Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ............ΣΤΑ ΑΠΕ



        Επειδή οι πληροφορίες μας λένε ότι  '' κάτι θετικό ''θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα για τις ΑΠΕ  αναδημοσιεύομε  σήμερα τις προτάσεις μας .

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στείλαμε με ανοιχτή επιστολή στην νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ την πρόταση του SAGINI 3  για το καυτό πρόβλημα της ενέργειας στη χώρα μας, με τον παρακάτω τίτλο ...

                                          ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ



                                              



 Η  σημερινή χαμηλή Οριακή Τιμή Συστήματος ΟΤΣ, εκτοξεύει τα "πράσινα" ελλείμματα
 και αποκαλύπτει τα πραγματικά αίτια για την πανάκριβη τιμή του ρεύματος.


Σε συνθήκες χαμηλής ζήτησης αποδεικνύεται πράγματι ότι το σημερινό ηλεκτρικό σύστημα είναι αντιοικονομικό όπως σωστά υποστηρίζει η ΔΕΗ αλλά και οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές .

Ακούγεται τρελό , είναι όμως πέρα για πέρα  αλήθεια .

     Οξύτατο θα παραμείνει το πρόβλημα για το (ΔΕΣΜΗΕ )- σημερα ΛΑΓΗΕ   ακόμη και στην  περίπτωση που τελικά πάρει το δάνειο  ( 350 εκατομ. ευρώ ) απο το Ταμείο Παρακαταθηκών  .
Αν δοθούν τελικά τα λεφτά  (ελπίζουμε οχι ) απο την νέα κυβέρνηση θα είναι ένα νέο σκάνδαλο , αφού ο ΛΑΓΗΕ σύντομα θα ζητάει ξανά κεφάλαια , για να πληρώσει τους Απετζηδες.
 Αυτό εξ άλλου είπαν και οι τροικανοι που προτείνουν αλλαγή αυτού του προβληματικού  συστήματος επιδοτήσεων ΑΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΛΑΓΗΕ σήμερα  μπαίνει μέσα  1 εκατ.ευρώ την ημέρα ,απο τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ.
Εξ άλλου οι φόβοι για μπλακ-αουτ απομακρύνονται αφού αποδείχτηκε οτι η ΔΕΗ τα βγάζει πέρα και μόνη της με χαμηλή κατανάλωση , που όπως φαίνεται δεν θα αυξηθεί λόγω οικονομικής κρίσης.
   

    Έτσι καλούνται και πάλι οι καταναλωτές να καλύψουν τα τεράστια ελλείμματα που δημιούργησαν  οι ΑΠΕ στον ΛΑΓΗΕ ο οποίος χρωστάει και θα χρωστάει  τεράστια ποσά στους αιολικούς και φωτοβολταϊκούς παραγωγούς , επειδή το ρεύμα απο τις  ΑΠΕ , που  μας προμηθεύει η ΔΕΗ , επιδοτείται  απο το κράτος  (ΛΑΓΗΕ ) βάσει συμβολαίων για 25 χρόνια.
  Τα πλεονάζοντα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που ο πράσινος νόμος  Μπιρμπιλη  επέτρεπε να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα ελλείμματα του ΛΑΓΗΕ ,  αποτελούν πλέον ανάμνηση ,  αφού είναι αδιάθετα καθώς  δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.
 Άλλη μια'' πράσινη μπαρουφα'' κατέρρευσε.

            Όσο χαμηλότερη είναι λοιπόν η Οριακή Τιμή Συστήματος (χονδρική ) για το ρεύμα , τόσα περισσότερα πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ στους  Απετζηδες.         ( διαφορά εμπορικής και επιδοτούμενης τιμής )

Αυτός  είναι ο ορισμός της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ''

 Με απλά λόγια τα τεράστια λάθη των προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά ιδιαιτέρως της  πράσινης κυβέρνησης του ΓΑΠ της Μπιρμπιλη και του Παπακωνσταντινου  κοστίζουν σήμερα  πολλά εκατομμύρια στους εξαθλιωμένους πλέον  Έλληνες καταναλωτές .

  Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το θέμα με απλά λόγια .

Ο λόγος για την Οριακή Τιμή του Συστήματος ( χονδρική )η οποία  βρίσκεται σήμερα  σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, έστω και εάν η ΔΕΗ έχει αποφασίσει να μη λειτουργεί  πλέον τις μονάδες φυσικού αερίου που διαθέτει ( Λαυριο,Αλιβερι,Αγ. Γιωργης ) εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας που επικρατούν στην ενεργειακή αγορά αλλά και για λόγους οικονομίας αφού η ζήτηση καλύπτεται απο τα λιγνιτικα εργοστάσια , αλλά και απο τα υδροηλεκτρικά της.

   Τον φετινό Μάιο-   Ιούνιο πχ, είναι εξαιρετικά χαμηλή η  ζήτηση, καθώς οι αιχμές κυμαίνονται λίγο πιο πάνω από τα 6GW  κατά την διάρκεια της ημέρας , την ίδια στιγμή που τη νύχτα η ζήτηση υποχωρεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, έως και τα 3GW.
    Η χαμηλή ζήτηση για την εποχή ( καλοκαίρι ) ,  βασικά λόγω κρίσης  και  σε συνδυασμό με τη λειτουργία σε πλήρη ισχύ των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και των υδροηλεκτρικών της , έχει οδηγήσει την Οριακή Τιμή   σε  πρωτοφανή  χαμηλά της τάξης των 34 ευρώ   MW/ h  , για μια ολόκληρη ημέρα (μέση ημερήσια τιμή).
 
      Η  ΔΕΗ   σήμερα έχει σημαντικά έσοδα  και αυξάνει σημαντικά τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους στην προμήθεια αφού πουλάει στους καταναλωτές με 75 ευρώ την μεγαβατωρα !!!!  
Κέρδος 40+ ευρώ ανα MW/h .
Αυτό δημιουργεί έστω και προσωρινά, εξαιρετικά θετικές προοπτικές στα οικονομικά της ΔΕΗ.



      Αντιθέτως , η χαμηλή ΟΤΣ εκτοξεύει  το κόστος της'' πράσινης ενέργειας'' απο ΑΠΕ    στα ύψη  .

