Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Νέα απειλή για την Άνδρο !!!

  
                                                          

      Χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση απο τις Αρχές ( Περιφέρεια ,Δήμος κλπ ) για τους Ανδριωτες , η Εταιρεία  EDISON HELLAS AE ,υπέβαλε νέα αίτηση στην ΡΑΕ για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο  ανεμογεννήτριες στη Ανδρο .
Η EDISON HELLAS AE  κατέθεσε την 9-9-2013 αίτηση στη ΡΑΕ  με αριθμό Γ-05805 και ζητάει να της δώσουν άδεια για να εγκαταστήσει στην Άνδρο και συγκεκριμένα στην  περιοχή,
  Αγίας Τριάδας του χωριού Ζαγανιαρης  33 μεγάλες ανεμογεννήτριες ισχύος  1 MW η κάθε μια  .

 
ΡΑΕ
ΑΡΧΕΙΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ  
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΌ ΑΠΕ ΚΑΙ ΣΗΘΥΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

http://www.rae.gr/site/file/system/docs/registry/appl_ape_files/092013


         Δηλαδή  η εταιρεία αυτή ,έχει σχεδιάσει εν άγνοια των κατοίκων, να κατασκευάσει στην συγκεκριμένη περιοχή του Ζαγανιαρη μια μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση με ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος  33MW.
      Λογικά η άδεια θα δοθεί απο την ΡΑΕ σύντομα και στην συνέχεια η EDISON HELLAS ,η θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των τουρμπίνων ( αν έχει τρόπο να διαθέσει κεφάλαια ) η θα πωλήσει την άδεια σε άλλον ενδιαφερόμενο έναντι αδρής αμοιβής ( συνηθισμένη πρακτική των ΑΠΕτζηδων )
Υπάρχουν λοιπόν ,εκτός από τις μέχρι σήμερα γνωστες εταιρείες του  Κοπελουζου και του Μυτιληναιου για τα σχέδια καταστροφής της Άνδρου, εδω.....   (  ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ !!!  ), και άλλες εταιρείες που  σχεδιάζουν  να μετατρέψουν την Άνδρο σε ενα απέραντο εργοστάσιο με ανεμογεννήτριες που θα τους αποφέρουν σίγουρα και εγγυημένα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Όλοι αυτοί έχουν βρει τις απαραίτητες εκτάσεις και τις έχουν ενοικιάσει με προσύμφωνα αντι ''πινακίου φακής''  για πολλά χρόνια ,δυστυχώς , απο τους Ανδριωτες ιδιοκτήτες και  βέβαια όλοι κινούνται κρυφά , αφού επίσημα δεν εχει ανακοινωθεί τίποτα .Σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και έχουμε γράψει πολλά σχετικά άρθρα ,  για αδειοδοτήσεις πολλών Μεγαβάτ  απο την ΡΑΕ , ανεμογεννητριών στην Δ και ΒΔ Άνδρο   και στην περιοχή Κορθιου
Σήμερα μαθαίνουμε οτι στα σχέδια τους είναι και η κεντρική Άνδρος .
Σχεδιαζουν την πληρηκαταστροφητου νησιούμας.
 Ζητάμε να μάθουμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων στην Αγία Τριάδα του Ζαγανιαρη ,που τις έχουν πωλήσει η ενοικιάσει στην εταιρεία EDISON HELLAS AE.
Παρακαλούμε  την Δημοτική Αρχή Ανδρου να   ενημερώσει τους Ανδριωτες , αν γνωρίζει σχετικά.

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ

       Μα φυσικά τα εγγυημένα απο το κράτος κέρδη , πολλών εκατ.ευρω για 20-25 χρόνια, μέσω κρατικών επιδοτήσεων  (FIT ).
Σε καιρούς πρωτοφανούς οικον.κρίσης.
Θα πουλάνε δηλαδή στους δυστυχείς και χρεωκοπημενους  Έλληνες καταναλωτές ,υποχρεωτικά και με προτεραιότητα ,σε τιμές πολλαπλάσιες από τις σημερινές της ΔΕΗ, την όποια παραγωγή ρεύματος έχουν ( όταν φυσάει ) οι ανεμογεννήτριες που θα εγκαταστήσουν . Αυτό ακριβώς κάνουν οι ΑΠΕ.
Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος  σήμερα , αποτελεί την πλέον ανελαστική δαπάνη για τα  νοικοκυριά και αυτό το ξέρουν καλά  οι ΑΠΕ τεωνες !!

     Επι πλέον, τέτοιες ''μπίζνες'' έχουν και δωρεάν επιδότηση για να κατασκευαστούν ,αφού ο ''Αναπτυξιακός νόμος''  τις εντάσσει σε διαδικασία fast track ,   που δίνει δωρεάν χρήμα μέχρι και 70%  .
       -Μπορείτε άραγε, αγαπητοί αναγνώστες, να επινοήσετε κάποια άλλη, διαφορετική......  ''επένδυση-  απάτη'' , που να είναι περισσότερο έξυπνη, ασφαλής και κερδοφόρα , εν μέσω οικονομικής κρίσης ????
Σίγουρα δεν υπάρχει .Μην κουράζεστε .

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ???

  Σίγουρη και δεδομένη η μείωση της άξιας της γης ,αφού κανένας δεν επιθυμεί να βλέπει από το μπαλκόνι του ανεμογεννήτριες.
Όλοι βλέπουμε απο τα πλοία την περιοχή του Κάβο Ντόρο στη Νότια Εύβοια ,όπου τον πλήθος των ανεμογεννητριών,μετέτρεψε τον τόπο σε ακατοίκητο τοπίο.

