Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πέτυχε η απεργία των '' νταβατζήδων ''

                                                       
                                                    

Η χώρα κρέμεται πάλι από μια κλωστή.
 Η σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή δείχνει πως το πολιτικό σύστημα επιμένει στην αυτοκτονία, τη δική του και της χώρας.

Είδατε τα τελευταία τεσσαρα- πέντε χρόνια καμία απεργία να πετυχαίνει  ? Καμία !!!!
       Από σήμερα το πρωι  λοιπόν, οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις με αστεία προσχήματα .
Κάνανε δήθεν, απεργιακό αίτημα την μείωση της περιουσίας της ΕΡΤ , και την αλλαγή δυο κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων . Σιγά τα ωα !!
      Άλλο ήταν το πρόβλημα τους , αλλά δεν είχαν το θάρρος και το τσαγανό να το βάλουν σαν απεργιακό αίτημα , φοβούμενοι την λαϊκή κατακραυγή .
Ο  Υπουργός Οικονομικών κος Στουρναρας , τους έστελνε  στον ΕΟΠΥΥ, όπως έχει κάνει με τόσα άλλα ταμεία ασφαλισμένων. «Όλα τα ταμεία πρέπει να μπουν στον ΕΟΠΥΥ για να μην υπάρχει Ελλάδα δύο και τριών ταχυτήτων» δήλωσε χθες ο υπουργός οικονομικών  «αν εξαιρούσαμε τους δημοσιογράφους, είναι και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί - αλλά δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ»
                                                 
Έτσι απαιτούσε η ισονομία και καλώς έπραξε ο Υπουργός.
Έφερε λοιπόν , στην σημερινή ψηφοφορία για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή τροπολογία,   (Άρθρο 7) με τη   ρύθμιση για την ένταξη του  ΕΤΑΠ - ΜΜΕ   (Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης)   στον ΕΟΠΥΥ.
Στην ρύθμιση περιλαμβάνονται επίσης και  τα επαγγέλματα των δικηγόρων, γιατρών, συμβολαιογράφων.
Και φυσικά οι δημοσιογράφοι, δεν θέλουν να χάσουν το βόλεμα του δικού τους ταμείου.

ΕΡΩΤΗΣΗ :
Τι έκαναν οι δημοσιογράφοι όταν άλλες επαγγελματικές ομάδες (π.χ. ο ΟΠΑΔ και ο ΟΑΕΕ,Τραπεζικοί κ.α.) εντάχθηκαν με το ζόρι  στον ΕΟΠΠΥ;
Τους συμπαραστάθηκαν;
  Σφύριζαν αδιάφορα!

Άκουσε ποτέ κανείς τους δημοσιογράφους να ζητάνε την κατάργηση του Αγγελιόσημου που είναι ένας χαράτσι  το οποίο πληρώνουν όλοι οι διαφημιζόμενοι στα ΜΜΕ για να στηρίζεται το Ταμείο τους.χαχαχαχαχαχαα!!!!
 Ποια λογική έχει το Αγγελιόσημο ;
Οι  ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κορόιδα και  πληρώνουν μόνοι τους τις ασφαλιστικές  εισφορές τους, ενώ οι δημοσιογράφοι  είναι νταβατζήδες και βάζουν άλλους να πληρώνουν με το ζόρι, τις δικές τους εισφορές .
Ισότητα αλλα καρτ!!!
                                                     

Αυτή είναι μια καραμπινάτη περίπτωση διαπλοκής.

 Ημέρα ντροπής
 «Ναι» ψήφισαν 136, «όχι» 143, παρόντες δήλωσαν 14. 

Οι  αρχηγοί , κκ Κουβέλης και Βενιζέλος απουσίαζαν απο την ψηφοφορία .
  ''Είχανε  πάει για χόρτα'' είπε ένας βουλευτής. 
Οι βουλευτές που δεν ψήφισαν όλα τα άρθρα ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στους Ανεξάρτητους Έλληνες, στη Χρυσή Αυγή και στο ΚΚΕ.
     Η απεργιακή  πίεση λοιπόν των δημοσιογράφων  όπως πάντα, έπιασε τόπο άλλη μια φορά  και κάποιοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν με γνώμονα τις ....καλές σχέσεις με την 4η εξουσία και έτσι καταψήφισαν το άρθρο σχετικά με την υπαγωγή των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.
 Έτσι λοιπόν οι  δημοσιογράφοι από αύριο θα συνεχίσουν να αρθρογραφούν για το πόσο απαραίτητη για την Ελληνική οικονομία είναι  η υπαγωγή των δικηγόρων , των μηχανικών των δικαστικών των στρατιωτικών κ.α. στον ΕΟΠΥΥ!
Είναι περιττό να σας πούμε οτι από την ηλεκτρονική μας βόλτα στα μεγάλα ΜΜΕ του διαδικτύου η είδηση παίζει  σε ελάχιστα και στα ψιλά . Ακούσατε κάτι στα δελτία ειδήσεων ?

  Χέρι, χέρι λοιπόν για μια ακόμα φορά δημοσιογράφοι και πολιτικοί!





Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

                                                           Gap -Andricos I4sence

Το μοντέλο της "πράσινης ανάπτυξης"



..... Εμείς οι προοδευτικές δυνάμεις προτείνουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης» που θα απαντά ταυτόχρονα στην κλιματική αλλαγή, στην ενεργειακή ασφάλεια και την αυτονομία, στις οικονομικές ανισότητες, στην ποιότητα ζωής και εργασίας. Μια «πράσινη επανάσταση» για το σήμερα και το αύριο της χώρας μας.

Για μας, η ευθύνη μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι να θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού στην αγορά αλλά και να αναδιοργανώσει το κράτος ώστε η χώρα μας να γίνει πρωτοπόρα της νέας τεχνολογικής επανάστασης. Να κάνουμε γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ από τον άνεμο, τον ήλιο, τη γεωθερμία, που η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παντού! Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα......


Αθήνα, 4 Ιουνίου 2008
Άρθρο του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


 
                                                           
      Την προπαγάνδα της ''πράσινης ανάπτυξης '' στην Ελλάδα  την ανέλαβε ο....... Πρωθυπουργός  της !!!!


          Ο ΓΑΠ είχε το νερό του ...........Καματερού , που ήταν η λύση σε όλα τα προβλήματα της χώρας .
       Παραμυθιαζε  και παρέσυρε ενα λαό , οτι δήθεν αυτός είχε έναν νέο  τρόπο, την ''πράσινη επανάσταση''.
Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αμέσως και με πολύ προθυμία ανέλαβαν το δικό τους κομμάτι της πράσινης προπαγάνδας με καπηλεία φυσικά της οικολογίας.
 Τηλεοπτικοί σταθμοί (Σκαι κα)  , εφημερίδες ,τράπεζες   ( Πειραιώς , Γιουρομπανκ , Τρ. Ελλάδος ) , πανεπιστημιακοί καθηγητές ( Ζερεφός και τόσοι άλλοι ) , εκδότες,   πολυεθνικές ( siemens, vestas,energon ), κυβερνήσεις , παρακυβερνητικες δήθεν οικολογικές οργανώσεις     ( γκρηνπις , βεβεεφ ).
Συνέδρια , ομιλίες, σεμινάρια, ταξίδια, χορηγίες, διαφημίσεις, εκπομπές όλα για την '' πράσινη επανάσταση'' , που θα φέρει και έφερε  πολλά λεφτά  .
Οχι βέβαια στους Έλληνες εργαζόμενους πολίτες !!!
        Την  ''πράσινη απάτη'' την  χρηματοδότησε  με πολλά εκατομμύρια το Πασοκ του φευγάτου σήμερα ΓΑΠ,  της επίσης άφαντης  Ταγάρως και του απρόσεκτου Παπακ/νου , στηρίχτηκε βασικά σε αοριστολογίες και  άχρηστες και πανάκριβες τεχνολογίες του αέρα και του ήλιου , που πάνε όμως μαζί με το φυσικό αέριο ,  αλλά και τις Γερμανικές εξαγωγές .
Εδώ είναι το μυστικό . Φυσικό αέριο .
Το φυσικό αέριο , έπρεπε πάση θυσία να γίνει το βασικό καύσιμο της Ελλάδας .
 Οι λόγοι πάρα πολλοί κυρίως όμως , οικονομικοί , πολιτικοί η γεωπολιτικοί  . Είναι το βασικό  καύσιμο της λοιπής Ευρώπης για θέρμανση αλλά και για παραγωγή ενέργειας ( πλούσιοι ), με σχεδόν αποκλειστικό προμηθευτή την Ρωσία .
Το θέμα ''φυσικό αέριο '' , είναι τεράστιο και κρύβει πολλές και σημαντικές παραμέτρους.
 Κάποιοι πλουτίζουν πολυ εύκολα ,σήμερα στη χώρα μας ,απο το φυσικό αέριο σε βάρος του λιγνίτη.
      Ο '' βρώμικος  τρόπος '' για να επιβάλεις την ευρεία χρήση φυσικού αέριου σε μια χώρα είναι η εξάπλωση των ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή . Αφου οι ΑΠΕ ως γνωστόν,  δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς εργοστάσια εφεδρείας φυσικού αέριου .
ΑΠΕ φτιάχνουν κυρίως οι Γερμανοί και φυσικό αέριο έχουν οι Ρωσοι που είναι και ο βασικός προμηθευτής της Γερμανίας   . Έτσι βολεύονται και οι δυο, ιδιαίτερα δε οι Γερμανοί που εξασφαλίζουν εξαγωγές και θέσεις εργασίας στη χώρα τους , αλλά ταυτοχρόνως  βρίσκουν καλούς και σίγουρους πελάτες για το φυσικό αέριο των Ρώσων  .
Λέτε να το κάνουν αυτό , χωρίς ανταλλάγματα δηλαδή τζάμπα ?
Τα προϊόντα αυτά πωλούνται ...με το ζόρι σε λαούς σαν και εμάς , αλλά μας παρασύρει το ''παραμυθι '' ,  ο τρόπος δηλαδή και είναι λίγο δύσκολο  να..... ''το πιάσεις με την πρώτη το θεμα''.
( ολοι γνωρίζετε σήμερα  το ενδιαφέρον του Ρωσικού κολοσσού Gasrpom να αγοράσει την ΔΕΠΑ )
Βέβαια οι ΑΠΕ ( πλην υδροηλεκτρικών ) με την σημερινή τους αξιοθρήνητη απόδοση  ( 20-25 % ετήσια  διαθεσιμότητα )  είναι αστείες πηγές ηλεκτροπαραγωγής , που παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα ηλεκτρικά δίκτυα .  Αυτό ουδόλως ενδιαφέρει , αφού....... φέρνουν λεφτά.
Α.....  ξέχασα . Δεν βγάζουν λενε  ρύπους , αρα........ είναι για το καλό μας!!!! .