 Διότι  μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ της εμπορικής τιμής και της επιδοτούμενης τιμής που προσφέρεται απο τον ΛΑΓΗΕ  σε κάθε ειδους ΑΠΕ  ( αιολικά,φωτοβολταϊκά ,υβριδικά κλπ ).
   Έτσι για παράδειγμα με ΟΤΣ στα 38 ευρώ, ο ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ, πρέπει να καλύψει για κάθε αιολική μεγαβατώρα 50 ευρώ διαφορά (τιμή FIT 87,85 ευρώ η μεγαβατώρα) ,  που πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ  και 
 για κάθε φωτοβολταϊκή μεγαβατώρα από 212 έως  230 ευρώ την μεγαβατώρα που πάλι πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ . 
Δηλαδή κάθε μέρα από την αγοραπωλησία   400MW αιολικών οι προμηθευτές (πχ ΔΕΗ ) αποκομίζουν 336 χιλιάδες ευρώ κέρδος και δημιουργούν 459 χιλιάδες έλλειμμα στο ΛΑΓΗΕ.

 Προσέξτε   .... τα 50 ευρώ  και τα 230 ευρώ είναι η κρατική επιδότηση  στο ρεύμα που παράγουν οι ΑΠΕ , οταν βέβαια παράγουν,  που πληρώνουμε εμείς τα τελευταία χρόνια . ( τα κερατιατικα των Κοπελουζομυτιληναιοπεριστεριδωσαμαραδωρεστηδων.........κλπ,κλπ .)
Με το ζόρι , αφού κανείς δεν μας ρώτησε.
Είναι το κόστος βλακείας της ''πρασινης απατης''. Εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης .

   Φαίνεται λοιπόν καθαρά οτι χωρίς  ΑΠΕ και '' πράσινη απάτη'', το ρεύμα της ΔΕΗ απο Ελληνικό λιγνίτη με ηλεκτροστατικά  φίλτρα,  αποθειωτες και υδροηλεκτρικά θα ήταν το...... φθηνότερο στην Ευρώπη  ,   όπως ήταν μέχρι το 2009.
      Αυτό ενοχλούσε  όμως τους εργολάβους , τις πολυεθνικές των ΑΠΕ , την Γερμανία , τους οικολογουντες παπαγάλους , τις'' οικολογικες'' ΜΚΟ αλλά και τις πράσινες κυβερνήσεις  όπως του ΓΑΠ αφού το αδερφάκι του έκανε ''δουλεια '' ( I4SENCE ) , ''Project HELIOS '',  Τεράστιο Φ/Κ στην Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη ,υβριδικά στην Ικαρία  κλπ.  Πολλά τα λεφτά .
     
     Στον αντίποδα όταν η Οριακή Τιμή  ήταν  σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα , λόγω μεγάλης ζήτησης  ,  οι  ΑΠΕ  ''φαίνεται''  να επιδοτούν το σύστημα με φθηνότερη ενέργεια…

Αυτό θέλουν πάσι θυσία οι Απετζηδες .
Και προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον να ανεβάσουν τις τιμές στην συμβατική θερμική ενέργεια για να δείχνουν οτι τάχα είναι ανταγωνιστικοί.
Αυτό βέβαια είναι αστείο να το πιστεύει κάθε λογικός άνθρωπος , αφού η λύση για περιόδους μεγάλης ζήτησης  είναι μια .....απλή και φθηνή.

     Την επιχείρησε ο κος Αθανασόπουλος  πρώην Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ όταν αποφάσισε την κατασκευή δυο νέων συγχρόνων λιγνιτικων μονάδων αλλά η ΓΕΝΟΠ του Φωτόπουλου μαζί με τον ΓΑΠ κάνανε κατάληψη στα γραφεία του ΔΣ της ΔΕΗ  για να ματαιώσουν τα  σχέδια της διοίκησης. Είδατε τι κάνει κάποιος για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

                                                    
   Όσες χιλιάδες ΑΠΕ και να εγκαταστήσουμε στην χώρα , είναι αδύνατον να υποκαταστήσουν τα δυο θερμικά εργοστάσια λιγνίτη.
  Ο ΓΑΠ και το σινάφι του μαζί με τον σημερινό πρόεδρο ΔΣ  ΔΕΗ  Α.Ζερβό (ειδικός στις ΑΠΕ ) και τον Θεο είναι εναντίον του φθηνού Ελληνικού λιγνίτη και υπέρ των πανάκριβων ΑΠΕ , του φυσικού αερίου, της ΕΕ   της Μερκελ και ήθελαν να κλείσουν όλα τα λιγνιτικα προς όφελος των ΑΠΕ .
Να γεμίσουμε τα βουνά,τα νησιά  και τα χωράφια μας με πανάκριβα Γερμανικά ΑΠΕ.
Εμείς οι φτωχοί της Ευρώπης . Να αυτοκτονήσουμε δηλαδή με διαταγή ΕΕ .
  Γιατί άραγε? 
 Πολύ απλό  εεεε.....!!!!!
  

Για τους πράσινους φανατικούς των ΑΠΕ ,  όπως ο διορισμένος απο την Μπιρμπιλη πρόεδρος της ΔΕΗ κος Α.Ζερβός   αλλά και αντίστοιχος της'' ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ'' κος Τσιπουριδης  ,  ή βασική πηγή του «κακού» είναι το γεγονός ότι η οριακή τιμή του συστήματος κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα λόγω χαμηλής ζήτησης από τους καταναλωτές , με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ τιμής αγοράς και επιδοτούμενης τιμής των ΑΠΕ που πρέπει να καλυφθεί από το ΛΑΓΗΕ.

