Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Προορισμός ......η Άνδρος


                                                       

  Ένας ονειρικός προορισμός για κάθε θαλασσοπόρο  ήταν πάντοτε  οι Κυκλάδες.
Μια μοναδικής ομορφιάς γλυκιά πατρίδα που όμοια της δεν υπάρχει στον κόσμο .
   Ξακουστά  μνημεία της φύσης , τα νησιά μας .
 Όλοι οι λαοί του κόσμου ονειρεύονται να έρθουν στις Κυκλάδες , έστω για λίγο .
Για τον πολιτισμό , την ιστορία , την  αρχιτεκτονική, τον ήλιο , την  θάλασσα , το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου  μαγνητίζει  τα  όνειρα και δημιουργεί  ανίκητες  επιθυμίες .

                                                             
Η Άνδρος σε κίνδυνο 

     Ίσως η άγνοια , ίσως η αδιαφορία, ίσως η οικονομική  κρίση  και ο καθημερινός αγώνας των Ανδριωτών για επιβίωση , σίγουρα όμως,   η οργανωμένη  παραπληροφόρηση από κάποιους παπαγάλους της αυτοδιοίκησης  , της κεντρικής εξουσίας  , αλλά και η απαράδεκτη ανοχή πολλών συμπολιτών μας ,  θα μετατρέψουν πολύ  σύντομα το νησί μας σε μια τεράστια πλατφόρμα  με βιομηχανικές ανεμογεννήτριες .
 Τυχοδιώκτες και ΜΚΟ , δημοτικοί άρχοντες , και  ψευτομεσίτες έχουν από χρόνια , προετοιμάσει μεθοδικά το έδαφος .
 Παράνομοι δρόμοι στα βουνά της Άνδρου , μακροχρόνια συμβόλαια χρήσης γης ,έναντι πινακίου φακής .
  Η κυβέρνηση  έχει χορηγήσει  ήδη οριστικές άδειες,  για εγκατασταθούν  200 επιδοτούμενα αιολικά  MW στην Άνδρο . Ανεμογεννήτριες τέρατα  113 μέτρων  .
Καμία σχέση με τις ενεργειακές  ανάγκες του νησιού  μας .( που  τον Αύγουστο φθάνουν το  πολύ τα 13 MW  ).
 Θα πουλάνε κατά 100% το πανάκριβο ρεύμα τους εκτός Άνδρου .

Οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των καταναλωτών ρεύματος .

 Αύξηση 20% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος  στην χρεοκοπημένη  Ελλάδα, καταγράφει η Εurostat , μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

      Το νησί μας  θα γίνει ''τουρμπινοκίνητο''  και μετατρέπεται σε αποικία των εταιρειών του Κοπελ... , της ENEL, του Μυτιλ... κλπ  , αφού τους παραχωρήθηκε με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του Γερμανού κομισάριου   Φούχτελ.
      Τεράστια κέρδη , χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο σε βάρος της Άνδρου και των άλλων νησιών  μας  , που δεν θα ωφεληθούν σε τίποτα απολύτως  , μόνο  θα χάσουν για πάντα την ξεχωριστή φυσιογνωμία τους.
 Πολλά χιλιόμετρα νέων χωματόδρομων σε όλο το μήκος της Ανδρου  , υποσταθμοί ,χαντάκια και πυλώνες  θα καταλήγουν στα δυο νέα υποβρύχια καλώδια διασύνδεσης  , που θα περνούν τον  Κάβο Ντόρο .

Αν είναι αυτές είναι οι ''επενδύσεις'' που μας λένε , τότε η ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ.

    Μακροχρόνια και αναγκαστικά δάνεια από την Γερμανία , που θα  πληρώνουμε με φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος σε 20-25 χρόνια .

