Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κλείσανε την ΕΡΤ για οικονομία , αλλά επιδοτούν τις ΑΠΕ !!!!!!!

                                                    
                                                
                                                           

  ΟΧΙ στην νέα αύξηση της τιμής του ρεύματος !


      H κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ επικαλούμενη ακριβώς το υψηλό κόστος λειτουργίας , αλλά  και την επιβάρυνση των καταναλωτών από το τέλος ΕΡΤ.
 
    Όμως σύμφωνα με τα μέτρα που η ίδια κυβέρνηση πήρε απο  πέρυσι , τα χρήματα από το τέλος-χαράτσι υπέρ της  ΕΡΤ πηγαίνουν στον ελλεματικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ     ( Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ) ,     για να καλύψουν έστω εν μέρει το τεράστιο  έλλειμμα του λογαριασμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , δηλαδή των ΑΠΕ .

Λογικό λοιπόν είναι,  το κλείσιμο της ΕΡΤ να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αύξηση του ελλείμματος του λογαριασμού των ΑΠΕ.

Τα νούμερα στην μηνιαία  (Μαΐου)  έκθεση του ΛΑΓΗΕ είναι τρομακτικά .
 Ο  ΛΑΓΗΕ  τοποθετεί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ στα 641,06 εκατ. ευρώ , για το τέλος του 2013  ενώ για το τέλος του 2014 το ποσό ανεβαίνει στα 1,23 δις. ευρώ.

     Η   κυβέρνηση ( ΥΠΕΚΑ  ) πρέπει μέσω της   ΡΑΕ    να   προσδιορίσει   μέχρι την  1η Ιουλίου         ( απελευθέρωση αγοράς ενέργειας ) ,    το ύψος της νέας   αύξησης του τέλους υπέρ   ΑΠΕ                 ( ΕΤΜΕΑΡ το ....βαφτίσανε τώρα ,για να μη είναι εύκολα αναγνωρίσιμο )   που πληρώνουμε όλοι οι καταναλωτές ρεύματος με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ .

    Ο ΛΑΓΗΕ ζητάει απο τους δυστυχείς καταναλωτές  μια νέα  τεράστια αύξηση του τέλους ΑΠΕ από  9,32 ευρώ /μεγαβατωρα σε  24,3 ευρώ , για να μηδενιστεί το έλλειμμα ΑΠΕ.
Η τρόικα απαιτεί άμεσα το κλείσιμο της τρύπας των ΑΠΕ .
Απαιτείται απόφαση άμεσα .
  Ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι και  η επέκταση της έκτακτης εισφοράς   και στα φ/β για τις στέγες που κακώς εξαιρέθηκαν .
Πάντως η  μοναδική πηγή που θα μπορούσε το ΥΠΕΚΑ  να περιορίσει σημαντικά την αύξηση του τέλους ΑΠΕ  (ΕΤΜΕΑΡ) είναι ο νέος περιορισμός των επιδοτήσεων υπέρ ΑΠΕ που πληρώνουν τόσα χρόνια οι δυστυχείς καταναλωτές .
  
   Αυτές οι άδικες επιδοτήσεις των  ΑΠΕ ,  αποτελούν βαρύ χαράτσι-φόρο για τα νοικοκυριά και έχουν φέρει στα ύψη την τιμή του ρεύματος για οικιακή άλλα και βιομηχανική χρήση .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