     Τα κέρδη της ΔΕΗ σήμερα επιτέλους  αυξάνονται ( ετσι πρέπει άλλωστε , γιατί πρεπει να κανει επενδυσεις  ) αλλά οι ΑΠΕ  αποδεικνύονται στην πράξη  οτι είναι άχρηστες και πανάκριβες για τους φτωχούς Έλληνες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς και με βάση τις προβλέψεις για τις εντάξεις νέων μονάδων ΑΠΕ στο σύστημα, το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, αναμένεται μέσα στο 2012 να φτάσει τα 350 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τα αδιάθετα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που ίσως  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τροφοδοτηθεί – με βάση και την πρόσφατη πρόβλεψη του νόμου – κοστολογούνται περί τα 150 εκατ. ευρώ (με τιμή 15 ευρώ ο τόνος).
Πιστεύουμε οτι αυτό είναι απίθανο να συμβεί , όπως αναφέραμε πιο πάνω. Η Αγορά ρύπων ειναι νεκρή σε ολη την Ευρώπη.
     Πρακτικά δηλαδή ακόμη και εάν τελικώς περνούσε η άποψη του ΥΠΕΚΑ και του πολύξερου Παπακωνσταντινου   και τα έσοδα από τα αδιάθετα δικαιώματα περάσουν στο ΛΑΓΗΕ, θα υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο έλλειμμα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επωμιστούν οι καταναλωτές μέσω του τέλους ΑΠΕ.
Η μεταφορά του τέλους ΕΡΤ υπέρ των ΑΠΕ είναι άλλη μια γελοιότητα.
Η μεγαλύτερη φορολόγηση του λιγνίτη της ΔΕΗ  άλλο ενα έγκλημα σε βάρος των καταναλωτών με την υπογραφή Παπακωνσταντινου .

 Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα.

Οι Απετζηδες  δηλ ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ) μιλαει για  ''στρεβλώσεις'' που υπάρχουν στη χονδρεμπορική αγορά και εμείς βεβαίως και συμφωνούμε.
Θέλουν να κλείσει η ΔΕΗ η να πουληθεί και να μείνουν χωρίς αντίπαλο , άλλα εμείς δεν συμφωνούμε.
    Οι παραγωγοί ΑΠΕ ζητούν να υπολογίζεται το επιπλέον κόστος που προκύπτει από τις στρεβλώσεις  !!!   της αγοράς και να μην ενσωματώνεται στο τέλος ΑΠΕ, αλλά και να να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις του Ν.3851/2010 για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ από άλλες πηγές που πληρώνει ο καταναλωτής και οι οποίες δεν αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια (π.χ. τέλος υπέρ ΕΡΤ).

Έχουν όπως βλέπετε τετράγωνη λογική οι άνθρωποι . Και μπόλικο θράσος.
 Όπως πάνε θα ζητήσουν και κεφαλικό φόρο για τις ΑΠΕ τους.

Βεβαίως όπως αναφέρει ο ΕΣΗΑΠΕ «η μόνιμη και τίμια λύση είναι η διαμόρφωση μιας αγοράς όπου η τιμή θα αντανακλά το πραγματικό κόστος παραγωγής και έτσι ο καταναλωτής θα γνωρίζει τι πληρώνει και για ποιόν τα πληρώνει».
Αχ αυτή....... η τιμιότητα .
 Μέχρι τότε λένε οι εκπρόσωποι της αγοράς ΑΠΕ, το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ να το καλύπτει αυτός που το δημιουργεί…
Συμφωνούμε απόλυτα .
Πληρώστε εσείς λοιπόν. Μέχρι και η Μερκελ το είπε κε υπουργέ.
Θα  σας πουν ... ......Μαααα   ....λειτουργούμε νόμιμα και έχουμε έγγραφες κρατικές δεσμεύσεις για τις επιδοτήσεις και προστατεύουμε το περιβάλλον (sic)!!! .
Η απάντηση είναι οτι χιλιάδες Έλληνες εργαζόντουσαν και πληρωνόντουσαν νόμιμα στον Δημόσιο  αλλά και στο ιδιωτικό τομέα και βρέθηκαν απολυμένοι και άνεργοι .
Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώνουν πολύ ακριβά την κρίση , χωρίς να έχουν φταίξει για το παραμικρό .

Επειδή πρέπει να πληρώνουν όλοι  , νομίζουμε οτι άργησε άλλα ήρθε η σειρά σας.
 Όσο  για το πολύπαθο Ελληνικό περιβάλλον  καθημερινά υποβαθμίζεται από πολλές αίτιες .
Μια από τις βασικότερες όμως,  είστε εσείς που υποκριτικά το ''προστατεύετε''..

Το φθηνό ρεύμα είναι κοινή ωφέλεια.

Είναι Εθνική  απαίτηση

17 σχόλια:

  1. Τωρα καταλαβα τι παιζεται με το ρευμα.
    Πολυ ξεκαθαρο το αρθρο σας.
    Ολα ειναι ενα καλοστημενο παιχνιδι σε βαρος μας.
    Δυστυχως περασαν δυο εκλογες και κανενας πολιτικος,
    δεν μιλησε για αυτα τα θεματα.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυσκολα θα βρεθει υπουργος να τους κοψει
    τις ταριφες .Ειδικα αν ο Στουρναρας μπει στην κυβερνηση.
    Δεν ειναι ευκολα αυτα.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς δεν εγινε ΥΠΕΚΑ Ο πρασινος Μητσοτάκης.
    Κάτι ειναι και αυτό.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΙ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ
    ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Απαντήσεις






    1. Φυσικά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στήν νέα ηγεσία
      του Υπουργειου ενεργειας.
      Μία καλή αρχή θα ήταν να κόψουν από τον τίτλο το
      Κ Α . Κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει.
      Ειναι ''πράσινο παραμύθι''.
      Διαγραφή
  5. Τελικα δωσανε δάνειο στήν ΔΕΗ και στην ΔΕΠΑ από το Παρακαταθηκών , αλλα ο ΛΑΓΗΕ εμεινε με αδεια χέρια . Ισως κάτι έχουν σκεφτεί .Ισως αυτα που γράφεις εσύ ο Αρχαιος καί οι άλλοι πιάσουν τελικά τόπο .
    Καποτε πρέπει να γίνει η αρχή με το κόψιμο των επιδοτήσεων στα κοράκια που ζουν σε βάρος μας.
    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Απαντήσεις






    1. Εμείς επιμένουμε.
      Ειναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ να δοθεί δάνειο στον ΛΑΓΗΕ.
      Υπαρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ που πεινάνε σήμερα.
      Διαγραφή
    2. εσύ και γω και ο αρχ..θα τα λέμε και αυτοί