Έτσι  μπήκαν με το ζόρι στην ζωή μας .  Γέμισαν τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες και η αγροτική γη με φωτοβολταϊκά .
Η εισαγωγή,  η  αγορά   και η εγκατάσταση και η ύπαρξη  των ΑΠΕ  είναι πανάκριβη , αλλά η απόδοση τους είναι  ....για γέλια .
Όμως το εγκληματικό είναι οτι πληρώνουμε πολλά και  με το μήνα στους  ιδιόκτητες ΑΠΕ , χωρίς την θέληση μας , αφού τα τέλη υπέρ ΑΠΕ μπαίνουν υποχρεωτικά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ .
Σήμερα το τέλος ΑΠΕ έχει μια τρελή ανοδική πορεία και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσει . Μιλάμε για δεκαπλασιασμό ανα εξάμηνο .

Η ''πράσινη απάτη '' είναι ένα έξυπνο και σατανικό σχέδιο που βγάζει  πολύ χρήμα .
 Χρήμα πολύ και σίγουρο χωρίς κανένα ρίσκο που το μοιράζονται ολοι οι παραπάνω .   
 Στην χώρα μας και δεν ξέρω και που αλλού , η ''πράσινη απάτη'' είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την διαφθορά. Οι πολιτικοί μας λαδώνονται αβέρτα-κουβέρτα απο τους διαπλεκόμενους γνωστούς βαρόνους της ενέργειας , απο την SIEMENS και άλλες πολυεθνικές ,  που με την σειρά τους πληρώνουν και τα έξοδα για την προπαγάνδα  της πράσινης ανάπτυξης στα ΜΜΕ και όπου αλλού απαιτεί η....... δουλειά τους.

Η Αιολική Ενέργεια: μια βασική  παράμετρος απάτηςhttp://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif

Είναι καταστροφική για την οικονομία , αφού σπαταλάμε τεράστια κεφάλαια χωρίς ουσιαστικό λόγο. Παράγουμε ρεύμα μόνο όταν φυσάει.


Το ρεύμα δεν αποθηκεύεται  , με την υπάρχουσα σήμερα τεχνολογία.

Δεν αποτελεί βιώσιμη ενεργειακή λύση . Όσα και να βάλουμε , απλώς ξοδεύουμε λεφτά , ακριβαινουμε τα τιμολογια και ρεύμα θα έχουμε όταν φυσάει.

Μας οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση απο το φυσικό αέριοτης Ρωσίας η της Αλγερίας.


Καταστρεφει το περιβάλλον ,αφού εκχερσώνουν τα βουνά μας, σκοτώνει χιλιάδες άγρια πουλιά,υποβαθμίζει την άξια της γης κ.α.

Είναι εξαιρετικά Ακριβή .  Το αιολικό ρεύμα μας κοστίζει 4 έως 5 φορές ακριβότερα απο το συμβατικό του Ελληνικού φθηνού λιγνίτη .
 Με πολύ λιγότερα λεφτά θα βάζαμε φίλτρα στα λιγνιτικα εργοστάσια της ΔΕΗ. Ο αέρας είναι τζάμπα , αλλά για να μετατραπεί σε ρεύμα , κοστίζει πανάκριβα .

Φέρνει πληθωρισμό και ύφεση . Όταν αυξάνει το ρεύμα αυξάνονται οι τιμές στα πάντα και τα προϊόντα μας γίνονται ακριβότερα.

Δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας . Μόνο στο στάδιο εγκατάστασης εργάζονται, πρόσκαιρα , χωματουργοί και μπετατζήδες.

Καταστρέφει το υπάρχον δίκτυο της ΔΕΗ, που λειτουργεί με μεγάλες αυξομειώσεις φορτίου,
και αποσταθεροποιείται συνεχώς.

Στην επόμενη ανάρτηση μας θα συνεχίσουμε  με την απάτη των αιολικών.






Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Δυστυχώς .Κανονικά συνεχίζεται το φαγοπότι των δίς...... συνεχίζεται

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΜΕΣΑ  ΣΕ   ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ  ΚΑΠΟΙΟΙ    ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ     ΣΕ     ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ
Επιδοτούμενοι Δημόσιοι  Επιχειρηματίες

    Δ. Κοπελούζος  .

 Πήρε από την  ΡΑΕ  την δεύτερη άδεια για υπεράκτιο στην Αλεξανδρούπολη ,  μετά τον Ρέστη στην Λήμνο .





Έρχεται επιτέλους  η ανάπτυξη  !!!!!.

      Από τους γνωστούς  αιολικούς   ''δημόσιους επιχειρηματίες'' για....... το καλό μας φυσικά !!!!

   Βρήκαν την  λύση , οι βαρόνοι της ενεργειας και η ΡΑΕ !!!.   

Ανεμογεννήτριες στη   Θάλασσα !!!!


      Στην στεριά είχανε λένε, πολλά προβλήματα .
  Συνεχώς φωνές, διαμαρτυρίες και επεισόδια από τους κάτοικους .
Οι πολίτες φωνάζουν συνεχώς  , ότι μειώθηκε ο τουρισμός και η αξία της γης από τα αιολικά τους , που  σκοτώνουν  τα άγρια  πουλιά ,  που  είναι πανάκριβα και εντελώς άχρηστα μηχανήματα , που κάνουν θόρυβο , που έχουνε διαλύσει το δίκτυο της ΔΕΗ , που  κατακλεβουν τους πολίτες , που σε καμένες βουνοκορφές μπήγουν  αιολικά και τόσα άλλα προβλήματα .
      Όμως , εμείς. οι βαρόνοι της ενέργειας ,  είμαστε αυτοί που θα σώσουμε την Ελλάδα ,  με τα λεφτά σας   βεβαίως. Ο   Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει καλά.
Άσχετο αν του τα παίρνουμε με το ζόρι, (νόμιμα βεβαίως ) αλλά πάντα είναι για........ το καλό του.
Αφού  μας τα ''δινουν'' οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες ,  τόσα χρόνια , με το αζημίωτο βέβαια .
Τώρα όμως, επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε να σας τα '' παίρνουμε  ανενόχλητοι'' , θα πάμε  μέσα στη θάλασσα και δύσκολα θα μας ενοχλείτε πια  .

 Θάλασσα λοιπόν . Αιολικά στη θάλασσα .  

Με διπλή επιδότηση και βάλε  παρακαλώ , με fast  track και με τον αναπτυξιακό νόμο . Αυτά είναι λεφτά !!!! .
 Σε καιρούς χρεωκοπίας, μνημονίων, ανεργίας, απολύσεων και  πείνας .

Για ειδικές επιστημονικές λεπτομέρειες εδώ παρακαλώ ....!!    http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9542.html

                                                       

 Θάλασσα και μακρυά όσο γίνεται από την ακτή .

