Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ . ΕΙΝΑΙ ............ΑΠΕ τεώνες



                                        
                                                      
           
                     ΑΠΕτζηδες  .  Κρατικοδίαιτοι ......δημόσιοι επιχειρηματίες   
 
            Πέρασαν τόσα χρόνια με την προπαγάνδα της  '' πράσινης απάτης''  να έχει αλλοιώσει την πραγματική σημασία των λέξεων , αφού η αδυναμία κατανόησης  πολλών ασαφέστατων όρων που χρησιμοποιούν  οι πράσινοι επαγγελματίες διαστροφείς της αλήθειας και διαμορφωτές της κοινής γνώμης , οδήγησε τους πολίτες στον προσδιορισμό των εννοιών στο...... περίπου .
Πράσινος . Δηλαδή  οικολόγος .
 Αυτός που ενδιαφέρεται  για την προστασία της φύσης . Τώρα θα μου πείτε , ότι όλοι μας δεν πιστεύουμε κάτι διαφορετικό , ούτε κανείς λογικός άνθρωπος θέλει το κακό για την φύση και το περιβάλλον.
 Αυτός όμως έχει ταμπέλα . Είναι ίσως, ''λίγο καλύτερος  γνώστης των περιβαλλοντικών θεμάτων'' . Κάτι σαν... ειδικός. 
Και έτσι να μην είναι , ο οικολόγος  δεν είναι κάτι κακό , καλό είναι .
     Θα μου πείτε ότι κάπως έτσι επεκράτησαν , δυστυχώς και οι ναζί , με την οικολογία( Ecofasism) , κλπ αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για να  το αναλύσουμε τώρα.
 Σήμερα οι  πράσινοι οικολόγοι γενικώς , προπαγανδίζουν  , την '' αειφόρο ανάπτυξη'' .
 Από χρόνια μας λένε οτι η ''αειφόρος ανάπτυξη'' αποτελεί την μοναδική λύση για να σωθεί ο πλανήτης , απο την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή !!! , που ειναι ανύπαρκτη .
Δυσνόητες  πράγματι έννοιες που ελάχιστοι  καταλαβαίνουν.
    Πάντως όλοι πιστεύουν, η καλύτερα έχουν παραμυθιαστεί ,  οτι η  '' αειφόρος ανάπτυξη'' είναι  κάτι ...καλό για τον πλανήτη που απειλείται .
  ( Αει + φόρος ) = φόρος για πάντα !!! 
    Έτσι πολλές λέξεις και έννοιες διαμορφώνονται έξυπνα η καλύτερα πονηρά ,  από την πράσινη προπαγάνδα , που υπηρετεί και  εκφράζεται από  οργανωμένα οικονομικά  συμφέροντα  και συντεχνίες , που  είναι δυσδιάκριτα για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να το  ψάξει λίγο παρακάτω.
    Ο περισσότερος κόσμος σήμερα αόριστα, πιστεύει ότι ο πλανήτης κινδυνεύει από την ''κλιματική αλλαγή '', το ''φαινόμενο του θερμοκηπίου'' , την ''άνοδο της στάθμης της θάλασσας'', το ''λιώσιμο των πάγων '' και λοιπές μπούρδες , που εργολαβικά και με το αζημίωτο βέβαια   διαδίδουν οι ''πλασιέδες του τρόμου''.
    Ελάχιστοι το έχουν ψάξει βαθύτερα , αφού οι πλασιεδες του τρόμου έχουν φροντίσει καλά το κοινωνικό τους προφίλ , που  τους παρέχει ''ασφαλή κάλυψη'' . 
   Πανεπιστήμια , διεφθαρμένοι  επιστήμονες , κάποια δήθεν ανεξάρτητα  ερευνητικά κέντρα, πράσινες τράπεζες , πρόθυμες και χειραγωγημενες  κυβερνήσεις αλλά  και διάφορες παρακυβερνητικες ΜΚΟ , ''Δάφνη'', WWF , Greenpeace ,   δήθεν οικολογικές οργανώσεις , ο εξαρτημένος τύπος και γενικότερα μερικά ΜΜΕ , καθημερινά, χρόνια τώρα, διαδίδουν παραμύθια και κερδίζουν τεράστια ποσά , από την οργανωμένη χειραγώγηση της κοινής γνώμης .
     Τελικά τον λογαριασμό τον   πληρώνουν  πάντοτε ,  αυτοί που ''βαφτίστηκαν''  υπεύθυνοι δηλ. όλοι εμείς  , αφού έστω και άθελα μας προκαλούμε  την ''τεράστια απειλή'', την δήθεν  '' ανθρωπογενή  κλιματική αλλαγή''  .
     Μας λένε ότι ο μοναδικός τρόπος για να μειωθούν οι καταστρεπτικές της επιπτώσεις , είναι να πληρώσουμε όλοι σε χρήμα , για να σωθεί δήθεν ο πλανήτης.