      Πληρώνει το Φεβρουάριο για τις ΑΠΕ ο ΛΑΓΗΕ

      http://www.energypress.gr/news/Plhrwnei-to-Febroyario-gia-tis-APE-o-LAGHE
      Διαγραφή
    3. Μεχρι πότε θα πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ.
      Η ΟΤΣ θα παραμεινει χαμηλα λογω οικονομικης κρισης .
      Η καταναλωση ρευματος θα μενει χαμηλα.
      Ετσι η μαυρη τρυπα του ΛΑΓΗΕ ολοενα και θα μεγαλωνει.
      Ερχεται το Βατερλω των ΑΠΕ .
      Ο κοσμος θα επαναστατησει οσο μαθαινει την ''απατεωνιά'' τους.
      Συντομα ο ΛΑΓΗΕ θα σηκωσει ψηλα τα χερια .
      Διαγραφή
  6. Ετοιμαζόμαστε για anti-lobing

    LAKONIA NO WINDMILLS AREA
    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Απαντήσεις






    1. Καλή δύναμη.
      Εμεις παντα μαζί σας.
      Διαγραφή
  7. αφού ο Πικραμενος σήμερα παρέδωσε τον φάκελο Ενεργείας στον μίζερο αντωνακη της ρεμούλας ολα πάνε κατ ευχή δλδ. πάμε άμεσα ολοταχώς και δυστυχώς για κατάσταση ΧΑΟΣ ataktos
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πες μου εσύ η κανένας άλλος με ποιο πρακτικό τρόπο μπορούν και πρόκειται να αντιμετωπίσουν το τεράστιο έλλειμμα πρώτων ήλων -λιγνίτης και ρευστού (Φ/Α)..


Σχετικές με το θέμα οι παρακάτω αναρτήσεις μας

http://www.energypress.gr/news/Plhsiazei-h-kataigida-gia-ton-klado-twn-fwtoboltaikwn

http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_25.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_17.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_11.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8652.html




Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ .........ΑΠΕτεώνες N. 3908/2011

                         

                             Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!!!!

                                                  

 

  Ο   νέος Επενδυτικός Νόμος 3908/2011   για  ΑΠΕ

  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


        Τα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο της Παραγωγής  Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, δύναται να ενταχθούν στις κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων Γενικής Επιχειρηματικότητας και  Περιφερειακής Συνοχής  με φοροαπαλλαγές και ποσοστό επιχορήγησης και επιδότησης leasing να φτάνει μέχρι και το 80% του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους ενίσχυσης.
Από τον κλάδο αυτό εξαιρείται η Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα (ΚΑΔ 35.11.10.09), η οποία επιδοτείται μόνο από τα Σχέδια  Συνέργειας και δικτύωσης.

Γενική Επιχειρηματικότητα


H  κατηγορία  των  σχεδίων  Γενικής  Επιχειρηματικότητας  απευθύνεται  σε υγιείς επιχειρήσεις κάθε είδους (πλην εκείνων που ρητά εξαιρούνται) σε όλη την  επικράτεια.  Προσφέρει  ευνοϊκό  φορολογικό  καθεστώς  μέσω φοροαπαλλαγών,  που  μπορεί  να  φτάσουν  μέχρι  το  100% του  ανώτατου επιτρεπόμενου  ύψους  ενίσχυσης  για  κάθε  επενδυτικό  σχέδιο.  Οι φοροαπαλλαγές μπορούν να συνδυαστούν με επιδοτούμενα δάνεια από  το ΕΤΕΑΝ, μέχρι το ανώτατο ύψος των προβλεπόμενων ενισχύσεων.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης για τα σχέδια Γενικής Επιχειρηματικότητας είναι:
  • Για Μεγάλες Επιχειρήσεις : 500.000€
  • Για Μεσαίες Επιχειρήσεις: 250.00€
  • Για Μικρές Επιχειρήσεις: 150.000€
  • Για Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις: 100.000€
Κατά την πρώτη εξαμηνιαία περίοδο  του έτους 2012 (υποβολές έως 1/6/2012) θα διατεθούν 800.000.000 € σε φοροαπαλλαγές στα επιχειρηματικά σχεδία της κατηγορίας Περιφερειακής Συνοχής, ενώ κατά την δεύτερη εξαμηνιαία περίοδο  του έτους (υποβολές Οκτώβριο560.000.000 €.

Περιφερειακή Συνοχή

Η κατηγορία των σχεδίων Περιφερειακής Συνοχής περιλαμβάνει επενδυτικά σχέδια  που  αντιμετωπίζουν τοπικές ανάγκες ή αξιοποιούν τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με περιβαλλοντικά βιώσιμες τεχνολογικές εφαρμογές, εισάγουν τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης υδάτινων πόρων και συμβάλλουν στη φιλική προς το περιβάλλον ανασυγκρότηση, ανάπλαση και ανάπτυξη περιοχών οικονομικής δραστηριότητας.
Τα επενδυτικά σχέδια ενισχύονται με επιχορήγηση και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) μέχρι το 70% του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους ενίσχυσης, ενώ  το υπόλοιπο ποσοστό συμπληρώνεται με φοροαπαλλαγές.
 Στην περίπτωση νέων επιχειρήσεων το ποσοστό της επιχορήγησης επιδότησης ή και της χρηματοδοτικής μίσθωσης αυξάνεται κατά 10%.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης για τα σχέδια Περιφερειακής Συνοχής είναι:
  • Για Μεγάλες Επιχειρήσεις : 1.000.000€
  • Για Μεσαίες Επιχειρήσεις: 500.000€
  • Για Μικρές Επιχειρήσεις: 300.000€
  • Για Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις: 200.000€
Κατά την πρώτη εξαμηνιαία περίοδο  του έτους 2012 (υποβολές έως 1/6/2012, μετά από παράταση) θα διατεθούν 500.000.000 € σε επιδοτήσεις ή leasing και 200.000.000€ φοροαπαλλαγές στα επιχειρηματικά σχεδία της κατηγορίας Περιφερειακής Συνοχής, ενώ κατά την δεύτερη εξαμηνιαία περίοδο  του έτους (υποβολές Οκτώβριο300.000.000 € σε επιδοτήσεις ή leasing και  100.000.000€ σε φοροαπαλλαγές.



ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ !!!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!

