 κλινών.
Ακόμη, για την εξυπηρέτηση των λουόμενων επιτρέπεται στον αιγιαλό η τοποθέτηση μη μόνιμης ξύλινης κατασκευής για χρήση αναψυκτηρίου μέχρι 10 τ.μ. και σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων μεταξύ του ενός και του άλλου αναψυκτηρίου.

Παράλληλα, στις περιοχές προστασίας της φύσης, οι οποίες καθορίζονται με το σχέδιο διατάγματος, δεν επιτρέπεται η δόμηση, η εγκατάσταση υδατοκαλλιέργειας, οι εκσκαφές, τα μπαζώματα, οι εκχερσώσεις, κάθε είδους εξορυκτική-λατομική δραστηριότητα, καθώς και η καταστροφή καλαμιώνων.

Αντίθετα, στις περιοχές αυτές (προστασίας της φύσης), επιτρέπεται η επισκευή παραδοσιακών κατασκευών, ο εκσυγχρονισμός των νομίμως υφισταμένων κτισμάτων, χωρίς όμως επέκταση, όπως επιτρέπεται η γεωργική καλλιέργεια, η βοσκή και η μελισσοκομία.

Επίσης, σε όλες τις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές της Άνδρου απαγορεύεται η κατεδάφιση, η κάθε είδους καταστροφή ή αλλοίωση των παραδοσιακών λιθόκτιστων κτισμάτων που βρίσκονται στην ύπαιθρο υπό τη μορφή συγκροτημάτων εξειδικευμένης αγροτικής χρήσης ή μεμονωμένων κτισμάτων, όπως είναι κατοικίες, κελιά, κλεφτοκέλια, ληνοί, κρασοκέλια, μιτάτα, νερόμυλοι, αλώνια, βρύσες, ανεμόμυλοι, περιστερώνες κ.λπ..

Σύμφωνα πάντα με το διάταγμα, επιβάλλεται η επισκευή, αποκατάσταση ή αναστήλωση όλων των παλαιών κτηρίων, παραδοσιακών κατασκευών, αντιπροσωπευτικών της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των νησιών, έστω και εάν οι απαιτούμενες εργασίες είναι καθ’ υπέρβαση ύψους, κάλυψης, αρτιότητας οικοπέδου, με την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε επέμβαση επί αυτών δεν αλλοιώνει τα μορφολογικά στοιχεία τους και οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης τους ακολουθούν την παραδοσιακή τεχνοτροπία και χρησιμοποιούνται ίδια ή παρεμφερή υλικά με τα αρχικά.

Πάντως, απαγορεύεται η αντικατάσταση του φέροντα οργανισμού (τοιχοποιία) παραδοσιακού κτιρίου με οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ οι φθορές στον φέροντα οργανισμό αντιμετωπίζονται με τα ίδια υλικά, ενώ παράλληλα επιτρέπεται η ενίσχυσή του με «σημειακές» επεμβάσεις οπλισμένου σκυροδέματος.

Σε περίπτωση κατά την οποία παραδοσιακό κτήριο κριθεί επικίνδυνα ετοιμόρροπο και επιβληθεί η κατεδάφισή του, το κτήριο ανακατασκευάζεται στην αρχική του μορφή.

Εφόσον υπάρχουν πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία ή έχουν γίνει νεότερες προσθήκες-επεμβάσεις, πάσης φύσεως, επί των κτηρίων που αλλοιώνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους επιβάλλεται η προηγούμενη αποκατάσταση της μορφής τους και η απομάκρυνση των ασυμβίβαστων με τον χαρακτήρα του κτίσματος υλικών ή προκτισμάτων. Η έγκριση των οικοδομικών εργασιών δίνεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στην τελευταία αυτή περίπτωση, απαιτείται φωτογραφική, βιβλιογραφική ή άλλη επιστημονική τεκμηρίωση και σχεδιαστική αποτύπωση των κτισμάτων που θα αποδεικνύει την ακριβή αρχική μορφή τους, ενώ όλα αυτά τα στοιχεία υποχρεωτικά θα περιλαμβάνονται στον φάκελο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Εφόσον τα οικόπεδα έχουν κλίση πάνω από 40%, δεν επιτρέπεται η δόμησή τους. Αντίθετα, στα οικόπεδα αυτά επιτρέπονται οι πλινθόκτιστες κατασκευές μέχρι 15 τ.μ. και με ύψος έως 2,50 μέτρα.

Επίσης, απαγορεύεται η επένδυση των εξωτερικών όψεων με πλακίδα, όπως απαγορεύεται η κατασκευή τόξων, αψίδων, βόλτων ή άλλων διακοσμητικών στοιχείων στην εξωτερική όψη των κτηρίων, καθώς και στις περιφράξεις, εκτός αν αποτελεί χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στοιχείο των κτισμάτων του νησιού.

Τέλος, απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων με τη μορφή ανεμόμυλων, όπως απαγορεύονται και οι πιλοτές. Οι δε μάντρες θα κατασκευάζονται από ξερολιθιά ή αργολιθοδομή χωρίς τονισμένους αρμούς και επιχρίσεις.



Πηγη
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=4&aid=346738

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ............. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ





«Κόκκινο» χτύπησε την τελευταία εβδομάδα η ρύπανση στην Αθήνα με συνεχόμενες υπερβάσεις όζοντος λόγω του καύσωνα αλλά και με τα άκρως επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια να κάνουν «πάρτι».

Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι «πρωταθλήτρια» στη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών σε ό,τι αφορά τις υπερβάσεις των τιμών αιωρούμενων σωματιδίων, πράγμα που αποδεικνύει εν πολλοίς και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα αιωρούμενα σωματίδια σύμφωνα με την Ε.Ε. κοστίζουν κάθε χρόνο 500.000 θανάτους στην Ευρώπη των «15» και μειώνουν κατά 3 χρόνια το προσδόκιμο ζωής αφού ουσιαστικά αποτελούνται από πάνω από 60 τοξικούς ρύπους που προσκολλούνται στη σκόνη και έχουν ως κατάληξη τους ανθρώπινους πνεύμονες.
Στην Αθήνα πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η αφρικανική σκόνη, ωστόσο και σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει πρόγνωση και ενημέρωση των πολιτών από τις αρμόδιες αρχές. Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ. Επιπλέον, βασική πηγή αιωρούμενων σωματιδίων είναι η νοθεία στα καύσιμα, η μεταφορά αδρανών υλικών, η κίνηση των οχημάτων, η βιομηχανική ρύπανση κ.λπ. Προβλήματα που εδώ και πολλές δεκαετίες δεν έχουν λυθεί.

Καταλυτικό ρόλο παίζει και η θέση της Αθήνας ανάμεσα σε ορεινούς όγκους που βοηθούν στη συγκέντρωση των ρύπων.

Τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφονται σε όλους τους σταθμούς μέτρησης υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων.

Τον Μάιο καταγράφηκαν 15 ημέρες υπερβάσεων ενώ τον Ιούνιο καταγράφηκαν 12 ημέρες υπερβάσεων. Ως υπερβάσεις λογίζονται τιμές άνω των 50 μ.γ/κ.μ. Ωστόσο, στην πλειονότητά τους οι περισσότερες τιμές που καταγράφηκαν ήταν άνω των 30 μ.γ. / κ.μ. που αποτελεί και το νέο οριο που αναμένεται να θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπερβάσεις καταγράφονται όχι μόνο στους σταθμούς του κέντρου άλλα και στα προάστια όπως η Λυκόβρυση, το Μαρούσι και οι Θρακομακεδόνες. Στους τελευταίους μάλιστα καταγράφηκε η μεγαλύτερη τιμή του τελευταίου διμήνου εντός λεκανοπεδίου (109 μγ/κμ στις 2 Μαΐου). Υψηλές τιμές καταγράφονται και στο Κορωπί.

Τι έδειξαν οι μετρήσεις
Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε στις αρχές τις εβδομάδας υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις:

  • Στο σταθμό Πειραιώς, στις 15:00, με τιμή 192 μg/m³
  • Στο σταθμό Λιοσίων, στις 15:00, με τιμή 217 μg/m³

Στο σταθμό Περιστερίου στις 15:00, με τιμή 246 μg/ m³, ενώ το απόγευμα τις ίδιας μέρας οι τιμές διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Στο σταθμό Πειραιώς, στις 16:00, με τιμή 173 μg/m³
  • Στο σταθμό Λιοσίων, στις 16:00, με τιμή 212 μg/m³
  • Στο σταθμό Περιστερίου στις 16:00, με τιμή 216 μg/ m³.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία έξω. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Το όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.







 Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Σοβαρότατο πρόβλημα για την υγεία των Αθηναίων.
Σίγουρα δεν το δημιουργεί η '' κλιματική αλλαγή ''.
Αλλά ποιος νοιάζεται για το όζον ?
Ποιος νοιάζεται αν ο κόσμος πεθαίνει από τον μολυσμένο αέρα  και τα '' σωματίδια '' ?
    Η  ''πράσινη ανάπτυξη τους'' έχει τα λεφτά σήμερα. Η ενέργεια,τα δίκτυα,οι διασυνδέσεις,τα αιολικά,τα φωτοβολταϊκά  και ότι είναι green .
Υποκριτές, πράσινοι απατεώνες ,μόνο για να παίρνετε,και να δίνετε,  τις κρατικές επιδοτήσεις ενδιαφέρεστε.
Άλλωστε για το όζον ο ΣΚΑΙ  ΤV  Green , έχει κάθε 10 λεπτά διαφημίσεις για........ τις σωτήριες συσκευές οζονοθεραπείας.
                                                                                                                                               SAGINI                  

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΟΣΛΟ







Νορβηγία
Έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Όσλο

Σε μια σοβαρή έκρηξη στη νορβηγική πρωτεύουσα Όσλο οπου αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με το Reuters, κυβερνητικά κτίρια επλήγησαν - συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου του Πρωθυπουργού
  κ. Jens Stoltenberg. Θα πρέπει να υπάρχουν αρκετοι τραυματίες.

Το Associated Press ανέφερε ότι διάφοροι οργανισμοί χρειάστηκε να εκκενωθούν.

Ούτε η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφή. Αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν έκαναν κανένα σχόλιο στην αρχή.



Πηγη
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,776002,00.html

ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ



                                        ΣΤΟΧΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΑΝΔΡΟΥ



Για πολλοστή φορά εμπρηστές προσπαθούν να κάψουν σπίτια , ανθρώπους και ζώα
στην περιοχή Γαυριου του Δήμου Ανδρου .
Εν μέσω τουριστικής περιόδου τα ''δειλά ανθρωποειδή υποκείμενα '' προσπαθούν να δημιουργήσουν ανησυχία και ανασφάλεια στους κάτοικους ,βάζοντας φωτιές μόλις ο άνεμος
γίνει σύμμαχος τους.
Μόλις την τελευταία στιγμή χάρις τις ηρωικές προσπάθειες των εθελοντών πυροσβεστών,των κάτοικων άλλα και των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σώθηκαν κατοικίες και πολίτες από τις φλόγες την 14 -7 -2011 ήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με απολύτως σοβαρές πηγές οι ανακριτικές αρχές , βρίσκονται στα ίχνη των εμπρηστών.