Να μη βλέπει ο λαός και μας σχολιάζουν αρνητικά  μερικοί-μερικοί.
      
        Στην ......ουρά περιμένουν οι βαρόνοι  εργολάβοι της ενέργειας ,  ''επενδυτές'' του κωλ..  , για να  βάλλουν τα λεφτά τους (μας) , να αναλάβουν τα ανύπαρκτα...... ρίσκα τους  και να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια  για να αποφύγει η χώρα την χρεωκοπία .
 Πονάνε και αγωνιούν οι δημόσιοι επιχειρηματίες , γιατί αγαπάνε αυτόν τον τόπο όπου '' άλλος πληρώνει και άλλος ...πηδαει'' .
       Στο υπουργείο Ανάπτυξης ''δινουν  αγωνες'' για να ενταχθούν οι νέες ''επενδύσεις των  Offshore  αιολικών'' , στον Αναπτυξιακό Επενδυτικό Νόμο 3908/2011-2012 ,
 και να δοθούν κανονικά  οι επιδοτήσεις του 80% στους ''επενδυτές σωτήρες''.  

       Η ανεξάρτητη ΡΑΕ ?    κάνει λέει φιλότιμες προσπάθειες ,  για να βγουν οι νέες άδειες των ''επενδυτών'' στη θάλασσα , οι οποίοι συνωστίζονται  για να βάλουνε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατόν (χαχαχαχαχαχα)  και να καθοριστούν οι επιδοτήσεις  (στο ηλεκτρικό ρεύμα)  των Offshore  για 25 χρόνια,  με τιμές  άνω των 140 ευρώ για κάθε μια  μεγαβατωρα  που θα ''εγχυουν''!!!! στο δίκτυο ρεύματος .....

Αα..... και όπου δεν υπάρχει δίκτυο διασύνδεσης-μεταφοράς, θα κατασκευαστεί καινούργιο, φυσικά  με τα λεφτά των κορόιδων  , που θα  δώσουμε   με  τους λογαριασμούς και τους  φόρους . 
Άμεσα λοιπόν λένε ,  μειώνεται η ανεργία  χαχαχαχα! ( έτσι λένε τα ...κουμασια )αφού.....
     .....χιλιάδες οι νέες μόνιμες  θέσεις  εργασίας που θα δημιουργήσουν  οι επενδυτές . 
Η αλήθεια είναι οτι μόνο  στο στάδιο κατασκευής θα δουλέψουν , χωματουργοί και μπετατζήδες και θα αρπάξουν και κάνα κόκαλο οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες . 
Μετά όμως.........
Τεράστια η προσφορά τους  στην εθνική οικονομία και στο περιβάλλον , αφού θα εξοικονομηθούν 78 900 000 000 τόνοι CO2 και θα γλυτώσει η χώρα από το ανύπαρκτο φαινόμενο του θερμοκηπίου. χαχαχαχαχα.........   ( λάθος εδώ ....79 000 000 000 ειναι το σωστό ) Αέρας κοπανιστός !!!!!!!!!!!!
 Θρασύτατοι απατεώνες που σίγουρα μας έχουν όλους για ...ηλίθιους .

Χρόνια προσπαθούν και μάλλον τα κατάφεραν , να εξαφανίσουν την ΔΕΗ απο την ενέργεια . 
Δεν ήθελαν ηλεκτροστατικά φίλτρα στις καμινάδες της ΔΕΗ  .
Επιτέλους ο αγώνας τους τώρα δικαιώνεται .
Θα τη φάνε τώρα  κομματάκι κομματάκι  .
Αρχή απο τα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ.
      Ακούς εκεί, η ΔΕΗ να καίει φθηνό Ελληνικό  λιγνίτη την σημερινή εποχή του    και άφθονου εισαγόμενου   φυσικού αερίου !!!!.


 Χάρη στα παραπάνω.....

Από εδώ και πέρα ,  η στάθμη της θάλασσας στα νησιά μας θα παραμείνει σε ασφαλή επίπεδα, όπως δείχνουν οι μελέτες των πράσινων παρακυβερνητικων  ΜΚΟ .
Ο χειμώνας θα είναι ζεστός ,  χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα απο την κλιματική αλλαγή που εμείς οι Έλληνες αλλά και οι άλλοι προκαλέσαμε.
Οι πάγοι σταματάνε να λιώνουν. Οι λευκές αρκούδες δεν κινδυνεύουν πια.
Τα τσιμπουρια της Ελβετίας σταμάτησαν να τσιμπάνε ανθρώπους.
 Ο υπουργός ζήτησε και πήρε την θετική γνώμη την γκρηνπις και του βεβεεφ.
Θα βοηθήσει και η τράπεζα Πειραιά και ο Σκάι . 

   Συμμετέχουν ενεργά στην εθνική προσπάθεια οι εταιρείες ενέργειας που κατέχουν οι................ Σ Λατσης,   Β Βαρδινογιαννης ,  Γ Μπομπολας,   Ε Μυτιληναιος , Γιώργος Φειδάκης και ο Βίκτωρ Ρέστης , ο Δημήτρης Κοπελούζος , Γ. Περιστέρης, Α. Καλλιτσάντζης, Κ. Φιλιππίδης, Δ. Καραδήμας, Β. Παναγιωτίδης, Ι. Παντούσης, Σπ. Παπαδημητρίου, Μ. Τζαμούρτα, Α. Φακίδης, Ε. Κοροβέσης ,SIEMENS,EDF,ENEL,GAMESA,ENERGON ,VESTAS, IBERDROLA    K.A.
    Όλοι αυτοί θέλουν να κατασκευάσουν εκτός των άλλων και  μεγάλα αιολικά πάρκα μέσα στη θάλασσα , μακρυά απο την ακτή  ( Offshore) , ρισκάροντας πολλά δικα μας , εκατομμύρια ευρω  για την Ελλαδα ρε γαμωτο.
   Οι περισσότεροι από τους παραπάνω ήδη δραστηριοποιούνται στη στεριά με αιολικά  και ξέρουν καλα τη δουλειά των επιδοτήσεων .
Δεν φοβούνται να ρισκάρουν τα λεφτά μας , μια και οι πράσινες τράπεζες  δίνουν δάνεια , αφου συμμετέχουν στο φαγοπότι . 
 Όλες  αυτές οι επενδύσεις  θα γίνουν έργα , μόλις υπογραφούν οι συμβάσεις  και γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού. χαχαχαχαχαχαχα !!!!

      Τα κεφάλαια  που θα επενδυθούν , δεν θα ανακοινωθούν δημοσίως για λόγους ασφαλείας .        ( σιγα μην δώσουν λογαριασμό στους ηλίθιους ).

    Επίσης το ακριβές ύψος των κρατικών επιδοτήσεων σε κάθε επένδυση  , θα κρατηθεί μυστικό.  ( εδώ πρόκειται για τα κέρδη απο τον ιδρώτα τους )

  Γίνονται μεγάλες προσπάθειες , έρευνες και μελέτες ειδικών επιστημόνων για να   έχουμε ρεύμα όλο το 24ωρο.

      Έτσι μετά τον Φειδάκη και τον Ρέστη    ( αιολικά στην Λήμνο   498,15MW της City Electric  ,  2 δις  ) ,    ο Δημήτρης Κοπελούζος  πήρε νεα  άδεια απο την ΡΑΕ  για αιολικά στη θάλασσα της Αλεξανδρουπολης ,  για να βοηθήσει και αυτός  ενεργά την εθνική υπόθεση .
Στον Κοπελουζο ανήκει η  Θρακική Αιολική Α.Ε. και το έργο  με προβλεπόμενη ισχύ   216MW.
Εκτός από τα δύο αυτά έργα, μερίδιο στην πίτα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων διεκδικούν και άλλα ονόματα, με τις αιτήσεις να κατακλύζουν την ΡΑΕ.