Εκτός απο την παραπάνω προνομιακή και σκανδαλώδη μεταχείριση ,  οι ΑΠΕ απολαμβάνουν καθεστώς εγγυημένων κρατικών επιδοτήσεων τιμών για 25 χρόνια .
Το κράτος δηλαδή εγγυάται τα κέρδη των αιολικών και φωτοβολταϊκών επιχειρήσεων  για 25 χρόνια.
Αυτό συμβαίνει μόνο για  τις ΑΠΕ  και για καμία άλλη Ελληνική επιχείρηση.
Εκατοντάδες  Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και αφήνουν ανέργους  χιλιάδες εργαζόμενους.
Έχουμε μια πρωτοφανή κρίση και αυτά πρέπει να αλλάξουν επιτέλους.
Και αλλάζουν !!!!!
Εγγύηση έδινε το κράτος στους αποταμιευτές σε Ελληνικά ομόλογα και οι άνθρωποι έγιναν θύματα του κράτους αφου έχασαν τα λεφτά τους.
Δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται . Συντάξεις και επιδόματα κόβονται . Η πείνα απειλεί πλεον πολλούς Έλληνες .
Οι ΑΠΕτζηδες ανενόχλητοι  θησαυρίζουν απο τις κρατικές επιδοτήσεις ( με τα λεφτά μας δηλαδή ). 
Και συνεχώς ζητάνε νέα δάνεια .  

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί   αυτό σε βάρος των καταναλωτών κε  Σαμαρά ?
Φτάνει πια !!!!
                                                                                                                                  SAGINI






Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ......ΣΕ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

 Έτσι καταστρέφουν το Ελληνικό περιβάλλον

Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Συνταγματικά επιτρεπτή, υπό προϋποθέσεις, η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες εκτάσεις

 

  Αρβανίτσα Ελικώνα Βοιωτίας



Αθήνα
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις είναι συνταγματικά επιτρεπτή η εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε αναδασωτέα έκταση, σύμφωνα με την κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την απόφαση αυτή άναψε «πράσινο φως» για την υλοποίηση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αναδασωτέα έκταση στη θέση Μελίσσι του δήμου Θίσβης Βοιωτίας.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Δήμος Θίσβης, ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις του γενικού γραμματέα Στερεάς Ελλάδας με τις οποίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW από την εταιρεία «Αιολική Ερατεικής» στην ανωτέρω θέση του όρους Ελικώνα που είναι αναδασωτέα έκταση.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή πρόκειται να εγκατασταθεί αιολικό πάρκο από 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η καθεμία.

Το πάρκο θα καταλάβει έκταση 24.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ επίσης θα κατασκευαστεί κτίριο 120 τετραγωνικών μέτρων και θα διανοιχτεί οδός 5,3 χλμ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ' αριθμ. 2499/2012 απόφασή της (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Κ. Μενουδάκος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) απέρριψε την αίτηση του Δήμου Θίσβης.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αφού ερμήνευσαν το άρθρο 24 του Συντάγματος και το δασικό νόμο (Ν. 998/1979) επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται «η θέσπιση νομοθετικής διάταξης η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να εγκριθεί επέμβαση σε έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, ακόμη και πριν ανακτήσει τη δασική μορφή της, προκειμένου να εκτελεστεί έργο, το οποίο αποβλέπει στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία».

Και αυτό υπό την βασική προϋπόθεση ότι «η εκτέλεση του έργου στην έκταση αυτή είναι απολύτως αναγκαία και επιτακτική, στο μέτρο που η παρέλευση του απαιτούμενου για την πραγματοποίηση της αναδάσωσης χρονικού διαστήματος θα είχε ως συνέπεια τη ματαίωση του επιδιωκόμενου δημόσιου σκοπού».

Ο σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις που θα εγκρίνουν τις επεμβάσεις στις αναδασωτέες εκτάσεις πρέπει να «αιτιολογούνται ειδικώς» και να αναφέρονται κριτήρια τόσο για την ιδιαίτερη σημασία του έργου όσο και για την αναγκαιότητα εκτέλεσής του στην αναδασωτέα έκταση πριν από την πραγματοποίηση της αναδάσωσης και όλα αυτά πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου σκοπού που αποβλέπει το κάθε έργο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




 ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΠΡΟΧΏΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΆ
Αγνοήθηκε η αντίθετη γνώμη του Δήμου Θισβης και των κατοίκων .
Καταστρέφουν τα βουνά μας με ''αδεια'' του ΣΤΕ ?
 Λέτε να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις η GREENPEACE  και το WWF  ?.
Περιμένουμε την κεραυνοβόλο τους αντίδραση .
Λέτε να γίνουν επεισόδια με ΜΑΤ και δακρυγόνα στη Θίσβη της Βοιωτίας    ?

(..................προκειμένου να εκτελεστεί έργο, το οποίο αποβλέπει στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία».)

Εμείς βλέπουμε μονο την οικονομική σημασία για τον  εργολάβο  ΑΠΕτζη που θα ροκανίσει τις κρατικές επιδοτήσεις  ( τα λεφτά μας ) για 20-25 χρόνια.
Ειναι απαράδεκτοι .Ο κόσμος δεν εχει να φάει και αυτοι συνεχίζουν τις πρασινες απάτες με κρατικες επιδοτήσεις εκατομμυριων  των ίδιων εργολάβων ΑΠΕτεωνων . Συνεχίζουν την καταστροφή που άρχισε ο ΓΑΠ . Δεν εχουν καταλάβει τιποτα.
Οταν ο λαος ξεσηκωθεί θα ειναι αργά για όλους τους.
                                                                                                                                  SAGINI





Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Να ....ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα



Φορολογήστε τις ΑΠΕ . Κόψτε τους τις επιδοτήσεις.

                                         

      Tο ΥΠΕΚΑ   σύντομα θα ανακοινώσει νεα  μέτρα  για τις ΑΠΕ και τις επιδοτήσεις  των εκατομμυρίων που  πληρώνουν    άδικα  οι Έλληνες  καταναλωτές .
Έτσι η νέες συντεχνίες  των ΑΠΕτζηδων   αιολικών και φωτοβολταϊκών   βγάζουν συνεχώς ανακοινώσεις και προσπαθούν να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη άλλα και να επηρεάσουν θετικά για τα συμφέροντα τους το ΥΠΕΚΑ , έτσι ώστε τελικά να υποκύψει στις πιέσεις του  λόμπι και της συντεχνίας τους.