Ειδικό Ανακριτικό κλιμάκιο έχει αναλάβει τις έρευνες.
Ελπίζουμε σύντομα να γίνουν συλλήψεις.
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, τα θύματα των πυρκαγιών μπορούν πλέον να ζητούν και να παίρνουν αποζημίωση από τους εμπρηστές.
Επίσης απαιτούμε από τις Αρχές να επιβάλλουν τα νόμιμα στους κτηνοτρόφους ,όταν τα ζώα τους βάσκανε σε καλούμενες εκτάσεις


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ATZENTA 21 ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ




    Στις 14 Ιουνίου 1992, στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, 178 αρχηγοί κρατών υπέγραψαν την Ατζέντα 21, που θεωρητικά επιθυμούσε εφαρμοζόμενη να σώσει το περιβάλλον, το οποίο όμως δεν κινδύνευε και όλο το σενάριο είχε άλλους σκοπούς, εφιαλτικούς κατά πολλούς ερευνητές, μεταξύ των οποίων και ο Λιακόπουλος.Ακούμε διαρκώς τους όρους πράσινη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος, προστασία της βιοποικιλότητας, ανακατανομή του πλούτου, καινοτόμες τεχνολογίες, κλιματική αλλαγή κτλ και κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις φράσεις.
Με αιτιολογία τον δήθεν κίνδυνο του περιβάλλοντος και της κλιματικής σταθερότητας, λόγω της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, εκτός από την πράσινη υπερφορολόγηση, προωθείται η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και η συγκέντρωση των ανθρώπων σε περιορισμένο χώρο σε όλο τον πλανήτη, για να μην κινδυνεύει, λένε, το περιβάλλον.
  Έτσι αρχίσαμε να ακούμε για τους ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που μπορεί να φθάσουν το ένα δισεκατομμύριο, εγκαταλείποντας ολόκληρες περιοχές της υπαίθρου και μετακομίζοντας στις πόλεις που θα γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
   Σύμφωνα με το "οικολογικό" αυτό σχέδιο, οι άνθωποι θα πρέπει χάριν του περιβάλλοντος να συγκεντρωθούν σε τερατουπόλεις-στρατόπεδα, που ωστόσο θα πρέπει να είναι πράσινες και οικολογικές, για το λόγο αυτό, θα απαγορευθούν τα αυτοκίνητα και θα επιτρέππονται μόνο τα ποδήλατα.
   Ταυτόχρονα θα πρέπει να πέσει το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων, διότι οι μορφωμένοι ανεβάζουν το βιωτικό τους επίπεδο αγοράζοντας αγαθά και δαπανώντας ενέργεια, πράγμα που δημιουργεί σκουπίδια και χαλάει το περιβάλλον. Άρα οι άνθρωποι θα πρέπει να μην μορφώνονται και τόσο πολύ.
    Επίσης θα πρέπει να καταργθεί η κτηνοτροφία γιατί μία αγελάδα, παράγει τόσα αέρια θερμοκηπίου σε ετήσια βάση, όσα και ένα τζιπ 4Χ4. Θα πρέπει να αρχίσει η βιομηχανική κατασκευή κρεατόμαζας, που σου εξασφαλίζει κρέας, χωρίς την ύπαρξη όμως ζώων.
   Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν ζώνες χωρίς ανθρώπους (NO HUMAN ZONE) στις οποίες η φύση θα..... απολαμβάνει τον εαυτό της, χωρίς να κινδυνεύει από εμάς τους κακούς. Στην φωτογραφία, με κόκκινο και κίτρινο είναι οι περιοχές χωρίς ανθρώπους και στα ελάχιστα μαύρα στίγματα θα βρίσκονται οι τερατουπόλεις όπου οι ένοχοι άνθρωποι που κόντεψαν να καταστρέψουν την καϋμένη τη φύση θα ζουν στα κρατικά σπίτια τους, που ουσιαστικά θα ανήκουν στις τράπεζες, δύο δύο ή και τρεις τρεις οικογένειες μαζί, αφού η ιδιοκτησία θα απαγορεύεται και λόγω υψηλής φορολογίας θα είναι αδύνατη.Ο όρος βιώσιμη ανάπτυξη, που πολλοί ίσως τον χρησιμοποιούν χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει.


.. http://www.liako.gr/news/home/27400-liakopoulos-nwo.html

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ


Μοντ: Τα πιτσιρίκια που μας κυβερνούν

 

"Τα πιτσιρίκια που μας κυβερνούν" ήταν ο καυστικός τίτλος του βασικού άρθρου της ιστοσελίδας της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde" για την αδυναμία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν για τα μέσα επίλυσης της κρίσης χρέους που βαραίνει το ενιαίο νόμισμα.