Οικονομικό όφελος για τους Ανδριωτες δεν υπάρχει κανένα.
Εκτός βέβαια  από τις ''μίζες'' , που συνήθως δεν ''φαίνονται'',  χωρίς ειδικές ανακριτικές έρευνες.
Οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών  απαιτούν παντού, μεγάλες εκσκαφές ,εκβραχισμούς , διανοίξεις νέων δρόμων και πολλά κυβικά μπετόν .
Τα κέρδη αφορούν ίσως και  τους ντόπιους χωματουργούς και μπετατζήδες εργολάβους αλλά είναι εφήμερα .Μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
Την μετέπειτα συντήρηση αναλαμβάνουν ειδικές εταιρείες,που δεν υπάρχουν στα νησιά μας.
Άρα μηδενικές θέσεις εργασίας για τους Ανδριωτες .
Ενεργειακή ασφάλεια καθώς και αυτονομία , είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν όσες ανεμογεννήτριες και να βάλουν στην Άνδρο,  αφού ποτέ δεν φυσάει 365 μέρες το χρόνο και 24 ωρες το 24ωρο  και η ταχύτητα του ανέμου συνεχώς μεταβάλλεται. Πρέπει επίσης να γνωρίζεται οτι η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποθηκεύεται με τις σημερινές υπάρχουσες τεχνολογίες .
Πάντοτε δηλαδή ,η Ανδρος ,θα χρειάζεται εφεδρική , σταθερή ,άλλα προπάντων διαθέσιμη ενέργεια που παράγεται μόνο από υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ η απο  συμβατικές θερμικές μονάδες παραγωγής ειτε με λιγνίτες ειτε με φυσικό αέριο.
Ούτως η άλλως αυτά σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν.
Θα ακούσετε πολλά μεγάλα λόγια ,απο την προπαγάνδα των οργανωμένων συμφερόντων και τα τσιράκια τους .Θα δίνουν λένε, ποσοστά (ψίχουλα ) απο τα κέρδη τους στον Δήμο ,θα φτιάξουν παιδικές χαρές,χώρους αναψυχής και άλλες τέτοιες αηδίες ,αλλα κλείστε τα αυτιά σας στους ΑΠΕ τεωνες.
Αγνοήστε τα ψέματα τους ,γιατί το μόνο που επιθυμούν είναι τα μεγάλα εγγυημένα κέρδη και τίποτα άλλο .
       Σιγά μην τους απασχολεί η καταστροφή του μοναδικού πλούτου που έχουν τα νησιά μας.Το μοναδικό Κυκλαδίτικο περιβάλλον  πρέπει να μείνει ανέπαφο και να δοθεί παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές !!!!!.


ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ


Η  σχεδιαζόμενη  νέα  αιολική βιομηχανική εγκατάσταση στον Ζαγανιαρη είναι  τεραστίων διαστάσεων σε έκταση και σε ύψος ,αν την συγκρίνουμε με το υπάρχον σήμερα αιολικό της ΔΕΗ στο χωριό Καλυβαρι της ΒΔ Ανδρου .
Τεράστια  η οπτική και η περιβαλλοντική όχληση  για τις επόμενες γενιές.
Σκεφθείτε και συγκρίνετε  μόνο την ισχύ κάθε ανεμογεννήτριας.
 Δείτε εδώ...    ΑΙΟΛΙΚΟ ΚΑΛΙΒΑΡΙΟΥ 1,6 Μεγαβατ
Επιπλέον τεράστια οικολογική καταστροφή στην ορνιθοπανιδα απο τα ''μίξερ του αέρα'' που σκοτώνουν καθημερινά τον προστατευόμενο πληθυσμό πουλιών.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα μας απασχολήσει ξανά και σύντομα .




Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθήτε για τις ΑΠΕ απο  βιβλιο που γράφτηκε απο ειδικούς Ελληνες επιστήμονες .
Ο σύνδεσμος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διαβάσετε το βιβλίο είναι:
 

Ας σημειωθεί ότι επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του βιβλίου, αρκεί να αναφέρεται κάθε φορά η πηγή.

1 σχόλιο:

  1. 31 Μαρτίου 2011
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ
    Η εταιρεία “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΤΑΛΟ Α.Ε.” που είναι κάτοχος άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 36MW στη θέση “Βασιλικό” του Δήμου Άνδρου* του Νομού Κυκλάδων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1395/2010 Απόφαση της ΡΑΕ, αιτείται την τροποποίηση της εν λόγω άδειας παραγωγής ως προς τη μετοχική σύνθεση ως εξής:
    Προηγούμενη μετοχική σύνθεση:
    Δημήτριος Κοπελούζος 25,0%
    Κυριακή Κοπελούζου 25,0%
    Ιωάννης Σαμαράς 35,0%
    Αθανάσιος Παστιρματζής 15,0%
    Νέα μετοχική σύνθεση:
    Δημήτριος Κοπελούζος 17,5%
    Κυριακή Κοπελούζου 17,5%
    Ιωάννης Σαμαράς 24,5%
    Αθανάσιος Παστιρματζής 10,5%
    ENEL GREEN POWER HELLAS A.E. 30,0% .................................................................ΕΡΩΤΗΣΗ Ο Ιωάννης Σαμαράς του 24,5% συνέταιρος στις ΑΠΕ του Κοπελουζου , είναι συγγενής του Πρωθυπουργού μας η όχι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