         Η ΠΑΣΥΦ εδω   ( http://www.energypress.gr/news/PASYF:-H-epidothsh-twn-oryktwn-kaysimwn-kai-ohi-oi-APE-dhmioyrgei-ta-elleimmata )
 των φ/κ κατηγορεί ευθέως τους παραγωγούς ρεύματος με φυσικό αέριο  ΔΕΗ , ΕΛΠΕ ,ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ , ΤΕΡΝΑ ,ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ  διότι επιδοτούνται  με αδιαφάνεια   «Οι επιδοτήσεις και οι στρεβλώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στα ορυκτά καύσιμα  δημιουργούν τα ελλείμματα  και τα προβλήματα στο χώρο της ενέργειας»
Ίσως έχουν δίκιο .
Ξεχνούν όμως ,  οτι χωρίς τα  εργοστάσια παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο ( εφεδρείες )  δεν θα υπήρχε ούτε ένα αιολικό και φωτοβολταϊκό εργοστάσιο.
Μόνοι τους είναι εντελώς  άχρηστοι  παντού.

        Για την   λειτουργία των ΑΠΕ  υποχρεωτικά  απαιτούνται μονάδες εφεδρείας από φυσικό αέριο .

Εμείς βέβαια ,  έχουμε  αποδείξει  με ξεκάθαρο τρόπο οτι οι ΑΠΕ και τα εργοστάσια φυσικού αερίου που τις συνοδεύουν είναι πανάκριβες  μπίζνες , κατάλληλες μόνο για αρπαχτές των παραπάνω εργολάβων ,και των πολυεθνικών  της  Γερμανίας ,  που καταληστευουν καθημερινά τους δυστυχείς καταναλωτές ρεύματος.
Και βέβαια  αυτά  δεν είναι  επενδύσεις , ούτε επενδυτές  όλοι αυτοί οι δήθεν  .
 Είναι επιδοτούμενοι  κρατικοδίαιτοι  που τσεπώνουν χωρίς κανένα ρίσκο ,  εκατομμύρια από κρατικές   επιδοτήσεις .
Επενδυτής είναι αυτός που βάζει τα κεφαλαία του , την τεχνογνωσία του ,  αναλαμβάνει ρίσκα  , απασχολεί εργατικό δυναμικό και  επιζητεί λογικά , αλλά  απροσδιόριστα κέρδη.
      Τρέμουν μήπως τώρα η κυβέρνηση πάρει νέα  μέτρα για κόψιμο επιδοτήσεων ΑΠΕ αναδρομικά  , αλλά και μέτρα  έκτακτης φορολόγησης των κερδών τους , όπως έκαναν ήδη όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις , εν όψει κατάρρευσης των οικονομιών τους .

Ο ΠΑΣΥΦ προτείνει σαν λύση να επιβληθεί νέος φόρος   (ναι καλά βλέπετε !!!) στον φθηνό Ελληνικό λιγνίτη αλλά και στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ .
Επίσης να κοπεί το ΜΜΚ των παραγωγών με φυσικό αέριο .
Οι άνθρωποι είναι επιεικώς  απαράδεκτοι .
Ζητάνε να......... ψοφήσουν οι κατσίκες του γείτονα τους !!!!.
......για να σωθούνε αυτοί .

Τα ίδια και ο ΑΣΠΗ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος  Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδας ) ΕΛΛΑΣ             ( http://www.energypress.gr/news/ASPH-ELLAS:-Plhgma-gia-thn-axiopistia-ths-Elladas-oi-anadromikes-parembaseis-stis-APE)

(.............. ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί έναν από τους ελάχιστους κλάδους στη Χώρα μας που διατηρεί αναπτυξιακές προοπτικές. Λαμβάνοντας υπόψη τα περιβαλλοντικά οφέλη, την αποφυγή εκροής συναλλάγματος........)  .... μωρε τι μας λετε .
Βαφτίζουν  την αρπαχτή , ( επένδυση και ανάπτυξη ) λες και απευθύνονται σε ηλίθιους.
Λένε ότι ''η εφαρμογή των νέων  μέτρων  θα κλονίσουν την αξιοπιστία του επενδυτικού περιβάλλοντος''
και ανησυχούν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας .

  Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει τελικά στις πιέσεις και  θα κόψει τις επιδοτήσεις ΑΠΕ καθώς και οτι θα φορολογήσει  τα κέρδη τους που προέρχονται αποκλειστικά απο κρατικές επιδοτήσεις .

                                                                                                                                                                   


   ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ  !



                                                                                                                     
                                                                                                                                                                             
Ισπανία: 
Έρχονται νέες μειώσεις  για τις ήδη υπάρχουσες φ/β μονάδες



Το πιο ακραίο μέτρο υιοθετήθηκε, στην Ισπανία, όπου ανακοινώθηκε πρόσφατα το πάγωμα όλων των επιδοτήσεων για τις ΑΠΕ επ αόριστον.
 Ήταν μια κίνηση της κυβέρνησης που προκάλεσε σοκ, τόσο στην εγχώρια, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ η παύση ισχύει ήδη από τις 28 Ιανουαρίου.
Την επιβολή νέων φόρων που θα επιβαρύνουν τους παραγωγούς των φωτοβολταϊκών επεξεργάζεται η ισπανική κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα Cinco Dias με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να δουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται προσεχώς από 14% έως 20%.
Νέοι φόροι θα επιβληθούν εκτός από τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και στα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες, την πυρηνική ενέργεια και τα υδροηλεκτρικά.
Η είδηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των περικοπών που επίκεινται στις feed-in tariffs των φωτοβολταϊκών.
Οι οριστικές επίσημες ανακοινώσεις για το μέλλον του ενεργειακού κλάδου στην Ισπανία και ειδικά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.
 ( Εχει μυαλό και καρύδια  τελικά  ο ΡΑΧΟ Ι )

http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Ispania:-Rhmazoyn-ta-f-b-ta-nea-metra-forologhshs-ths-kybernhshs
                                                                                                                                                           

Ιταλία  
  Reuters
Δραστικές μειώσεις στις ταρίφες των φ/β 
 http://www.energypress.gr

   Νέο διάταγμα με το οποίο μειώνονται δραστικά οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών στην Ιταλία αναμένεται να εγκρίνει μέσα στον Απρίλιο η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, είναι να ελαφρύνει έως ένα βαθμό τους καταναλωτές από τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες αφορούν τις ΑΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης παρακολουθούνται έντονα από διεθνείς επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως οι κινεζικές Suntech, Trina Solar και οι αμερικανικές First Solar και Sunpower, δεδομένου ότι στην Ιταλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών παγκοσμίως, στηρίζεται τεράστιο μέρος των πωλήσεών τους.