Μοντ: Τα πιτσιρίκια που μας κυβερνούν


"Τα πιτσιρίκια που μας κυβερνούν" ήταν ο καυστικός τίτλος του βασικού άρθρου της ιστοσελίδας της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde" για την αδυναμία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν για τα μέσα επίλυσης της κρίσης χρέους που βαραίνει το ενιαίο νόμισμα. "Το έχουμε καταλάβει; Η κατάσταση χρειάζεται ενήλικες και μας λείπουν τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες!", γράφει ο συντάκτης και σχολιάζει ότι παρόλο που ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις ΗΠΑ, κανείς δεν φτάνει τα επίπεδα ανευθυνότητας και έλλειψης θάρρους των ηγετών της ευρωζώνης. "Εδώ και μήνες διαφωνούν αναφορικά με την εφαρμογή ενός δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ οι δισταγμοί τους και η διχογνωμία τους οδήγησαν τις αγορές στο να χάσουν την εμπιστοσύνη τους".
"Τόλμη" ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες και ο επικεφαλής της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ, σε ανάλυσή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, το οποίο φέρει τον τίτλο "Ραντεβού με την πραγματικότητα". "Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας, διότι τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει. Το ευρώ χρειάζεται συνειδητούς Ευρωπαίους που δεν φοβούνται το ραντεβού με την πραγματικότητα", γράφει ο Μπλέσινγκ, ο οποίος μιλάει για μια "κρίση των ευρωπαϊκών θεσμών", και προσθέτει ότι η ελληνική κρίση επείγει: "Ή πρέπει η ευρωζώνη να εγγυηθεί για το ελληνικό χρέος, δηλαδή να το αναλάβει και να παραιτηθεί από τους τόκους για δεκαετίες, ή πρέπει να γίνει αναδιάταξή του και να παραιτηθούν οι ιδιώτες-επενδυτές από μέρος των απαιτήσεών τους".





ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63219084

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

''ΕΦΑΓΑΝ'' 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΜΚΟ

Πάνω από 100 εκατ.επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ αποκάλυψε πόρισμα της Βουλής


Η Βουλή «προσπάθησε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Θανάσης Τσούρας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «να ασχοληθεί με το χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και αποκάλυψε πάνω από 100 εκατ. ευρώ να


Πάνω από 100 εκατ.επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ αποκάλυψε πόρισμα της Βουλής


έχουν διατεθεί «μέσα σε ένα νεφελώδες, θολό και αδιαφανές τοπίο» για επιχορηγήσεις.
Η Επιτροπή κάνει λόγο για «ΜΚΟ δύο ταχυτήτων» και για «περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων με αμφισβητούμενη ή ακόμα και ελάχιστη δράση». Αναφορικά με το ύψος των κατά καιρούς χρηματοδοτήσεών τους, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων που της έχουν αποσταλεί το ποσό ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ… Στην πραγματικότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, καθώς αφενός το υλικό είναι εξαιρετικά ανομοιογενές και αποσπασματικό, αφετέρου τα υπουργεία θεωρώντας ότι οι φορείς που χρηματοδότησαν δεν συνιστούν ΜΚΟ δεν τις συμπεριέλαβαν στα έγγραφα τους».
Το τοπίο δράσης και λειτουργίας των ΜΚΟ παραμένει εδώ και δεκαετίες νεφελώδες και είναι ενδεικτικό, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή, μόνο δύο υπουργεία (Εξωτερικών και Υγείας), τηρούν ένα είδος Μητρώου ΜΚΟ με τις οποίες κατά καιρούς συνεργάζονται και χρηματοδοτούν, και ένα μόνο υπουργείο (Προστασίας του Πολίτη), τηρεί ένα είδος μητρώου εθελοντικών οργανώσεων.
Η Επιτροπή προσθέτει:
«Απόρροια του φαινομένου αυτού είναι η επιχορήγηση εκατοντάδων ΜΚΟ, χωρίς να είναι σαφές με ποιες διαδικασίες και ποια κριτήρια λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις χρηματοδότησης, με ποιο μηχανισμό ελέγχεται το είδος της χρηματοδότησης και ο τρόπος διαχείρισης των διατιθέμενων σε αυτές κονδυλίων.»



http://www.newstoday.gr

Ιδού το έγκλημα

 Έτσι αποθηκεύτηκαν τα πυρομαχικά





Στην φωτογραφία που εξασφάλισε το Politis Online, φαίνεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν την εκρηκτική ύλη, πριν την φονική έκρηξη και την καταστροφή που ακολούθησε στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και στην περιοχή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το εξωτερικό μέρος των κοντέινερ είχε εξογκωθεί και αλλοιωθεί, ενδεχομένως από έκρηξη στο εσωτερικό τους.
Όπως έγινε γνωστό, ο διοικητής του στρατοπέδου, Αντρέας Ιωαννίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη, είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εγκατάσταση του φορτίου στη Ναυτική Βάση. Είχε μάλιστα αποστείλει επιστολές προς το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας, με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση των εκρηκτικών από το στρατόπεδο ή την βελτίωση των συνθηκών φύλαξής τους.

 σχόλια στο Ιδού το έγκλημα: Έτσι αποθηκεύτηκαν τα πυρομαχικά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ είπε:


Η αποθέωση της βλακείας.Τα εξωτερικά τοιχώματα “ανεώχθησαν” λόγω των συστολικών φαινομένων εξ αιτίας υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών και της μακρόχρονης έκθεσής τους στον ήλιο.Εάν γίνονταν “εσωτερική” έκρηξη δεν θα έμενε κολυμπηθρόξυλο. Απλά εμπορευματοκιβώτια ήταν και όχι ειδικές κατασκευές, μην τρελλαθούμε κιόλας. Ανθρωποι πρέπει να στηθούν στον τοίχο διότι ενώ κατ’ επανάληψη είχαν προειδοποιηθεί από τους επαγγελματίες, αυτοί αδιαφόρησαν.Προσέξτε και κάτι άλλο: ο εκλιπών Πλοίαρχος φρονίμως εποίησε απομακρύνοντας το προσωπικό από τον χώρο της φωτιάς.Είναι βασική αρχή/δόγμα, όταν η φωτιά πλησιάζει πυρομαχικό δεν καταβάλεις προσπάθεια κατάσβεσης αλλά την κοπανάς.