1. Κοινοπραξία Αιολική Πλατεία Μαρθακίου - ΕΝΤΕΚΑ Αιολικά Πάρκα Α.Ε.-ENORA Ε.Ε. - Κ. Φιλιππίδης 30+25 MW στην Πλατειά Κέρκυρας.
2. Πλειάδες Αιολική Α.Ε. 450 MW στον Κόλπο Πεταλιών Αττικής.
3. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε. - Αιολική Προβατά - Τραιανουπόλεως ΟΕ 585 MW, στο Θρακικό Πέλαγος Νότια της Αλεξανδρούπολης.
4. Θρακική Αιολική Α.Ε. στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αλεξανδρούπολης 216 MW.
5. Κοινοπραξία Αιολική Καλυδώνος 141 MW στον όρμο Καλυδώνος Αιτωλοακαρνανίας.
6. Κύων ΕΠΕ 300 MW στο θαλάσσιο χώρο του Δήμου Κύμης στην Εύβοια.
7. Ελληνική Τεχνοδομική Aνεμος Α.Ε. 162 MW στον θαλάσσιο χώρο της Κέρκυρας
8. Διαπόντια Αιολική - Μ.Ε. Τζαβάρας και ΣΙΑ 125 MW στη θαλάσσια περιοχή Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας.
9. Venergia Ενεργειακή Α.Ε. 96 MW στη θαλάσσια περιοχή Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας.
10. Νησιωτικός Aνεμος Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. 350 MW στη θαλάσσια περιοχή της Κω.
11. Argos Aiolos Α.Ε. 150 MW στη θαλάσσια περιοχή της Εύβοιας
12. ΤΖΑΣΠΕΡ Αιολική Ελλάδος Α.Ε. και ΣΙΑ 495 MW στη θαλάσσια περιοχή Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας.
13. City Electric ΑΕ 500 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λήμνου.
14. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ 320 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λήμνου.
15. ΤΖΑΣΠΕΡ Αιολική Ελλάδος Α.Ε. και ΣΙΑ 445 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγίου Ευστρατίου Λέσβου.
16. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή 98 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγίου Ευστρατίου Λέσβου.
17. Ρόκας Αιολική Βόρειος Ελλάς ΑΒΕΕ 484 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λήμνου.
18. Μινωικά Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα Α.Ε. 350 MW στη θαλάσσια περιοχή Κάσου Καρπάθου.
19. ΤΖΑΣΠΕΡ Αιολική Ελλάδος Α.Ε. και ΣΙΑ 306 MW στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Aνδρου.
Προτάσεις για πάρκα υπάρχουν επίσης από την Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος, την Argow Aiolos (EDF) και την ΕΝΤΕΚΑ.


Συνολικά στα αρχεία της ΡΑΕ βρίσκονται σήμερα  28 αιτήσεις για offshore αιολικά με συνολική ισχύ που κυμαίνεται στα 3 – 4GW και οι οποίες έχουν ξεκινήσει να αξιολογούνται από τις αρχές του έτους, με χρονολογική σειρά.
Προκειμένου δε η ΡΑΕ να προχωρήσει στην αξιολόγηση των αιτήσεων κατάρτισε από κοινού με το ΚΑΠΕ ( Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) ,οδηγό αξιολόγησης παρόμοιων έργων λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως το βάθος ο τρόπος θεμελίωσης, το κόστος κλπ.
    Σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί από τους επενδυτές να επικαιροποιήσουν τα οικονομικά στοιχεία των φακέλων τους, προκειμένου να προχωρήσει και το τελευταίο στάδιο αυτό της αξιολόγησης και της χορήγησης άδειας παραγωγής.

Η ρύθμιση του πρωην ΥΠΕΚΑ  Γ. Παπακωνσταντινου ,  παρέχει ισχυρά κίνητρα υλοποίησης των απαιτητικών αυτών έργων, αφού ορίζει ως τιμή αγοράς της ενέργειας από το σύστημα τα 108,3 ευρώ ανά MWh, η οποία μπορεί να προσαυξάνεται έως και 30% της τιμής βάσης σε περιπτώσεις έργων με σημαντικές τεχνοοικονομικές ιδιαιτερότητες όπως τα μεγαλύτερα θαλάσσια βάθη, ο βραχώδης πυθμένας κ.λπ

Διευκρινίζεται από τους αρμόδιους οτι οι άδειες που δίνονται σε  Έλληνες επενδυτές-ευεργέτες , μπορούν να πωληθούν άμεσα σε ξένες εταιρείες και έτσι να πάρουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους.
Μετά , οι  κρατικές επιδοτήσεις θα καταβάλλονται κανονικά στους ξένους απο τους Έλληνες



Τα ονόματα και οι εταιρείες  , απο εδώ...
 Πηγη    http://www.express.gr ,     www.dealnews.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΣΔΟΕ . ΠΙΑΣΑΝΕ ( 3 κιλά και 153γραμ.) Αναβολικά

ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ              ΣΔΟΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ                     

ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 
ΟΠΛΩΝ






                                 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
                                                                                                                                                                      
Τις απογευματινές ώρες της 24-10-2012 συνελήφθη από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ένας Έλληνας υπήκοος 31 ετών ασκούμενος δικηγόρος για παράβαση του Νόμου περί ντόπινγκ.
Συγκεκριμένα μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ με τις Γαλλικές Τελωνειακές Αρχές εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από τη Κίνα το οποίο περιείχε 3 κιλά 153 γραμ της ουσίας ΜΕΘΑΝΔΙΕΝΟΝΗ που ανήκει στον πίνακα των αναβολικών – στεροειδών.
 Το δέμα είχε ως παραλήπτη το συλληφθέντα. Μετά τη παράδοση του δέματος με τη παραπάνω ουσία σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο των Αθηνών που εργάζετο συνελήφθη ο προαναφερόμενος ενώ αναζητείται και ένας συνεργός του ΄Ελληνας υπήκοος 33 ετών ασφαλιστής.
                                                            
φωτογραφία 11.jpegφωτογραφία 1.jpeg             φωτογραφία 2.jpeg

     Η ΜΕΘΑΝΔΙΕΝΟΝΗ χημικά παρασκευαζόμενη ουσία, είναι η δραστική ουσία των σκευασμάτων με την εμπορική    ονομασία Averbol, Dianabol, Danabol, είναι ένα αποτελεσματικό  αναβολικό στεροειδές που αναπτύχθηκε αρχικά στη Γερμανία και κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και είναι δημοφιλές μεταξύ των bodybuilders.
             Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά με καταστρεπτικές συνέπειες στο ήπαρ και σε υψηλές δόσεις (30 mg ή περισσότερο) δημιουργεί υψηλή πίεση, γυναικομαστία, ακμή κλπ.  



Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η μεγάλη απάτη των αιολικών ''πάρκων''

  http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif

Η μεγάλη απάτη των αιολικών πάρκων οδηγεί σε ενεργειακή ομηρία!

The great wind delusion has hijacked our energy policy!
Άρθρο του Christopher Booker για την εφημερίδα "Telegraph"
Σε ελεύθερη απόδοση για να μπορεί να γίνει κατανοητό και από τους Έλληνες Ιθύνοντες.

Η Βρετανία θα πρέπει να εγκαθιστά 10 ανεμογεννήτριες τη μέρα, κάθε μέρα επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια ώστε να καλύψει τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!!!  

Όποιος εντυπωσιάστηκε από την αποτελεσματικότητα με την οποία η Βρετανία διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, ταυτόχρονα θα πρέπει να προβληματισθεί κι από την άκρως αντίθετη εικόνα που εμφανίζει η βρετανική ενεργειακή πολιτική: εξ ολοκλήρου επικεντρώνεται κυρίως στην αυταπάτη πως μπορεί να εξασφαλιστεί επαρκής ηλεκτροδότηση αν εγκατασταθούν δεκάδες χιλιάδες περισσότερες ακόμη ανεμογεννήτριες στα Βρετανικά Νησιά εντός των επόμενων οκτώ ετών.

 Το περασμένο καλοκαιρι και ενώ διαρκούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι "λειτουργούσες" 3.500    ανεμογεννήτριες της Βρετανίας συνείσφεραν    μόνο     12 μεγαβάτ     (MW) από τα 38.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας που εκείνη την χρονική στιγμή καταναλώνονταν στην Βρετανία.
 (Η National Electrical Testing Association-NETA, η οποία και καταγράφει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρικής ενέργειας, καταχώρησε στην στατιστική της την συμμετοχή των αιολικών πάρκων στην ηλεκτροδότηση της Χώρας την δεδομένη στιγμή  ως "0,0 τοις εκατό").
Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που για πρώτη φορά τονίστηκε το πόσο τρελός θα πρέπει να θεωρηθεί όποιος θέτει στο κέντρο της ενεργειακής πολιτικής την αιολική ενέργεια. 
 Εκείνη την χρονική στιγμή βέβαια οι εξαγγελίες της τότε Κυβέρνησης φάνταζαν απλά ως καθαρό ευχολόγιο αλλά σήμερα οι εξαγγελίες της τωρινής Κυβέρνησης πως κατά μέσο όρο, θα παράγονται 12.300 MW από τις "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" το 2020, αποδεικνύονται τουλάχιστον  παραληρηματικές.

Τα πάντα που αφορούν την αιολική ενέργεια βασίζονται στην "απάτη". 