Blogger   Αστείες μέχρι σήμερα οι αντιδράσεις  , αφού δυστυχώς κάνεις δεν μπήκε μπροστάρης σε αυτόν το αγώνα , όπως έγινε π.χ.  στην Σκύρο άλλα και σε άλλα νησιά.
     Οι ελπίδες των Ανδριωτών  στρέφονται τώρα στην νέα Δημοτική Αρχή του κ. Θεοδόση Σουσούδη, που όμως θα αναλάβει τον Δήμο Άνδρου , τον προσεχή Σεπτέμβριο  και ίσως  να είναι αργά μέχρι τότε , αν δεν αναλάβουμε  τώρα , όλοι  δράση και δεν οργανώσουμε τις αντιδράσεις  μας.


Άδοξη πραγματικά κατάληξη για τα νησιά  μας , που ακόμα και οι σκληροτράχηλοι φαλαινοθήρες του Nuntacket του 19ου αι. τα θεωρούσαν σαν μέτρο σύγκρισης κάθε ονειρικού προορισμού του ταξιδιού στα ανατολικά...

Were this world an endless plain, and by sailing eastward we could for ever reach new distances, and discover sights more sweet and strange than any Cyclades or Islands of King Solomon, then there were promise in the voyage.Herman Melville , Moby Dick (1851)

είπε ο      Professor Moriarty στο archaeopteryx


ΣΧΟΛΙΑ

    Καλησπέρα σε όλους. Το θέμα με τις μκο είναι ότι λειτουργούν  ως δούρειοι ίπποι σε χώρες σε τοπικές κοινότητες κλπ.είμαι σίγουρος οτι αν μας βρουν μπόσικους θα σπείρουν διχόνοιες ανάμεσά μας,έχουν τον τρόπο και  είναι δοκιμασμένος,έχει το χρώμα του χρήματος και  μόνο.Οι επενδύσεις είναι καλές αν λαμβάνουν υπόψιν τον κόσμο και την κουλτούρα του τόπου.Η πράσινη ενέργεια και  ο τουρισμός θα χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν χρήμα κάποιοι άλλοι κ οχι εμείς πάρτε το χαμπάρι. Αν ήθελαν να ευδοκιμήσουμε δε θα καταργούσαν συμβάσεις εργασίας και δε θα αύξαναν τους φόρους. Σε θέλουν υπάλληλο κακοπληρωμένο και  χρεωμένο για να μην αντιδράς.Θα κληθούμε σε λιγότερο από μια δεκαετία να διαλέξουμε ανάμεσα στη χώρα που γνωρίσαμε απο μικροί και  σε ένα μόρφωμα που θα μας επιβάλουν.Εγώ προσωπικά θέλω την Ελλάδα που γνώρισα με κάποιες αλλαγές που θα κάνουμε όλοι μαζί και όχι αυτές που μας επιβάλλει η αλητεία των Βρυξελλών.Θέλει αγώνα αντίσταση με πράξεις ,ίσως χρειαστεί που το απεύχομαι την υπέρτατη μορφή αγώνα να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.Τη χάνουμε μέρα με τη μέρα σιγά σιγά. Επαγρύπνηση να διαβάζουμε κάνα βιβλίο και  να βρίσκουμε πάντα μπλογκς σαν το σαγήνη.
                                                                                                                     Αντώνης Γιαννούλης
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Αντώνη  συμφωνώ  απολύτως με το σχόλιό σου..... , πράγματι μερικές ΜΚΟ λειτουργούν  με κάλυψή έναν καλό η και αγαθό σκοπό , δήθεν για το καλό του κοινωνικού συνόλου , αποκρύπτουν όμως τους πραγματικούς λόγους ύπαρξής τους , που συνήθως είναι καθαρά οικονομικοί  . Αυτό ακριβώς γίνεται με την ΜΚΟ  ''ΔΑΦΝΗ'' τόσα χρόνια ,στην Άνδρο  . Διάβασε την ιστοσελίδα της . Κανείς δεν μπορεί εύκολα να δει , οτι πίσω από όλα αυτά τα καλά που διακηρύττει , κρύβεται η εξάπλωση των άχρηστων ,  άλλα πανάκριβων ανεμογεννητριών στα νησιά μας κατ΄εντολή συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων , που τόσες φορές έχουν κατονομαστεί από το  SAGINI3
                                                                                                                 Γιώργος Β. Μαντζώρος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