Link
http://www.antinews.gr/2011/07/11/111992/

Η απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη




Ο John Stossel ξεμπροστιάζει την απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο John Stossel ειναι ενας μαχιμος δημοσιογραφος και χρονια ασχολειτε με το καταναλωτικο ρεπορταζ. Εχει υπαρξει συμπαρουσιαστης της εκπομπης 20/20 του ABC.

απο ψυχολογικη πλευρα αν το δουμε, ολη αυτη η τρομοκρατια που μας ποτιζουν τα μεσα μαζικης εξαθλιωσης ολα αυτα τα χρονια, εχουν ενα και μονο αποτελεσμα, σου στερουν την ελπιδα για ζωη, ενισχυουν τον ''παροντισμο'' κι ο παροντισμος εχει σαν συνεπεια τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ, αυτο ειναι σημερα ο συγχρονος ανθρωπος, ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ... αυτο θελουν να μας περασουν και το εχουν καταφερει... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΦΟΒΙΕΣ, ΦΟΒΟΥΣ, ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ!!! καταναλωση!!!

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κλιματική αλλαγή και παγκόσμια δικτατορία 1/3








    To συνέδριο που έγινε στο Κανκούν του Μεξικό τον περασμενο Σεπτεμβριο το μάθατε;
Όχι, βέβαια, γιατί να το μάθετε... αφού τα ελληνικά ΜΜΕ δεν υπήρχε περίπτωση να βάλουν τον πληθυσμό σε σκέψεις και αμφισβήτηση...
Αυτό μας έλειπε άλλωστε, να ακούσουμε και για την επιπρόσθετη πράσινη φορολογία που σχεδιάζει η ολιγαρχία της ελίτ. Τα Ελληνικά ΜΜΕ έχουν εντολή να προωθήσουν τον ψευτοπεριβαλλοντισμό της παγκόσμιας άρχουσας τάξης, ο οποίος δημιουργεί συνθήκες πρόσφορες για την περαιτέρω αφαίμαξη (εξαθλίωση) των λαών με την πράσινη (υπ)ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, αλλά και στρώνει το χαλί για την υλοποίηση της πολυπόθητης γι'αυτούς παγκόσμιας κυβέρνησης, που δεν θα είναι άλλο από μια παγκόσμια δικτατορία.

Ο πάλαι ποτέ πρώτος τη τάξη σύμβουλος της Μάργκαρετ Θάτσερ, Λόρδος Κρίστοφερ Μόνκτον, είναι σθεναρός σκεπτικιστής της θεωρίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη και δίνει μάχες εναντίον της ελίτ που θέλει να επιβάλει ανομίες.

Δίνει λεπτομερή αναφορά στον Αλεξ για τα τεκταινόμενα σ'αυτό το συνέδριο, και αναλύει σχολαστικά την μεγάλη απάτη της παγκόσμιας άρχουσας τάξης που εξυφαίνεται μέσα από τη νέα «θρησκεία» της κλιματικής αλλαγής που προπαγανδίζει με θεμιτά αλλά κυρίως αθέμιτα μέσα.
                                                                                                                                    SAGINI

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


 ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ   ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ   ΤΟΥ   ΚΛΙΜΑΤΟΣ

 Στις  15-6-2011 αναρτήσαμε αυτό

http://sagini3.blogspot.com/2011/06/blog-post_1975.html     για την Τράπεζα Ελλάδος
από εδώ
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/search?updated-max=2011-06-04T08%3A31%3A00%2B03%3A00&max-results=7
και αναρωτηθήκαμε και εμεις ,τι δουλειά εχει η Τράπεζα Ελλάδος και τρομοκρατεί τους Έλληνες για δήθεν επικείμενες καταστροφές απο την επερχόμενη κλιματική αλλαγή.
 Όμως αυτοί συνεχίζουν  