 ( Εχει μυαλό και καρύδια  τελικά  ο ΜΟΝΤΙ )

                                                                                                                                                                    

Γερμανία:     
 Δεν κάνουμε πίσω για τα φωτοβολταϊκά 
- Μας κοστίζουν ακριβά
Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά τη μείωση των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά, τόνισε ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ARD.
Όπως ανέφερε ο Ρέσλερ, το ετήσιο κόστος των φωτοβολταϊκών έχει αυξηθεί στα 6 δις ευρώ, ποσό το οποίο αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού προϋπολογισμού για τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ.
Δηλαδή  η ετήσια επιβάρυνση των Γερμανών καταναλωτών για ΑΠΕ είναι ....12 δις ευρώ. 
Σύμφωνα με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό, καθώς, όπως σημείωσε, η ηλιακή ενέργεια είναι σε θέση να καλύψει μόνο το 3% των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας.
 ( Εχει πυγμή   τελικά  η ΜΕΡΚΕΛ )
http://www.energypress.gr/news/Germania:-Diataxh-dinei-to-eleythero-se-mellontikes-meiwseis-stis-tarifes-f-b
                                                                                                                                                                   

Γαλλία  
 μειώσεις στις ταρίφες φ/κ
energia.gr   
Στη Γαλλία, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας ( CRE) αποφάσισε την μείωση των εγγυημένων τιμών για τα φ/β κατά 4-10% στο α’ τρίμηνο του 2012.
                                                                                                                                                                                           
Μ Βρετανία 
  . Μειώσεις στις ταρίφες φ/κ

energia.gr   
Μετά από ένα χρόνο διαφωνιών με τις εταιρείες φωτοβολταϊκών, το υπουργείο Ενέργειας της Βρετανίας αποφάσισε να εφαρμόσει μειώσεις των εγγυημένων τιμών οι οποίες θα εφαρμοστούν σταδιακά σε περίοδο τριών μηνών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η μετάβαση προς ένα σταθερό ρυθμιστικό καθεστώς.
 Στα οικιακά συστήματα έως 4 KW, η επιδότηση θα είναι 0,16 πένες ανά κιλοβατώρα, δηλαδή μειωμένη κατά 24%.
 Από εκεί και πέρα, τα συστήματα άνω των 250 KW θα λάβουν επιδότηση 0,071 πένες ανά κιλοβατώρα.
Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου και η αναθεώρηση θα γίνεται ανά μήνα αναλόγως των συνθηκών, δηλαδή όπως ισχύει στο γερμανικό μοντέλο. Σημειώνεται, τέλος, ότι η κυβέρνηση πιστεύει πως οι νέες τιμές αφήνουν ένα σεβαστό περιθώριο κέρδους για τις επιχειρήσεις του κλάδου των φωτοβολταϊκών, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνουν υπερβολικά τον κρατικό προϋπολογισμό.

                                                                                                                                                                  

Βουλγαρία  . 
 Μειώνονται  στο μισό τις φ/β ταρίφες  -
 Ακύρωση επενδύσεων      ( φεύγουν τα κοράκια )

Σε δραστικές περικοπές των επιδοτούμενων τιμών για τις ΑΠΕ προχωρά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας, υπό το φόβο υπερφόρτωσης του εθνικού δικτύου και εκτόξευσης των τιμών του ηλεκτρισμού.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών οι μειώσεις ξεπερνούν το 50% ενώ για τα αιολικά φτάνουν το 22%.
Οι νέες ταρίφες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και θα αφορούν τα συστήματα που θα εγκατασταθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2013.
( Εχει μυαλό και καρύδια  τελικά  ο ΜΠΟΡΙΣΟΦ )




Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ,Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ,ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ,Η SIEMENS, ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ

  Η siemens ευχαριστεί τους πλασιεδες της

              


  ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ   ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ                                                                                            Ο. ΤΖΩΡΤΣΙΛ





 Η ίδρυση του «Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων, που εκμεταλλεύονται και την ενέργεια από τα κύματα» όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Π.Τατούλης, συνάδει στρατηγικά με την πολιτική της Ε.Ε. προς μία διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας.

 http://www.energypress.gr/news/Prasinh-energeia-se-galazio-periballon

Ο φίλος  ΠΕΡΥ  εστειλε μια μια παροιμία .
 ''  Βρακί στον κώλο σου δεν έχεις το ημίψηλο καπέλο σε μάρανε '' 



Όταν ρίχνεις πυροτεχνήματα όλοι γυρίζουν να  τα δούνε .
       Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος  να βγεις από την αφάνεια στην δημοσιότητα .
 Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε ένα χρόνο το θέμα θα έχει τελείως ξεχαστεί .
     Ποιοι είναι οι  χορηγοί  στο Ινστιτούτο σας  κε Τατούλη  , η SIEMENS , η GE, η VESTAS   κλπ   ???
                                                                                                                        SAGINI




ΚΡΙΜΑ...........

 Είναι  δυνατόν να μιλάτε όπως ο ΓΑΠ ,η Μπιρμπιλη και ο Παπακωνσταντινου ?
                  Kε Μίχαλε  , είναι δυνατόν να συγκρίνετε  τα κοστολόγια εργοστάσιων παραγωγής ρεύματος απο φυσικό  αέριο και των αιολικών  βιομηχανικών εγκαταστάσεων και μετά  να συμπεραίνετε μόνος σας οτι πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση τα αιολικά γιατί είναι φθηνότερα κατά 5% , αλλά και γιατί ο ''επενδυτης'' θα παίρνει για 20-25 χρόνια εγγυημένη επιδότηση  απο τους Έλληνες φορολογουμένους ?