                                           Φτάσαμε λοιπόν στο..... ψητό .
 Χρήμα . Κολοσσιαία κεφάλαια . Πάρτι για τις πολυεθνικές,  τις τράπεζες,  τους ''ερευνητές'', τις κυβερνήσεις .
         Παγκόσμια στροφή σε ''καθαρά καύσιμα για καθαρή ενέργεια'' , για να σωθεί πάση θυσία ο πλανήτης .
         Όχι στο κάρβουνο ,  όχι στον λιγνίτη , όχι στο πετρέλαιο , όχι την πυρηνική ενέργεια .
Ναι στις ανεμογεννήτριες , ναι στα φωτοβολταϊκά, ναι στην βιομάζα, ναι στο εισαγόμενο και πανάκριβο φυσικό αέριο .
         Πανάκριβες και άχρηστες τεχνολογίες που δεν ηλεκτροδοτουν τα  δίκτυα , αλλά και δεν μειώνουν ούτε υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα .  Όλα για το κέρδος .
          Κινδυνεύει  λένε , ο πλανήτης , οι ζωές μας, τα παιδιά μας , τα εγγόνια μας .
Μονόδρομος μας λένε ειναι οι  ΑΠΕ . Και μας τις επέβαλαν υποχρεωτικά με νόμο( EEG ).
             Είναι μας λένε,  ακριβές , αλλά μας προστατεύουν αποτελεσματικά  από την κλιματική αλλαγή !!! .
         Αυτή  την  τεράστια ενεργειακή  μεταστροφή  τα τελευταία χρόνια ,  την επέβαλαν ως  , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  για όλα τα κράτη της Ευρώπης .
      Η Ευρώπη πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ , με νόμους και αποφάσεις της Ε.Ε. , να γεμίσει αιολικά και φωτοβολταϊκά, κλείνοντας σιγά-σιγά τα θερμικά λιγνιτικα της εργοστάσια .
       Το μεγάλο  κόστος των ΑΠΕ ,  δεν είναι για αυτούς ,  πρόβλημα , αφού μας έχουν επιβάλλει και την λύση .
     Μακροχρόνιες επιδοτήσεις και προνομιακή αντιμετώπιση των ΑΠΕ .   Επιδοτούνται λοιπόν , όλοι οι τυχοδιώκτες των ΑΠΕ  , με τεράστια κεφάλαια που πληρώνουν φυσικά οι καταναλωτές  .
     Επιδοτούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  από τις κυβερνήσεις , αφού το έχει επιβάλλει η   ΕΕ της....... Γερμανίας.
       Άλλωστε η Γερμανία της Siemens  της Energon  κλπ , κερδίζει τα πολλά χρήματα, αφού εξασφαλίζει σίγουρες εξαγωγές και λειτουργία εργοστασίων κατασκευής με χιλιάδες θέσεις εργασίας .   Αυτή και κάνα δυο δορυφόροι της ,  κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες στην Ευρώπη  .
      Οι υπόλοιποι όπως ,  πχ η ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ   Ελλάδα  , αγοράζουν την τεχνολογία ΑΠΕ  ,  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και θα πληρώνουν για πολλά χρόνια .
     Οι πολίτες , τα θύματα της  προπαγάνδας ,  δεν το ψάχνουν και πολύ ,  αφού τελικά βλέπουν θετικά την προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης και το ανθρώπινο είδος .
Αισθάνονται καλύτερα , αφού   η οικονομική  εισφορά τους απαλλάσσει εν μέρει από τις οικολογικές τους ενοχές.
         Είπαμε ότι οι λέξεις και οι έννοιες χάσανε το αληθινό τους νόημα από την προπαγάνδα , τόσα χρόνια .
  Βεβαίως υπάρχουν σήμερα , πολλοί  έντιμοι και γενναίοι επιστήμονες  , που τολμούν να φωνάξουν δυνατά την αλήθεια  και να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη . Το παγκόσμιο κίνημα αμφισβήτησης της ''πρασινης απάτης και της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής '' , φουντώνει καθημερινά .    
      Όμως τα εύκολα και εγγυημένα κέρδη της ''πρασινης άπατης'' , τραβάνε  σαν μαγνήτης τους κερδοσκόπους και τους τυχοδιώκτες, είτε αυτοί ειναι κυβερνήσεις και πολιτικοί ειτε απλοί                   '' επενδυτές''.
Σίγουρα και εγγυημένα κέρδη χωρίς το παραμικρό ρίσκο ,  για τους απανταχού κερδοσκόπους και τυχοδιώκτες .