 Διαβάστε λοιπόν

Οι κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπισή τους


Σύμφωνα με την μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
1/6/2011

 Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι περισσότερο έντονες για τις κοινωνικές ομάδες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή ούτε, κατά μείζονα λόγο, για να λάβουν εγκαίρως προληπτικά μέτρα.
 Η λήψη μέτρων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή ή μετριασμού των επιπτώσεών της θα απαιτούσε εκ μέρους των νοικοκυριών ορισμένες κεφαλαιακές δαπάνες σήμερα (π.χ. για βελτίωση της μόνωσης και του κλιματισμού της κατοικίας τους, για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, για μεταστέγασή τους σε απόσταση από ευάλωτες παράκτιες περιοχές) προκειμένου να μειωθούν οι ετήσιες πληρωμές στο μέλλον. 
Αυτό όμως δεν είναι εφικτό για φτωχά νοικοκυριά που δεν διαθέτουν αποταμιεύσεις ούτε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Επομένως, τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, αλλά και οι μειονότητες και οι μετανάστες, που ήδη κατοικούν σε υποβαθμισμένες περιοχές, θα αντιμετωπίσουν ακόμη σοβαρότερα προβλήματα στέγασης, διατροφής, υγείας, εκπαίδευσης και πρόσβασης στις εν λόγω βασικές υπηρεσίες. Θα αντιμετωπίσουν επίσης δυσκολίες για να ενταχθούν σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, αγοράς εξοπλισμών προηγμένης τεχνολογίας, κ.λπ., καθώς και για να καταβάλουν περισσότερα για καθαρότερη ενέργεια, όπως θα απαιτείται στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
 Επομένως, τα φτωχότερα νοικοκυριά θα κινδυνεύουν να αποκλειστούν τόσο από τα οφέλη τα οποία θα επιφέρει η πολιτική και τα μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή όσο και από τις εξελίξεις στο πλαίσιο της οικονομίας χαμηλών εκπομπών, η οποία αντιστοιχεί στην πολιτική που επιδιώκει το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.
 Είναι λοιπόν ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος φτώχειας-απουσίας πρόσβασης σε ενέργεια και τεχνολογία και μειωμένης προστασίας έναντι των ζημιών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 
 Έτσι, θα οξυνθούν τα φαινόμενα που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία ως ενεργειακή και κλιματική φτώχεια.
Εξάλλου, ο αριθμός των μεταναστών λόγω φτώχειας, έσχατης στέρησης, περιβαλλοντικών καταστροφών, κλιματικής αλλαγής και ένοπλων συγκρούσεων εμφανίζει τάση σημαντικής αύξησης τα τελευταία χρόνια.
 Εκτιμάται ότι ο αριθμός των “περιβαλλοντικών προσφύγων”, δηλ. όσων μεταναστεύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανέρχεται σήμερα στα 50 εκατομμύρια και το 2050 προβλέπεται να φτάσει τα 200 εκατομμύρια, αν και υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό.
 Στην Ελλάδα ήδη καταλήγει μεγάλος αριθμός μεταναστών και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον, καθώς θα διογκώνεται η ροή των “περιβαλλοντικών προσφύγων”.
Επιπλέον, είναι φανερό ότι θα προκύψει και ζήτημα εσωτερικής περιβαλλοντικής μετανάστευσης, από παράκτιες περιοχές χαμηλού υψομέτρου προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Είναι προφανές ότι αυτό είναι ένα σοβαρό αντικείμενο έρευνας και διαμόρφωσης κατάλληλης πολιτικής.
Πρέπει, επομένως, να δοθεί βάρος στην καταπολέμηση της φτώχειας και ιδίως της περαιτέρω επιδείνωσης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής για την αντιμετώπισή της.
 Ειδικότερα, σε κάθε επιμέρους χώρα, άρα και στην Ελλάδα, θα πρέπει να χαραχθεί κατάλληλη διορθωτική πολιτική, συνοδευτική των μέτρων προσαρμογής και της πολιτικής για μείωση των εκπομπών. 
Η πολιτική αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα των φτωχών νοικοκυριών και της αδυναμίας  να προβούν στις δαπάνες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο δικό τους μικροεπίπεδο και να έχουν πρόσβαση σε “καθαρή” ενέργεια και τεχνολογίες.
Πρόκειται για πρόβλημα για την επίλυση του οποίου επιβάλλεται δημόσια παρέμβαση
 Το κράτος πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να αναληφθεί η χρηματοδότηση έργων υποδομής σε μεγάλη κλίμακα (βεβαίως με τον αντίστοιχο χρηματοοικονομικό κίνδυνο) για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης των φτωχών νοικοκυριών και πρόσβασής τους στην ενέργεια.
 Επιπλέον, σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής και ανόδου της θερμοκρασίας, πρέπει να αναβαθμιστεί η “υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας”, η οποία στην ουσία αφορά στη διασφάλιση του δικαιώματος ελάχιστης πρόσβασης σε κοινωφελείς υπηρεσίες ή αγαθά (π.χ. ηλεκτρική ενέργεια, πόσιμο νερό) με ειδική τιμολόγηση, ένα είδος “κοινωνικού τιμολογίου” για καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα. Πάνω από αυτό το επίπεδο, η τιμολόγηση των υπηρεσιών που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή πρέπει να γίνεται λαμβανομένων υπόψη των κανόνων του ανταγωνισμού.
Γενικότερα, για την προστασία του πλανήτη ενόψει της κλιματικής αλλαγής είναι βέβαιο ότι πρέπει να προσαρμοστεί η καταναλωτική συμπεριφορά. Πέραν από τη δημόσια πολιτική και τη συμβολή της τεχνολογίας, είναι βέβαιο ότι το κόστος θα μειωθεί εφόσον οι καταναλωτές και οι παραγωγοί μεταβάλλουν τη συμπεριφορά τους με σκοπό τόσο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή όσο και τη μείωση των εκπομπών. Επιπλέον, η διαμόρφωση της στρατηγικής για την προσαρμογή και το μετριασμό θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν διενεργείται με διαδικασίες συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα............
Η ''ΜΕΛΕΤΗ'' συνεχίζεται εδω .....