Είστε  σε μεγάλη πλάνη  κε Μίχαλε.
Έχετε άγνοια του θέματος , οπότε  '' Κρείττον του λαλείν το σιγάν '' .
Αν είναι δυνατόν αυτό να το ονομάζετε ανάπτυξη?
Εξηγήστε μας  παρακαλώ , με άπλα λογικά επιχειρήματα   ?
Και μετά  θα διαβάσετε και τα δικά μας .
Ρωτήστε να μάθετε γιατί  σήμερα όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έκοψαν τις εγγυημένες επιδοτήσεις στα αιολικά και  φ/κ.
Αντι να προωθείται τον φθηνό Ελληνικό  φθηνό λιγνίτη  με σύγχρονα θερμικά εργοστάσια αλλά  και τα υδροηλεκτρικά  κε Μίχαλε , προωθειτε τα πανάκριβα και άχρηστα  αιολικά  των πολυεθνικών , των εργολάβων ΑΠΕτεωνων , των πανάκριβων τιμολογίων που   μας έχουν όλους  καταδικάσει ,  στην  υπανάπτυξη ?
                                                                                                                           SAGINI


Διαβάστε τις δηλώσεις του κο  Μίχαλου.
http://www.energypress.gr/news/Epistolh-Mihaloy-sthn-kybernhsh-gia-thn-probolh-twn-APE




Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Ποιοι είναι οι ηλίθιοι, τελικά;



του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ
Η ακόλουθη ιστορία είναι απολύτως αληθής και αφορά τα οικονομικά "προβλήματα" που αντιμετωπίζει η Νορβηγία.
Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το "πρόβλημα" του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη "προβληματικό" πλεονασματικό προϋπολογισμό.
Να σημειωθεί πως το φορολογικό σύστημα της Νορβηγίας προβλέπει άμεση φορολόγηση "στην πηγή" του εισοδήματος ενός πολίτη, χωρίς να καλείται στο τέλος του έτους - ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή - να πληρώσει κάποιον άλλον φόρο. Αν για παράδειγμα, ένας υπάλληλος αμείβεται από μία εταιρεία με 1.000 ευρώ κάθε μήνα, το ποσοστό φόρου που του αναλογεί αποδίδεται αυτομάτως στο κράτος. Άλλο ενδιαφέρον σημείο για την "τραγική" πλεονασματική οικονομία της Νορβηγίας είναι πως τα τελευταία χρόνια το κράτος χαρίζει το φόρο του μήνα Δεκεμβρίου, σαν ένα "δώρο" προς τους πολίτες, αφού στο νορβηγικό κράτος λεφτά όντως υπάρχουν.
Η νορβηγική Αριστερά αντέδρασε στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας  ότι αν χαρίζονταν οι φόροι του υπόλοιπου έτους, το επιπλέον εισόδημα οι πολίτες θα το ξόδευαν κατά κύριο λόγο σε ταξίδια - στους Νορβηγούς αρέσει πολύ να ταξιδεύουν - και ξενύχτια, με αποτέλεσμα τα λεφτά να μην επιστρέφουν στο κράτος. Η πρόταση της Αριστεράς ήταν οι πολίτες να συνεχίσουν να καταβάλλουν τους φόρους και τα χρήματα αυτά να διατεθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα.
Αφού, λοιπόν, δεν πάρθηκε καμία απόφαση εντός του κοινοβουλίου για τον "πονοκέφαλο" των πλεονασμάτων, η κυβέρνηση έθεσε το ζήτημα σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ενώπιον του νορβηγικού λαού, καλώντας τον να αποφασίσει ο ίδιος για το αν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους του υπόλοιπου έτους ή όχι.
Το αποτέλεσμα; Το 72% ψήφισε ώστε να μην χαρισθούν οι φόροι στους Νορβηγούς πολίτες, αλλά να συνεχίσουν να τους πληρώνουν κανονικά και τα χρήματα αυτά να δοθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα και επιλέχθηκε τελικά να χτιστούν νοσοκομεία στο Βιετνάμ.
Βεβαίως, αν διηγείτο κάποιος την ιστορία αυτή σε έναν συνηθισμένο Έλληνα, η - πιθανότερη - απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν "είναι ηλίθιοι αυτοί οι Νορβηγοί". Οι υπόλοιποι ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι ηλίθιοι, τελικά.
@Dionatos
www.emea.gr




        Για αυτούς που σκέφτονται να την κάνουν τους λέμε . Έξι μήνες νύχτα και έξι μέρα . Κρύο αληθινό .
Καθημερινά συνήθως μέσα και ελάχιστα έξω . 
Αααχ............ Ελλάδα μου .
Όμως έτσι που  κατάντησαν τον δικό μας παράδεισο  , η Νορβηγία  ίσως είναι μια λύση .
                                                                                                                                     SAGINI

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Προπαγάνδα ................συνεχώς

 

Έλλειψη Βροχών το Χειμώνα; 

Περισσότεροι Καύσωνες το Καλοκαίρι

                                                  






Λιγότερες πριν οι βροχές, περισσότεροι μετά οι καύσωνες. Οι καυτές ημέρες το καλοκαίρι είναι περισσότερες, όταν σε μία περιοχή έχει προηγηθεί μία περίοδος λιγοστών βροχών και ξηρασίας, σύμφωνα με μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι αυτό το φαινόμενο έχει παγκόσμια ισχύ.

Η μελέτη επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας, όταν συνδυάζονται με έλλειψη βροχοπτώσεων, αυξάνει την πιθανότητα να σημειωθούν ακραίες θερμοκρασίες ιδίως κατά τον πιο ζεστό μήνα του χρόνου.
Η νέα μελέτη εντάσσεται στην προσπάθεια των επιστημόνων να βελτιώσουν την ικανότητα πρόβλεψης των καυσώνων, που από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα τείνουν να γίνονται όλο και συχνότεροι σε διάφορες περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου) εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η καλύτερη πρόβλεψη μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα.
                                          





 Ίσως το διαβάσατε και εσείς .Ήταν  δημοσιευμένο  παντού αυτή την εβδομάδα !!!!!!
.............. ( Μια νέα Ελβετική  επιστημονική έρευνα  , διαπίστωσε )..............
Ανώνυμοι       Ελβετοί   είπαν  μπλα ...μπλα....μπλα......Αξιοπιστία   100 %  . Έτσι φτιάχνουν το κλίμα στην ''πρασινη αγορά'' .  Όπως ο Γκέμπελς .  Εύκολα τσιμπάνε μετά  ..........οι ηλίθιοι !!!!!  
Κάνουν και δηλώσεις .