           Όλοι γνωρίζουμε πλέον ,  τον συφερτό του  ΓΑΠ , τον αδελφό του ,την I4sence ,  την Μπιρμπίλη και τον Παπακωνσταντινου, τον Δήμα ,την Greenpeace ,το WWF ,τον Λάλα  , τον Τσιπουριδη ,την Τράπεζα του Σάλλα ,την Τράπεζα του Προβοπουλου, τον Ζερβό ,τον Μανιατη  και τόσους άλλους ''προθυμους''  που έχουν γινει η φωνή της Γερμανικης προπαγάνδας για τις   AΠΕ  στην Ελλάδα.!!!
       Ετσι με την πάροδο των χρόνων, η προπαγάνδα των πράσινων τρομο-εμπόρων του κλίματος ,  έπεισε την κοινή γνώμη οτι πράγματι οι τυχοδιώκτες-κερδοσκόποι είναι .... ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!!
 Έτσι ο κάθε τυχάρπαστος που μπορεί να δανειστεί μερικά εκατομμύρια απο τις πράσινες Τράπεζες, γίνεται αμέσως ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΠΕ .
       Η λέξη επενδυτής έχει χάσει το αληθινό της νόημα , απο την προπαγάνδα τους.
Οι τράπεζες κέρδισαν απίστευτα λεφτά αφού τα δάνεια των ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΠΕ , είχανε και έχουν  την κρατική εγγύηση των επιδοτήσεων και τα κέρδη των ΑΠΕτζηδων ειναι εγγυημένα  .
  Ολοι κερδισμένοι . Τράπεζες, τυχοδιώκτες , διαπλεκόμενοι , πολιτικοί διαφθορείς, δημαρχοι ,  πολυεθνικές , ΜΚΟ, κυβερνήσεις ,τύπος, ΜΜΕ , ερευνητές κλπ,κλπ.
Μόνοι χαμένοι οι λαοί , οι  πολίτες και το περιβάλλον .
 Πληρώνουμε και ρεύμα δεν θα έχουμε .

Διπλωματικές πιέσεις στη Βουλγαρία για το "χαράτσι" στις ΑΠΕ

Τα ίδια γίνονται σε όλη την Ευρώπη . Όλες οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν απο την οικονομική κρίση να πάρουν μέτρα και  κατά των επιδοτήσεων ΑΠΕ .( Ισπανία,Γαλλία,Ιταλία,Γερμανία,Μ.Βρετανία , Ελλάδα κλπ)  , μειώνουν τις συμφωνημένες επιδοτήσεις και αθετούν την προσυμφωνημένη αξιοπιστία τους μπροστά στα τεράστια ελλείμματα των ΑΠΕ . 
Τώρα διαμαρτύρονται λέει οι...... ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ των ΑΠΕ
Λες και θα πήγαιναν ποτέ οι Κινέζοι και οι Κορεάτες στην Βουλγαρία, η οπουδήποτε , να επενδύσουν , χωρις τις εγγυημένες  επιδοτήσεις.
Λές και θα έβαζαν ανεμογεννήτριες οι Μυτιληναιοκοπελουζοπεριστερηδες στην Ελλάδα , χωρις τις εγγυημένες  επιδοτήσεις .
Οι ΑΠΕ υπαρχουν ΜΟΝΟ για τα εγγυημένα κέρδη . Δεν ηλεκτροδοτούν .
Πήγαν εκεί , όπως και εδώ, για τα  κέρδη τα  εγγυημένα ,  χωρίς κανένα ρίσκο .
 Οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ του.... κ@λου !!!......
Είχαν δει το τυρί , αλλά μετά είδαν τη φάκα .
 Φάκα ήταν.... η οικονομική κρίση .
Η κρίση είναι μια αναπάντεχη  καταστροφή για όλους .
 Και βέβαια δεν εξαιρούνται οι ΑΠΕτζηδες , που είναι κοινωνικά παράσιτα  με  τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις σε βάρος των φορολογουμένων.
Απειλούν λεει ,  την Βουλγάρικη κυβέρνηση οι ΑΠΕτεωνες!!
Τα ιδια κάνουν παντού .

Στο επόμενο  '' Η οικονομική κριση , καθυστερεί την καταστροφή της Ανδρου απο τις ανεμογεννήτριες ''
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