 Δεν υπάρχει κανένας υλικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να οικοδομηθούν έστω και ένα μικρό ποσοστό από τον συνολικό αριθμό των απαιτούμενων 30.000 ανεμογεννητριών για να επιτευχθεί ο στόχος που θέτει η Κυβέρνηση. (Αλλά και να υπήρχε τρόπος δεν θα υπήρχε ...χώρος). 
           Εξάλλου καθώς οι απάνεμες ημέρες την περασμένη εβδομάδα απέδειξαν, θα πρέπει ταυτόχρονα να οικοδομηθούν εκατοντάδες ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών φυσικού αερίου μόνο και μόνο για να παρέχουν εξασφάλιση σταθερότητας στο ηλεκτρικό σύστημα (back-up) για όλες τις φορές που ο άνεμος δεν φυσά με τη σωστή ταχύτητα:    οι ανεμογεννήτριες σταματούν όταν δεν φυσάει αρκετά ή όταν φυσάει πάρα πολύ. 
 Αλλά, όπως όλο και περισσότεροι και πιο έγκριτοι αναλυτές επισημαίνουν, οι υπουργοί και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (DECC) φαίνεται να ζουν εκτός επαφής με την πραγματικότητα, χωρίς καμία πρακτική κατανόηση του ακόμη και για το πώς παράγεται και το τι είναι η ηλεκτρική ενέργεια, και για τον ρόλο που παίζει στην οικονομική ζωή της Χώρας.
Η τελευταία προσπάθεια για να επανέλθουν σε επαφή με την πραγματικότητα οι ιθύνοντες του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τον Ενεργειακό Τομέα στην οποία βρίσκεται πλέον η Βρετανία,  γίνεται από τον καθηγητή Gordon Hughes, πρώην ανώτερο σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας στον τομέα της ενέργειας και σήμερα καθηγητή Οικονομικών στο Εδιμβούργο, του οποίου οι θέσεις για τα "Οικονομικά των Αιολικών" έχουν ήδη δημοσιευθεί και έχουν παγκοσμίως απήχηση.
 Πιο συγκλονιστικό εύρημα στην μελέτη του Καθηγητή είναι ότι....

.... η επιδίωξη του στόχου για την μείωση των εκπομπών CO2 της Βρετανίας κατά 80 τοις εκατό μέχρι το 2050 - θα κοστίσει κοντά σχεδόν 124 δισεκατομμύρια £ μέχρι το 2020, ή περίπου 5.000 £  για κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία: όχι μόνο για να τοποθετηθούν δεκάδες χιλιάδων παράλογα επιδοτούμενων ανεμογεννητριών, αλλά και για τους εκατοντάδες σταθμούς φυσικού αέριου που απαιτούνται για την παροχή back-up στο σύστημα λόγω ακριβώς των ανεμογεννητριών. 
      Για να εξασφαλιστεί η ίδια ποσότητα ενέργειας μόνο από μονάδες φυσικού αερίου κλειστού κύκλου θα κόστιζε μόνο 13 δισεκατομμύρια £, δηλαδή μόλις το ένα δέκατο το πολύ (!!!).

Επιπλέον, όπως εξηγεί ο καθηγητής Hughes στην εμπεριστατωμένη μελέτη του, η διαλείπουσα λειτουργία των εφεδρικών μονάδων φυσικού αερίου προκειμένου να καλύψουν το κενό σταθερότητας στο ηλεκτρικό δίκτυο που προκαλούν τα αιολικά πάρκα οδηγεί και στην αναποτελεσματική λειτουργία τους, και τελικά στην αύξηση των εκπομπών CO2!
 Πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν ξοδευτεί άσκοπα τα χρήματα του Βρετανικού Λαού! 
 Η πιθανότητα βέβαια ότι όλα αυτά να γίνουν κατανοητά από τους υπευθύνους της Βρετανικής Ενεργειακής Πολιτικής μπορεί να γίνει αντιληπτή από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Ενέργεια είναι ο       Tim Yeo,
 για τον οποίο πρόσφατα αποκαλύφθηκε    πως κέρδισε περισσότερο από 100.000 £ από τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όταν ο βουλευτής Peter Lilley     έθεσε τα στοιχεία του καθηγητή Hughes στη Βουλή των Κοινοτήτων,
 ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Charles Hendry, προσβλητικά του αφαίρεσε τον λόγο από την συνεδρίαση λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με τον καθηγητή  Hughes και προσθέτοντας: "αλλά ούτε και η Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή". 
 Ο νέος πρόεδρος αυτής της επιτροπής είναι ο λόρδος Deben του οποίου οι διάφορες "προσοδοφόρες" δραστηριότητες που σχετίζονται με την "Πράσινη Ανάπτυξη" περιλαμβάνουν και την προεδρία στην εταιρεία Forewind, μια διεθνής κοινοπραξία που σχεδιάζει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό παρκο στον κόσμο, με χιλιάδες ανεμογεννήτριες,στην θαλάσσια περιοχή Dogger Bank.


Είναι  προφανές πως οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας της Αιολικής Ενέργειας έχουν καταφέρει να "καταλάβουν" όλα τα ανώτερα επίπεδα χάραξης της ενεργειακής πολιτικής στην Χώρα αλλά και στην Ευρώπη! 

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η προδιαγεγραμμένη οικονομική καταστροφή της Βρετανίας λόγω της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθείται θα ήταν μια καλά οργανωμένη αντιπολίτευση από μεγάλο αριθμό των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Βρετανικού Λαού στο Κοινοβούλιο.
 Αλλά το "λόμπι" της Αιολικής Ενέργειας ελέγχει και αυτόν τον θεσμό της Δημοκρατίας.  
Πολλοί βουλευτές ίσως δεν είναι απαραίτητα οικονομικά διαπλεκόμενοι με την "Πράσινη Ανάπτυξη" αλλά είναι σίγουρα επηρεασμένοι από την καθαρά ελεγχόμενη προπαγάνδα περί αυτής! 

 Και για αυτό πλέον φαντάζει δύσκολο και ίσως να είναι και αδύνατο να στραφεί η χάραξη της Βρετανικής Ενεργειακής Πολιτικής προς άλλη κατεύθυνση και τουλάχιστον σε επαφή με την πραγματικότητα και όχι βασιζόμενη στις "αυταπάτες του αέρα"!  
πηγη..
http://konstantinosdavanelos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5447.html

 http://www.telegraph.co.uk/comment/9468604/The-great-wind-delusion-has-hijacked-our-energy-policy.html

      
                    
                    
        
          Οι  ομοιότητες με την Ελληνική πραγματικότητα είναι εκπληκτικές . Σαν ο Άγγλος αρθρογράφος να περιγράφει την ενεργειακή κατάσταση στη χώρα μας.
Βέβαια λίγο έως πολύ η ίδια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες , αφού η ''πρασινη  απάτη '' έχει επιβληθεί με τους νόμους της ΕΕ των Γερμανών και της Γκεμπελικής πράσινης προπαγάνδας τους. 
Διαβάστε εδώ γιατί  τα αιολικά και οι παραλόγως επιδοτούμενες  ΑΠΕ   μας οδηγούν σε ενεργειακή ομηρία . http://www.energypress.gr/news/Me-3-1GW-APE-adianohto-na-kleisoyn-oi-monades-aerioy                                                                                                                             SAGINI
               
                  




http://www.kandanos.eu/node/2032
                                                                     ΣΠΙΝΑ ΚΑΝΔΑΝΟΣ
Όταν τα λέγαμε, ήδη από το 2009, ήμασταν "ακραίοι"!

Και βεβαίως μην ξεχνούμε: Εμείς πληρώνουμε, για κέρδη τους!
Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από τη δημοσίευση "Η μεγάλη απάτη των αιολικών πάρκων οδηγεί σε ενεργειακή ομηρία!" 

«Πιο συγκλονιστικό εύρημα στην μελέτη του Καθηγητή είναι ότι η επιδίωξη του στόχου για την μείωση των εκπομπών CO2 της Βρετανίας κατά 80 τοις εκατό μέχρι το 2050 - θα κοστίσει κοντά σχεδόν 124 δισεκατομμύρια £ μέχρι το 2020, ή περίπου 5.000 £  για κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία: όχι μόνο να τοποθετηθούν δεκάδες χιλιάδων παράλογα επιδοτούμενων ανεμογεννητριών, αλλά και για τους εκατοντάδες σταθμούς φυσικού αέριου που απαιτούνται για την παροχή back-up στο σύστημα λόγω ακριβώς των ανεμογεννητριών. Για να εξασφαλιστεί η ίδια ποσότητα ενέργειας μόνο από μονάδες φυσικού αερίου κλειστού κύκλου θα κόστιζε μόνο 13 δισεκατομμύρια £, δηλαδή μόλις το ένα δέκατο το πολύ (!!!).
Επιπλέον, όπως εξηγεί ο καθηγητής Hughes στην εμπεριστατωμένη μελέτη του, η διαλείπουσα λειτουργία των εφεδρικών μονάδων φυσικού αερίου προκειμένου να καλύψουν το κενό σταθερότητας στο ηλεκτρικό δίκτυο που προκαλούν τα αιολικά πάρκα οδηγεί και στην αναποτελεσματική λειτουργία τους, και τελικά στην αύξηση των εκπομπών CO2! Πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν ξοδευτεί άσκοπα τα χρήματα του Βρετανικού Λαού!»



Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα 
 

Βγάζει και '' γλώσσα'' ο αντιπαθής και ''ξεχασιάρης''


                                               

Για φυλακή και συγκάλυψη μιλάει ο θρασύτατος Παπακωνσταντινου.


«Δεν είχα ποτέ καμία διάθεση συγκάλυψης […] Θα ήθελα πάρα πολύ να δω νωρίτερα ανθρώπους να οδηγηθούν στην φυλακή. 
Και το προσπάθησα»: τάδε έφη χθες Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών της μοιραίας κυβέρνησης που έθεσε την Ελλάδα υπό το διεθνή οικονομικό έλεγχο. Αυτής του Γ. Παπανδρέου που δεν δεχόταν να δανειστεί από τις «αγορές» γιατί λέει της φαίνονταν υψηλά τα επιτόκια και έθεσε τη χώρα υπό το Μνημόνιο, όπου, πλην όλων των άλλων, τα επιτόκια ήταν και κατά πολύ υψηλότερα!...
Χθες λοιπόν, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ούτε καν που βρίσκεται το αυθεντικό υλικό. Τό 'δωσε λέει, αλλά που δεν λέει, τι απέγινε δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε… Και αφού είπε όλα αυτά τα αδιανόητα, στα οποία περιλαμβάνει και μία αναφορά σύμφωνα με την οποία και ο Παπανδρέου ήταν ενήμερος για τη λίστα, έβγαλε και τον πιο πάνω δεκάρικο περί «φυλακής»!
Δηλαδή, ο άνθρωπος που πέρασε από τα χέρια του και «χάθηκε» επί δύο και πλέον χρόνια ένα τέτοιο υλικό – βόμβα που του έχει παραδοθεί από τη γαλλική κυβέρνηση, την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε μέσα στα δικά του χέρια, θεωρεί εαυτόν κατάλληλο να μιλά για… φυλακές: ε, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό
Φυσικά, ουδείς μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί τι θα είχε συμβεί αν μια τέτοια αδιανόητη συγκάλυψη υλικού είχε γίνει σε μία άλλη δυτική χώρα: στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Γαλλία κοκ: δεν θα υπήρχε τρύπα να μπει μέσα και να κρυφτεί ο αντίστοιχος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με τον Παπανδρέου, γυρνούσαν τον κόσμο για να εξηγήσουν πόσο διεφθαρμένη είναι αυτή η χώρα που κυβερνούσαν. Όμως εδώ, μπορεί και τα λέει αυτά τα «ξέχασα», και τα «δεν ξέρω» επί τέτοιου ζητήματος, χωρίς (ακόμα τουλάχιστον) συνέπειες. Τι να πει κανείς;
Το μόνο που έχει να πει, είναι ότι όσο κι αν το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ γεννά πολύ μεγάλα ερωτηματικά, ασφαλώς σε πολιτικό και, ενδεχομένως, και σε ποινικό επίπεδο, υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο: η αίσθηση ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, κατ ουσίαν και κατά δήλωση του πλέον ακατάλληλος, ήταν που μας οδήγησε ως εδώ.
Αυτός ο άνθρωπος, που περίπου ξεπήδησε από το πουθενά στο δημόσιο βίο και έγινε, λόγω της παρέας του με τον Παπανδρέου, «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου, που πολιτεύτηκε με την πιο απόλυτη υπεροψία και που επί των ημερών του η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή, είναι ένας άνθρωπος που δεν θυμάται που έχει βάλει μια τέτοια λίστα. Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: στα χέρια αυτού του ανθρώπου που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του η λίστα χάθηκε όπως χάθηκε, αφέθηκε η Ελλάδα.
Αν όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν όχι υπουργός αλλά τμηματάρχης σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση και «έχανε» τα ίχνη όχι μιας τέτοιας λίστας (αν απλώς τα έχασε όπως λέει, αν αυτό είναι το θέμα κι όχι άλλο…), αλλά κάτι εκατό φορές πιο ασήμαντο από αυτήν, θα είχε απολυθεί το επόμενο λεπτό που θα τον έπαιρνε χαμπάρι ο ιδιοκτήτης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ήθελε δήθεν να μας κάνει σοβαρό κράτος!  
Αλλά, δυστυχώς, ο «ιδιοκτήτης» των υπουργών, κοιμάται ακόμα του καλού καιρού…
[Του Γεώργιου Π. Μαλούχου από tovima.gr]

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ Η................. SIEMENS ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ


Εγκαταλείπει τα φωτοβολταϊκά η   SIEMENS

Τέλος και τα ηλιοθερμικά      SIEMENS.

Την έξοδό της από τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών ανακοίνωσε σήμερα η SIEMENS,

http://www.energypress.gr/news/Egkataleipei-ta-fwtoboltaika-h-SIEMENS-Se-syzhthseis-me-agorastes


''Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα .
Με το καλό να βάλλει λουκέτο σύντομα και στην παραγωγή  ανεμογεννητριών.''
                                                                                                                   SAGINI


ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗΑΝ ΑΕ








                                                  http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif

      Πουλάει ''παράνομα'' η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ ,  πέντε εταιρείες της , με έτοιμες τις άδειες μεγάλων φωτοβολταϊκών ισχύος 12 Μεγαβάτ .

      Η   ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ , αδυνατεί να κατασκευάσει τα παραπάνω φωτοβολταϊκά πάρκα , λόγω οικονομικής αδυναμίας .
Επιπλέον η προθεσμία των 18 μηνών για την υλοποίηση των έργων ΑΠΕ  που θέτει το ΥΠΕΚΑ , παρέρχεται σύντομα .
Έτσι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ ,αναγκαστικά πουλάει ( ο πρόσφατος νόμος το απαγορεύει ) τις   πέντε εταιρείες που η ίδια δημιούργησε , μαζί με την ''προικα'' των αδειών ΡΑΕ για  πέντε φωτοβολταικες εγκαταστάσεις , άρον- άρον  μέχρι τέλος του μήνα Οκτωβρίου .   Δηλαδή μας μένουν......
.....Εννέα μερες !!!!!       Καλά διαβάσατε .
Η διαδικασία πώλησης θα γίνει με πλειοδοτικό διαγωνισμό πώλησης  των εταιρειών  '' Φοίβη'' και ''Ιαπετός'' ΑΕ .
Δηλαδή ψάχνουν παρανομως αλλα επειγόντως , αγοραστή-πελάτη μεσα σε  εννέα ημέρες .     
 Σημειώνεται οτι οι προς πώληση άδειες που κατέχει σήμερα η Δεη Ανανεώσιμες έχουν χορηγηθεί απο την ΡΑΕ με κλειδωμένες τις τιμές επιδοτήσεων για 25 χρόνια .


 Τα '' κελεπουρια'' είναι τα παρακάτω .

Στα χαρτιά βέβαια .  
Αέρα πουλάνε , που δεν τον αγόρασαν, απλά  τους χαρίστηκε.

           Φ/Β  Πετραίας:Ον  ισχύος 4,48 MWp, εμβαδού 100.000 τ.μ.
          Φ/Β . Έδεσσας:Ον.  ισχύος 1,99 MWp,  εμβαδού 50.069 τ.μ.
          Φ/Β  Φλώρινας:Ον ισχύος 1,68 MWp,εμβαδού 38.542 τ.μ.
          Φ/Β Καρδίτσας:Ον ισχύος 1,99 MWp, εμβαδού 43.257 τ.μ.
          Φ/Β Δράμας: Ον ισχύος 1,99 MWp  ,  εμβαδού 49.271 τ.μ.

Τα οικόπεδα βρίσκονται στις αντίστοιχες βιομηχανικές περιοχές.




    ''Κατα την ταπεινή μας άποψη η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ , έπρεπε να επιστρέψει τις άδειες στην ΡΑΕ , εφ όσον δεν κατόρθωσε να τις υλοποιήσει .
Όταν φτάνουμε στο σημείο να πουλάει παρανομα και η ΔΕΗ τις άδειες ΑΠΕ που έλαβε δωρεάν  απο την ΡΑΕ , τότε το παραεμποριο '' η  μαύρη αγορά δηλαδή γίνεται επίσημο καθεστώς στην σημερινή Ελληνική Δημοκρατια''.
                                                                                                                             SAGINI


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
ΑΣΥΔΟΣΙΑ !!!!!

http://sagini3.blogspot.gr/2012/03/blog-post_999.html

http://sagini3.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8.html

http://sagini3.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1935.html
Ειρωνικό!!!