ΣΧΟΛΙΟ     SAGINI

Ένα κατάπτυστο κείμενο . Απαράδεκτο, απίστευτο θράσος.   
      Αλήθεια ποιοι υπογράφουν την ''μελέτη''. Πότε ανατέθηκε και σε ποιους ,από την Τράπεζα Ελλάδος  η μελέτη για τις επιπτώσεις της ''κλιματικής αλλαγής''
.Ποιος πλήρωσε τη μελέτη αυτή ,και πόσα .
Ψάξαμε στο '' @Διαυγεια'' του ΓΑΠ  αλλά δεν βρήκαμε κάτι σχετικό...Αστειότητες.
Τι δουλειά έχει η τράπεζα Ελλάδος και κάνει περιβαλλοντολογικές μελέτες που δεν την αφορούν άμεσα.  Μήπως η μελέτη αυτή έγινε κατ' εντολή της κυβέρνησης.
     Μήπως τα δις που λέει η μελέτη  , και είναι  σίγουρες τραπεζικές ''δουλειές'',  πρέπει να προπαγανδίσουν και να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον στην Ελληνική  κοινωνία για γίνει εύπεπτο το αγγούρι της ''επένδυσης'',η οποία   ''πάση θυσία πρέπει να γίνει''.
    Μίζες , χορηγίες, δημοσιογράφοι, μέσα, μεσάζοντες, παπαγάλοι, ΜΚΟ,τράπεζες, λαμογια, ''επενδυτές-κορακες'', πολιτικοί , Τζοχατζοπουλοι, απατεώνες, κακοποιοί κλπ ,περιμένουν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του ΓΑΠ για ''πράσινη ανάπτυξη ''. Περιμένουν τη μασα.
''Επένδυση'' θα είναι τα νέα χρέη που θα δημιουργηθούν αναγκαστικά ,διοτι οπως λέει η μελέτη της ΤΕ ,   ''θα απαιτούσε εκ μέρους των νοικοκυριών ορισμένες κεφαλαιακές δαπάνες σήμερα''   ,  ''για μεταστέγασή τους σε απόσταση από ευάλωτες παράκτιες περιοχές''  θα  δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος φτώχειας,ενεργειακή και κλιματική φτώχεια. 
Οι κλιματικοί μετανάστες το 2050 θα φθάσουν τα 200 εκατομμύρια, αλλά στην Ελλάδα θα έχουμε και εσωτερική μετανάστευση,επειδή θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας . 
 ''Το κράτος'' ,λοιπόν, ''πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να αναληφθεί η χρηματοδότηση έργων υποδομής σε μεγάλη κλίμακα (βεβαίως με τον αντίστοιχο χρηματοοικονομικό κίνδυνο)'' . 
   ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ λέει , σήμερα , κεφαλαιακές δαπάνες των νοικοκυριών για την μεταστέγαση τους σε απόσταση από ευάλωτες παράκτιες περιοχές .
Δηλαδή το 80% των Ελλήνων πρέπει να τα μαζεύει και να φύγει από τα νησιά μας και τα παραθαλάσσια μερη . Και αυτό να γίνει σήμερα.  Το απαιτεί η ''πράσινη ανάπτυξη''.
Αυτοί που τα φάγανε μας λένε οτι θέλουν και άλλα . Σήμερα. Από τους εξαθλιωμένους Έλληνες.
                                                                                                                                                                                                                    SAGIΝΙ         
                                                        

link
 http://archaeopteryxgr.blogspot.com/search?updated-max=2011-06-04T08%3A31%3A00%2B03%3A00&max-results=7


http://sagini3.blogspot.com/search?updated-max=2011-06-21T17%3A40%3A00%2B03%3A00&
   




Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΕΛΛΗΝΕΣ......ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ? * * * * * * *

Το νερό στον έλεγχο της κοινωνίας      (  Εξαιρετικο αρθρο  )




Υπάρχουν αποφάσεις που ενώ φαίνονται άνευ ή μικρής  σημασίας, στην πραγματικότητα, έχουν πολύ μεγάλη σημασία για  όλους μας. Μια τέτοια, είναι και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νερό και τις γεωτρήσεις.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ  150559, ΦΕΚ 1440 της 16-6-2011, μέχρι 31/12/2011, όλα τα άτομα και οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση νερού  για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά για να πάρουν άδεια για υφιστάμενη χρήση νερού
(http://www.economist.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8319:-3112-3062011-&catid=7:agriculture-and-forestry&Itemid=31).
Αν δεν  κάνουν αίτηση, η υδροληψία θεωρείται αυτοδικαίως παράνομη και οι αρμόδιες αρχές προχωρούν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης και στην καταστροφή της γεώτρησης!!!
Η υπόθεση φαίνεται να αφορά κυρίως τους αγρότες.
 Στην πραγματικότητα, αφορά την προσπάθεια από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, για τον έλεγχο όλων των παραμέτρων που θα βοηθούσαν κάποιον-ους να διεκδικήσουν μια ανεξάρτητη ζωή.
Προϋπόθεση οποιασδήποτε διεκδίκησης, είναι η  δυνατότητα να έχει διάρκεια.
Στο διάστημα αυτό, πρέπει να έχεις  καλύψει, τουλάχιστον τα βασικά για να ζεις.
Αν δεν έχεις καλύψει τα βασικά, τότε, όλη σου η έννοια δεν είναι να διεκδικήσεις ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.
Είναι να φας, για να μην πεθάνεις.
Σ’ αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει πια καμιά απαίτηση, κανένα αίτημα, καμιά διεκδίκηση.
Υπάρχει  μόνο, η αδήριτη αναγκαιότητα να χορτάσεις την πείνα σου. Τίποτα άλλο.
Πως θα μπορούσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους, ειδικά τους Ευρωπαίους, σ αυτό το επίπεδο; Η απάντηση, είναι απλή.
Με τον έλεγχο, όλων των ουσιωδών στοιχείων που θα μπορούσαν να συνθέσουν μια ανεξάρτητη ζωή. π.χ. η ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο, που η ενέργεια, ελέγχεται   κεντρικά.
Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού.
Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό.
Η δικαιολογία είναι πως ‘πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία’[1].
Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό (άρα θα μπορούν να ζουν).
 Αν πάμε στην αίτηση- δήλωση που προτείνει η ΚΥΑ, βλέπουμε πως στην προέλευση του νερού, αναφέρεται ‘μεταβατικά  ύδατα, παράκτια ύδατα, άλλο’. Το νερό της βροχής,  άνετα μπορεί να θεωρηθεί ότι  ‘μεταβαίνει’ από τις ψηλότερες στις χαμηλότερες περιοχές. Αν λοιπόν φτιάξουμε μια δεξαμενή[2] και το μαζεύουμε,  θα πρέπει να το δηλώσουμε και να πάρουμε άδεια χρήσης, αφού ανήκει στα ‘μεταβατικά’. Και ρωτάμε. Είναι προστασία της δημόσιας υγείας, το να δοθεί άδεια χρήσης για το  νερό της βροχής από μια κρατική υπηρεσία; Ή  είναι έλεγχος και τίποτα άλλο;

