Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κάτι ιδέες που έχουν κάποιοι ,γιά το .....καλό μας !!!!



http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif
Από το κανάλι  ΣΚΑΙ  ΤV   , που εργολαβικά μονοπωλεί την ''πρασινάδα''  ,τα παρακάτω ....


Η ιδέα του  ''Δικτύου ΔΑΦΝΗ'' .


''Τα νησιά του Αιγαίου ενώνουν δυνάμεις    !!!    για να προχωρήσουν την ανάπτυξη στον νησιωτικό χώρο με γνώμονα το περιβάλλον  και την αειφορια ,μάλιστα στην Άνδρο προετοιμάζονται για αιολικό πάρκο στο οποίο μέτοχοι μπορούν να γίνουν οι κάτοικοι του νησιού  !!!!!.
Ακριβώς, αιολικό πάρκο κοινωνικής βάσης και αν αυτό υλοποιηθεί σημαίνει ανταποδοτικά οφέλη μετρήσιμα  για την κοινωνία. Η ιδέα του '' δικτύου ΔΑΦΝΗ ''   που είναι φορέας που εκπροσωπεί 26 νησιά του Αιγαίου   ???  ,  είναι να υιοθετήσει μια νέα χωροταξία με τον  θεσμό των αιολικών πάρκων,δηλαδή θα συνενώσουν τις προστατευόμενες περιοχές ,θα καθορίσουν τις χρήσεις,θα δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα είναι τουριστικός προορισμός , ενώ με τα κέρδη από το αιολικό πάρκο το οποίο θα δημιουργήσουν θα χρηματοδοτούν και τον φορέα διαχείρισης .

Γιάννης  ΓΛΥΝΟΣ  Δήμαρχος Άνδρου και Πρόεδρος του'' Δικτύου ΔΑΦΝΗ''

   ''  Υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία ενός κοινωνικού συνεταιρισμού ο οποίος θα μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδο νησιού η νησιών , οπού το  κέρδος που θα προκύψει από την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών να μπορεί να γυρίσει στην κοινωνία με πολλούς τρόπους  ''.


Δείτε το βίντεο..

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=239061




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