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανελαστική δαπάνη ο λογαριασμός του ρεύματος


                                                      
ΑΠΕ τζηδες  .  Κρατικοδίαιτοι ......δημόσιοι επιχειρηματίες   
 
            Πέρασαν τόσα χρόνια με την προπαγάνδα της  '' πράσινης απάτης''  να έχει αλλοιώσει την πραγματική σημασία των λέξεων , αφού η αδυναμία κατανόησης  πολλών ασαφέστατων όρων που χρησιμοποιούν  οι πράσινοι επαγγελματίες διαστροφείς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης , οδήγησε τους πολίτες στον προσδιορισμό των εννοιών στο...... περίπου .
Πράσινος . Δηλαδή  οικολόγος . Αυτός που ενδιαφέρεται  για την προστασία της φύσης . Τώρα θα μου πείτε , οτι όλοι μας δεν πιστεύουμε κάτι διαφορετικό , ούτε κανείς λογικός άνθρωπος θέλει το κακό για την φύση και το περιβάλλον.
 Αυτός όμως έχει ταμπέλα . Είναι ίσως, ''λίγο καλύτερος  γνώστης των περιβαλλοντικών θεμάτων'' . Κάτι σαν... ειδικός. 
Και έτσι να μην είναι , ο οικολόγος  δεν είναι κάτι κακό , καλό είναι .
Θα μου πείτε οτι κάπως έτσι επεκράτησαν , δυστυχώς και οι ναζί , με την οικολογία κλπ αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για να  το αναλύσουμε τώρα.
 Σήμερα οι  πράσινοι οικολόγοι γενικώς , προπαγανδίζουν  , την '' αειφόρο ανάπτυξη'' . Απο χρόνια λένε οτι η ''αειφόρος ανάπτυξη'' αποτελεί την μοναδική λύση για να σωθεί ο πλανήτης , απο την ανθρωπογενη κλιματική αλλαγή .
Δυσνόητες  πράγματι έννοιες που ελάχιστοι  καταλαβαίνουν.
    Πάντως όλοι πιστεύουν οτι η  '' αειφορος ανάπτυξη'' είναι  κάτι ...καλό για τον πλανήτη που απειλείται .
 Έτσι πολλές λέξεις και έννοιες διαμορφώνονται έξυπνα απο την πράσινη προπαγάνδα ,που υπηρετεί και  εκφράζεται απο  οργανωμένα συμφέροντα , που πάντως είναι δυσδιάκριτα για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να το  ψάξει λίγο παρακάτω.
 Ο περισσότερος κόσμος σήμερα αόριστα, πιστεύει οτι ο πλανήτης κινδυνεύει από την ''κλιματική αλλαγή '',το ''φαινόμενο του θερμοκηπίου'' , την ''άνοδο της στάθμης της θάλασσας'', το ''λιώσιμο των πάγων '' και λοιπές μπούρδες , που εργολαβικά και με το αζημίωτο βέβαια   διαδίδουν οι ''πλασιεδες του τρόμου''.
 Ελάχιστοι το έχουν ψάξει βαθύτερα , αφού οι πλασιεδες του τρόμου έχουν φροντίσει καλά το κοινωνικό τους προφίλ , που  τους παρέχει ''ασφαλή κάλυψη'' . Έτσι πανεπιστήμια , επιστήμονες , ερευνητικά κέντρα, τράπεζες, κυβερνήσεις αλλά προπάντων οι παρακυβερνητικες ΜΚΟ , ''δήθεν οικολογικές οργανώσεις , ο τύπος και γενικότερα μερικά ΜΜΕ , καθημερινά, χρόνια τώρα, διαδίδουν παραμύθια και κερδίζουν τεράστια ποσά .
Πάντα  πληρώνουν λοιπόν αυτοί που βαφτίστηκαν  υπεύθυνοι δηλ. εμείς  , αφού έστω και άθελα μας προκαλούμε  την ''τεράστια απειλή'', την '' ανθρωπογενη  κλιματική αλλαγή''  .
Έτσι ο μοναδικός τρόπος για να μειωθούν οι καταστρεπτικές της επιπτώσεις , είναι να πληρώσουμε όλοι σε χρήμα.
 Φτάσαμε λοιπόν στο..... ψητό .
 Χρήμα . Κολοσσιαία κεφάλαια . Πάρτι για τις πολυεθνικές,  τις τράπεζες,  τους ''ερευνητές'', τις κυβερνήσεις .
  Παγκόσμια στροφή σε ''καθαρά καύσιμα για καθαρή ενέργεια'' , για να σωθεί πάση θυσία ο πλανήτης .
 Οχι στο κάρβουνο ,  οχι στον λιγνίτη , οχι στο πετρέλαιο , οχι την πυρηνική ενέργεια . 
Κινδυνεύει ο πλανήτης ,οι ζωές μας, τα παιδιά μας ,τα εγγόνια μας .
Ναι στις ΑΠΕ .
 Είναι ακριβές αλλά μας προστατεύουν αποτελεσματικά  απο την κλιματική αλλαγή .
Αυτή η αλλαγή είναι τα τελευταία χρόνια , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  για τα κράτη της Ευρώπης .
Η Ευρώπη πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ , με νόμους και αποφάσεις , να γεμίσει αιολικά και φωτοβολταϊκά.
Το μεγάλο τους κόστος δεν είναι πια  πρόβλημα . Επιδοτήσεις.   Επιδοτούνται οι τυχοδιώκτες των ΑΠΕ .
Επιδοτούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  απο τις κυβερνήσεις , αφού το έχει επιβάλλει η   ΕΕ της....... Γερμανίας.
Άλλωστε η Γερμανία της Siemens  , κερδίζει τα πολλά . Αυτή και κάνα δυο τσιράκια της κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες . Οι υπόλοιποι αγοράζουν την τεχνολογία ΑΠΕ  ,  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
Οι πολίτες , μετά από τόση προπαγάνδα δεν το ψάχνουν και πολύ ,  αφού τελικά βλέπουν θετικά την προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης και η οικονομική προσφορά τους τους απαλλάσσει εν μέρει απο τις οικολογικές τους ενοχές.
Είπαμε οτι οι λέξεις και οι έννοιες χάσανε το αληθινό τους νόημα απο την προπαγάνδα , τόσα χρόνια .
 Σαν μαγνήτης τραβάει τον κερδοσκόπο η επιδότηση .
Σίγουρα και εγγυημένα κέρδη χωρίς το παραμικρό ρίσκο ,  για τους απανταχού κερδοσκόπους και τυχοδιώκτες .
Μόνο που οι πράσινη ανάπτυξη δηλ. η'' πράσινη απάτη'' , τους έχει βαφτίσει πλέον  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
 Όλοι θυμούνται τον ΓΑΠ , τον αδελφό του ,την I4sence ,  την Μπιρμπίλη και τον Παπακωνσταντινου .   Ήταν η φωνή της προπαγάνδας των   AΠΕ  στην Ελλάδα.!!!
        Με την πάροδο τόσων χρόνων, η προπαγάνδα των πράσινων τρομο-εμπόρων του κλίματος ,  έπεισε την κοινή γνώμη οτι πράγματι οι τυχοδιώκτες-κερδοσκόποι είναι  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!!
 Έτσι ο κάθε τυχάρπαστος που μπορεί να δανειστεί μερικά εκατομμύρια απο τις πράσινες Τράπεζες, γίνεται αμέσως ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΠΕ .
Η λέξη επενδυτής έχει χάσει το αληθινό της νόημα , απο την προπαγάνδα τους.
Οι τράπεζες κέρδισαν απίστευτα λεφτά αφού τα δάνεια των ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΠΕ είχανε και έχουν  την κρατική εγγύηση των επιδοτήσεων .
Έτσι ήταν όλοι κερδισμένοι . Τράπεζες, τυχοδιώκτες ,διαπλεκόμενοι , διαφθορείς, πολυεθνικές , ΜΚΟ, κυβερνήσεις ,τύπος, ΜΜΕ , ερευνητές κλπ,κλπ.
Μόνοι χαμένοι οι λαοί και οι  πολίτες . Δεν αντιμετωπίζουν όμως απολύτως   αρνητικά (ακόμα ) ,  τους  τυχοδιώκτες ''επενδυτές ''  και τους πληρώνουν τις επιδοτήσεις,  χωρίς σοβαρές αντιδράσεις , αφού έχουν πειστεί απο την προπαγάνδα , οτι μόνον έτσι θα σωθεί  ο πλανήτης μας .
Έτσι αποθρασύνονται οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και τώρα βγάζουν και γλώσσα.
 Ενδεικτική η παρακάτω είδηση ...