Στην ουσία προσπαθούν να ‘ελέγξουν’ ακόμα και το  νερό της βροχής.
Τα κριτήρια  για το ‘μοίρασμα’ του νερού θα  είναι οικονομικά και .. πολιτικά
  Για να  έχεις νερό, πρέπει να πληρώσεις. Αν δεν έχεις χρήματα, δεν σου  δίνει την δυνατότητα να έχεις νερό.  Από την άλλη, οι ‘αρμόδιες υπηρεσίες’, θα κρίνουν αν  ‘έχεις ανάγκη’ για να χρησιμοποιείς το νερό.  Μένει σε οποιονδήποτε από εμάς, καμιά αμφιβολία, πως  η παγκόσμια εξουσία και οι ντόπιοι εντολοδόχοι της, θα χρησιμοποιήσουν και αυτή την δυνατότητα, για να ‘κόψουν’ το νερό, σε όποιον είναι αντίθετος με  τις επιδιώξεις τους; Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να μην ‘επηρεαστεί’  η διοίκηση[3]   από τη δράση ατόμων αντίθετων  στην εκάστοτε εξουσία.   
Ποιο όμως είναι το αποτέλεσμα;
Η εκμηδένιση των δυνατοτήτων για αυτόνομη διαβίωση.
 Ας υποθέσουμε ότι  οι φόροι, δεν σας έχουν τσακίσει. Έχετε ένα στρέμμα χωράφι,  και θέλετε την ‘ελευθερία’ σας, ή είστε άνεργοι (πολύ πιθανό σενάριο). Σκέφτεστε να το καλλιεργήσετε και να καλύψετε  βασικές ανάγκες  διατροφής. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς νερό; Ασφαλώς όχι. Τα φυτά, χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν. Άρα δεν έχετε καμία δυνατότητα να καλύψετε, κάποιες   βασικές  διατροφικές ανάγκες.
Σας κάνουν με τον έλεγχο του νερού, να ‘τους έχετε ανάγκη’, επομένως  υποκύπτετε  στις όποιες επιθυμίες τους.
Η ανάγκη να έχετε  δικό σας νερό, προκύπτει ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που  υπάρχει τοπικό αρδευτικό δίκτυο. Οι γεωργοί, γνωρίζουν καλά, πως λόγω χρεών των ΤΟΕΒ στην ΔΕΗ, το ρεύμα από την τελευταία, δίνεται πολύ συχνά τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου: εκείνη την εποχή, αρχίζουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια, άρα τότε θα έχετε νερό. Είναι πολύ αργά     για πολλές καλλιέργειες και σίγουρα επηρεάζει και τις υπόλοιπες[4].
Αν είστε επομένως ‘εντός’ δικτύου αρδευτικού, έχετε νερό  τέσσερις με πέντε το πολύ μήνες και τους υπόλοιπους παρακαλείτε  το Θεό να βρέξει. Αν είστε εκτός, (το πιο πιθανό),  κάθε φορά  η  δυνατότητα  χρήσης  νερού  εξαρτάται από τις διαθέσεις της εξουσίας.
Το  να παραμείνει το νερό στον έλεγχο της κοινωνίας και να μην περάσει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να  μπορούμε στο μέλλον να θέσουμε τα θεμέλια μια ανεξάρτητης ζωής.
Για αυτό η μάχη για  την κατάργηση της κατάπτυστης ΚΥΑ, δεν αφορά τους αγρότες μόνο.
Αφορά όλους  τους ελεύθερους ανθρώπους ή εκείνους που θέλουν  να έχουν τη δυνατότητα    να παραμείνουν ελεύθεροι. 
Η ελευθερία μας προϋποθέτει και τον έλεγχο  του  νερού από την κοινωνία. Διαφορετικά οι όροι διαμορφώνονται δυσμενώς για τους πολίτες.


 [2] Είναι ακριβώς ό,τι ήδη έχει συμβεί στις ΗΠΑ. Εκεί, πολίτης,  που έφτιαξε κτίριο έτσι ώστε να μαζεύει και το νερό της βροχής, έμαθε πως  αυτό ‘απαγορεύεται’ γιατί, εμποδίζει το βρόχινο νερό να πέσει στη γη και να γίνει ‘επιφανειακό’. Το τελευταίο έχει ήδη πουληθεί σε επιχειρηματίες 
[3] Ενώ η προηγούμενη υπουργός κ. Μπατζελή,  είχε προτείνει οι άδειες να δίνονται από τους Δήμους που γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή τους, η σημερινή ηγεσία, επέλεξε την επιλογή να την κάνει η κεντρική εξουσία.
[4] Π.χ. δεν μπορείτε να ρίξετε λίπασμα. Το τελευταίο πρέπει να συνοδεύεται  από πότισμα







http://www.economist.gr