Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ . Με γνώμονα το ....πολιτικό κόστος , οι μειώσεις στις επιδοτήσεις των ΑΠΕ !!!

 
                                       
      Κριτήριο οι ψήφοι !!!.

Άτολμο και με μεγάλη καθυστέρηση , το ''κούρεμα'' στις επιδοτήσεις ΑΠΕ  φωτοβολταϊκών και αιολικών.

Τα γνωστά υποζύγια , οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος , σηκώνουν ξανά το βάρος της ''πρασινης απάτης'' των ΑΠΕ , που προωθεί ο Φούχτελ  και οι Γερμανοί , με την πολιτική του ΥΠΕΚΑ και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα μέσω των ΜΜΕ , των ΜΚΟ , Δημάρχων  και διαφόρων  ''Τσιμπουριών'' που γέμισαν την χώρα με πανάκριβες και άχρηστες ΑΠΕ.


      Οι καταναλωτές θα πληρώσουν για άλλη μια φορά , το έλλειμμα  των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ),  μετά την ψήφιση των μέτρων του πολυνομοσχεδίου. Και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία .
    Το πολιτικό κόστος και οι ανεύθυνες πιέσεις των 58 βουλευτών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ των συντεχνιών και εναντίων των καταναλωτών, υποχρέωσαν την κυβέρνηση , εν όψη εκλογών , να υποκύψει στις πιέσεις της συντεχνίας των 8.000 ψηφοφόρων αγροτικών φωτοβολταϊκών , άλλα και των 40 000 οικιακών( στέγες) φωτοβολταϊκών ψηφοφόρων.
Τους ''χαιδεψαν''  για τους ψήφους και υποχρεώνουν  όλους τους καταναλωτές , μέσω της αύξησης 30% της ΡΑΕ για το τέλος υπέρ ΑΠΕ , να πληρώσουν για τα ελλείμματα (1,4 δις ευρώ του ΛΑΓΗΕ ΑΕ) που αυτοί δημιούργησαν

Οι μειώσεις στις επιδοτήσεις - ταρίφες FIT των ΑΠΕ.

 1.      Φωτοβολταϊκά ιδιωτών  άνω των 100 KW  ( οι λίγοι ).     Mεσοσταθμική μείωση εγγυημένων τιμών κατά  29%  .   Το ν/σ προέβλεπε μείωση 30%.

2.     40 000 Φωτοβολταϊκά στις στέγες των 10 KW ,οικιακά ( οι πολλοί ),  μεσοσταθμική μείωση 15%.    Το ν/σ προέβλεπε μείωση  20%

3.    Αγροτικά φωτοβολταϊκά  μέχρι 100 MW ( οι πολλοί ) οριζόντια μείωση 12% , ανεξάρτητα από τον χρόνο που συνδέθηκαν στο δίκτυο!!! . Το ν/σ προέβλεπε μείωση μέχρι 20% ανάλογα με τον χρόνο σύνδεσης στο δίκτυο .

4.    Λοιπές τεχνολογίες ΑΠΕ (αιολικά κλπ ) μεσοσταθμικά 5,5%

5.     Από το κούρεμα εξαιρούνται τα  οικιακά 10 KW , αλλά και τα  φωτοβολταϊκά ισχύος μέχρι 100 KW που εγκαταστάθηκαν μεχρι το 2ο τρίμηνο του 2011 και δεν έχουν πάρει δωρεάν  ενίσχυση. Επίσης  όσα εγκαταστάθηκαν μετά το τρίτο τρίμηνο του 2013.

6.     Τέλος η  ΡΑΕ αποφάσισε .
Το τέλος υπέρ ΑΠΕ  αυξάνεται  αναδρομικά , κατά  στο 30% για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και φθάνει τα  26- 28 ευρώ/MWh από 20,80 ευρώ σήμερα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