Διπλωματικές πιέσεις στη Βουλγαρία για το "χαράτσι" στις ΑΠΕ
 http://www.energypress.gr/news/Diplwmatikes-pieseis-sth-Boylgaria-gia-to-haratsi-stis-APE

Τα ίδια γίνονται σε όλη την Ευρώπη . Όλες οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν απο την οικονομική κρίση να πάρουν μέτρα και  κατά των επιδοτήσεων ΑΠΕ . 
Τώρα διαμαρτύρονται λέει οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΕ
Λες και θα πήγαιναν ποτέ οι Κινέζοι και οι Κορεάτες στην Βουλγαρία να επενδύσουν.
Λές και θα έβαζαν ανεμογεννήτριες οι Μυτιληναιοκοπελουζοπεριστερηδες στην Ελλάδα .
Πήγαν για τα εγγυημένα κέρδη που μόνον οι Ευρωπαϊκές  ΑΠΕ δίνουν σε όλον τον κόσμο .
Πήγαν εκεί , όπως και εδώ, για τα  κέρδη τα  εγγυημένα ,  χωρίς κανένα ρίσκο .
 Οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ του κ......
Είχαν δει το τυρί , αλλά μετά είδαν τη φάκα . Φάκα είναι.... η οικονομική κρίση .
Η κρίση είναι μια αναπάντεχη  καταστροφή για όλους .
 Και βέβαια δεν εξαιρούνται οι ΑΠΕ τεωνες , που είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ  χωρίς τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις, των φορολογουμένων.
Απειλούν την Βουλγάρικη κυβέρνηση οι ΑΠΕτεωνες!!
Σε λίγο θα κάνουν τα ιδια στην Ελληνική !!!


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επικερδείς ''μπίζνες'' οι ΑΠΕ σε βάρος και της υγείας μας.



Πρωτοφανής  καταγγελία οικολογικού εγκλήματος

 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=18811

Νικόλας Σακελλαρίου πτυχιούχος μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Πολιτικής και Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ των Ηνωμένων Πολιτειών


                                              

                                           

     Καταστρέφουν το περιβάλλον και την υγεία μας τα φωτοβολταϊκά πανελς και τα αιολικά .
Κατασκευάζονται και περιέχουν εξαιρετικά τοξικά υλικά όπως το πολυπυρίτιο , κάδμιο και σπάνιες γαίες..
Η κατασκευή τους συνδέεται με απόρριψη αποβλήτων τετραχλωριούχου πυριτίου σε γεωργικές εκτάσεις.
Το τετραχλωριούχο πυρίτιο είναι μια τοξίνη που προκαλεί δερματικά εγκαύματα, καρκίνο του πνεύμονα και καταστροφή των γεωργικών καλλιεργειών.


Καλείται το ΥΠΕΚΑ ,η ΡΑΕ ,ο ΣΠΕΦ, η ΠΑΣΥΦ ,η ΕΛΕΤΑΕΝ,οι  Παρακυβερνητικες πράσινες ΜΚΟ, η τράπεζα Πειραιώς του Βρασίδα και ο ΣΚΑΙ να απαντήσουν  .
Αφού με την τεράστια προσπάθεια τους για την  διάδοση των ΑΠΕ τόσα χρόνια, έχουν άριστη  γνώση του θέματος  !!!!.


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ του Οκτωβρίου ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!!

                                                   

 Το νέο ''ενεργειακό μνημόνιο'' της χώρας , που επέβαλλε η τρόικα στην κυβέρνηση  ισχύει άμεσα.



ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ του Οκτωβρίου ΣΤΟΥΣ  ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!!

Άμεση πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.
Άμεση πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Άμεση διασύνδεση της Κρήτης .
Άμεση πώληση της ΔΕΠΑ.
Άμεση πώληση λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ.
Άμεση αύξηση στην τιμή του ρεύματος.
Άμεση αύξηση του τέλους ΑΠΕ.
Λογαριασμοί ΔΕΗ  κάθε μήνα .
Επιβάλλεται απο το μνημόνιο , η άμεση αγορά ( με δανεικά απο την ΕΤΕπ ) ύψους εκατοντάδων  εκατομμυρίων ευρώ για νέους μετρητές ρεύματος . Σύμφωνα με πληροφορίες μας ηγετική και σχεδόν μονοπωλιακή θέση στο ''ειδος'' κατέχει η.....SIEMENS , που προηγείται.
Επίσης μας επιβάλλουν με το ζόρι την διασύνδεση της Κρήτης,  κόστους πολλών δις ευρώ ,            ( εργο με δανεικά επίσης απο την ΕΤΕπ  ). Το έργο ηταν πάντα αναγκαίο να γίνει ,αλλά οχι τώρα που δεν υπάρχει...σάλιο . Όμως το επιβάλλουν με το ζόρι  ,  για να μπορουν οι ΑΠΕ που σχεδιάζουν  να ...χώσουν  στην Κρήτη  να πουλάνε το ρεύμα στο δίκτυο και να αρπάζουν τις επιδοτήσεις απο τους...ραγιάδες .
Μόνο ένας τρελός μπορεί να συμφωνήσει με τα παραπάνω . 
Τα θέλουν όλα .
Βαδίζουμε ολοταχώς στο χάος και στον όλεθρο .
Πρόκειται για εκβιαστές .
 Μας υποχρεώνουν να ξοδέψουμε τα δανεικά , με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν, έτσι ώστε  να ξαναπάρουν οι ίδιοι  τα χρήματα αυτά,  αφού με το ζόρι θα  αγοράσουμε τις υπηρεσίες και την τεχνολογία  τους . 
 ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ   ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ .
                                                                                                                                         SAGINI

 



   Διαβάστε   ........            Το ''μνημόνιο'' που απαιτεί και  επιβάλλει......

Α.   Για τον αποτελεσματικό διαχωρισμό του δικτύου μεταφοράς από το δίκτυο προμήθειας,  η κυβέρνηση υποχρεούται  να  ανακοινώσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2012 .......


1.  ...... τις λεπτομέρειες του μοντέλου πώλησης  για τον ΔΕΣΦΑ -(Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αέριου ΑΕ) και την πώληση της ΔΕΠΑ ( Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ)  .
2. ....... να δώσει το πλάνο με τις τελικές προθεσμίες , για την εκποίηση λιγνιτικων μονάδων παραγωγής  και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ .       ( Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ  μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 ).
3.   ............τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ  -Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.- και τη μεταφορά τουλάχιστον του 51% των μετοχών του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Β .  Για την  διασφάλιση του  κόστους και των τιμών, η κυβέρνηση υποχρεούται .......

1.   .......τον επόμενο μήνα Νοέμβριο  να ανακοινώσει τις  νέες  αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης , που θα ισχύσουν από  1/1/2013 ,καθώς και να αλλάξει τον τρόπο χρέωσης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.
2.  ......... να ανακοινώσει  μέσα στο β τρίμηνο του 2013 ,την οριστική κατάργηση όλων των ειδικών τιμολογίων και εκπτώσεων ,  εκτός των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
3. ...........προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου,  το λειτουργικό κόστος της ΔΕΗ , η Τρόικα πρέπει να παραλάβει κυβερνητική μελέτη όπου θα συγκρίνονται οι αμοιβές των εργαζόμενων σε αντίστοιχες εταιρείες της Ευρώπης με τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ και σε αντίστοιχες ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις.
 4. ..........μέχρι τέλους του έτους , οι λογαριασμοί της ΔΕΗ να εκδίδονται ανα μήνα.
 5. .......... μέχρι τέλους του 2012  πρέπει να αλλάξει τους  μετρητές  ( ρολόγια ) των καταναλωτών , με νέους ''εξυπνους ''μετρητές . Η αγορά τους , θα γίνει είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε απο δανειοδότηση από την ΕΤΕπ.

Γ.           Για την βιωσιμότητα των  ΑΠΕ , η κυβέρνηση υποχρεούται και  οφείλει να     εξασφαλίσει  οτι ........

1. ........ θα αυξήσει !!!  το «τέλος ΑΠΕ»    σε δυο εξάμηνα ( Ιανουάριο - Ιούλιο 2013) έτσι ώστε να εξαλειφθεί το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ (του ΛΑΓΗΕ) μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2013

 2 . ..........άμεσα και μέχρι τον Νοέμβριο 2012   θα ακυρώσει όλες τις αχρησιμοποίητες άδειες για κάθε  ΑΠΕ -εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχουν περάσει τις σχετικές προθεσμίες και θα παγώσει  τις νέες αιτήσεις για φ/β στις στέγες.

3.  ...........από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά ,  ο ΛΑΓΗΕ θα  δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία για την εξέλιξη του λογαριασμού ΑΠΕ με προβολές καθ 'όλο το 2013.

 Εξ άλλου μέχρι το τέλος του 2012 η κυβέρνηση υποχρεούται να υποβάλλει στην Κομισιον ολοκληρωμένο τελικό  σχέδιο διασύνδεσης της Κρήτης  με την ηπειρωτική Ελλάδα .

 Το μνημόνιο προβλέπει επίσης ,ολοκληρωμένα μέτρα για την εξυγίανση της αγοράς υγρών καυσίμων και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει σειρά απο μέτρα ,για τα οποία θα αναφερθούμε σε νέα ανάρτησή μας.