Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ετσι υλοποιούνται, μόνον οι οικονομικές επιθυμίες των δανειστών της Ελλάδας !!!


                                             
Παρ΄όλο που....
     «το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων χαρακτηρίζεται από τοπιακά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά υψηλής αξίας, γεγονός που έχει αναδείξει την περιοχή σε τουριστικό και παραθεριστικό πόλο παγκοσμίου ενδιαφέροντος»
      
 Παρ΄όλο που...
   Στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Τοπίου, που υπεγράφη στη Φλωρεντία, στις 20 Οκτωβρίου 2000, και επικυρώθηκε από την Ελλάδα με το νόμο 3827 ΦΕΚ 30 25-2-2010 αναφέρεται

«το τοπίο διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο δημοσίου συμφέροντος από άποψη πολιτισμική, οικολογική, περιβαλλοντική και κοινωνική και ότι συνιστά πόρο ευνοϊκό για την οικονομική δραστηριότητα, του οποίου η προστασία, η διαχείριση και ο σχεδιασμός μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας.»

  Μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι τα παγκοσμίου ενδιαφέροντος μοναδικά  , πολιτισμικά, οικολογικά, χαρακτηριστικά της Άνδρου και των Κυκλάδων , θα μείνουν αναλλοίωτα από την εγκατάσταση δεκάδων τεράστιων ανεμογεννητριών ENERGON E70 ,  ύψους  113 m , με σάρωση στροφίου 4 στρέμματα , ισχύος 2.300kW !!! 

                                    Καταπάτηση ιδιωτικών εκτάσεων   

      Στην Άνδρο   οι περιοχές ενεργειακής δέσμευσης και εγκατάστασης  αιολικών , είναι εκατό τοις εκατό ιδιωτικές εκτάσεις και τα έργα σχεδιάζονται χωρίς να έχουν ενημερωθεί-ερωτηθεί οι ιδιοκτήτες αλλά και οι κάτοικοι. 
   Σίγουρα κάποιοι γνώριζαν και μεθόδευσαν τα έργα . Σίγουρα έχουν και οι εταιρείες τους δικούς τους ανθρώπους στην Άνδρο . Υπόσχονται ''ανταποδοτικά οφέλη'' και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Γνωστός ο ρόλος της ΜΚΟ ''Δάφνη'' κλπ.κλπ.  
Είναι ξεκάθαρο ότι με τη στήριξη ''κάποιων'' τοπικών παραγόντων, τα   μαύρα κοράκια έχουν βάλει στο μάτι τα χωράφια και τις περιουσίες των ανθρώπων και αργά ή γρήγορα θα τις καταπατήσουν με την βοήθεια του  νόμου για τις ΑΠΕ. ( Νόμος Μπιρμπιλη )
 Ο νόμος αυτός για τις ΑΠΕ προβλέπει σε περίπτωση άρνησης ενός ιδιώτη να νοικιάσει τη γη του, στις πολυεθνικές εταιρείες να γίνουν απαλλοτριώσεις με fast truck διαδικασίες. 
Ο νόμος που καταστρέφει τον τόπο μας είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους.

Παραθέτουμε  εδώ απόσπασμα σχετικής Επερώτησης στη Βουλή ( 25-5-2010 )
ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για εγκατάσταση ΑΠΕ
Τρεις Δήμαρχοι της Νότιας Ευβοίας, διαμαρτύρονται με δελτίο τύπου και άλλες παρεμβάσεις για την αντισυνταγματική ρύθμιση της παρ. 11, του άρθρου 12 του Ν. για τις ΑΠΕ σύμφωνα με την οποία «θα χαρακτηρίζονται κατά προτεραιότητα ως δημόσιες δασικές, οι εκτάσεις που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και θα υποχρεούνται όλες οι Υπηρεσίες να αδειοδοτούν τα αιολικά πάρκα, ασχέτως αν υπάρχουν νόμιμες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές από τους ιδιοκτήτες γης».  
Δηλαδή, θα «κατάσχονται» ιδιωτικές περιουσίες χωρίς αντάλλαγμα για τους ιδιοκτήτες και θα παραδίδονται πλέον από το κράτος στις εταιρείες ΑΠΕ.
Με αυτή τη φωτογραφική διάταξη, οι εταιρείες θα αποφεύγουν να αποζημιώνουν τους νόμιμους ντόπιους ιδιοκτήτες, ……………
Αυτό θα γίνει και στην Άνδρο και τα άλλα νησιά. Οι υπεύθυνοι σιωπούν . Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας οταν θα δείτε ιδιωτικές εκτάσεις να χαρακτηρίζονται δημόσιες .

                              ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

                                                                                                                                                       
    http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_20.html

Επιχορηγούμε και φοροαπαλλάσσουμε τα ήδη εις διπλούν επιδοτούμενα.

 ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ επιδοτήσεις για το ίδιο πράγμα.    Το ΤΙΠΟΤΑ.


http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1227749/ependytikos-entaxh-exi-aiolikon-me-epihorhghsh-93.html

       Αφήνω κατά μέρος την ουσία με τα αιολικά, όχι όπως σας την λέω εγώ, όπως την λέει ο ΑΔΜΗΕ.
Η "ισχύς" τους είναι κατά 90% άχρηστη στον υπολογισμό επάρκειας ισχύος, συν είναι κουτουρού, συν χρειάζονται θερμές εφεδρείες από μονάδες αερίου, αλλά όχι τις αποτελεσματικές που έχουμε, άλλες, καινούργιες, αναποτελεσματικές για να καίνε περισσότερο αέριο.   Ξεχάστε τα αυτά.

Τα αιολικά υπάρχουν επειδή επιδοτούνται.
 Επιδοτούνται
1)    με την ταρίφα καθ εαυτή (την τιμή που παίρνουν για κάθε "εγχεόμενη" μεγαβατώρα), συν
 2)   με το γεγονός ότι το δίκτυο είναι υποχρεωμένο να δεχτεί αυτή την "έγχυση" είτε την χρειάζεται (σπανίως) είτε όχι (συνήθως).   ΔΥΟ υπάρχουσες επιδοτήσεις.  Τώρα τα αιολικά πήραν και
 3)   επιχορήγηση, cash, λεφτά, και
 4)   φοροαπαλλαγές       (   πλήρωνε μαλάκα την Εφορία σου για να απαλλάσσεται ο απατεώνας που πληρώνεται για το τίποτα,  για να είναι πλασιέ του Γερμανού που σε "αγαπάει"   ).

Πού ξανακούστηκε να επιχορηγούμε το ήδη επιδοτούμενο;
 Και να δίνουμε απαλλαγές στο επιχορηγούμενο επιδοτούμενο;
Αφήνω κατά μέρος ότι δεν παίρνουμε κάτι χρήσιμο σε αντάλλαγμα.     4 επιδοτήσεις!

Τι να πω για την Κυβέρνηση που τα εισηγείται και τους βουλευτές που τα νομοθετούν; Πουλημένοι;  Προδότες; Ζώα; Στόκοι; Λαδωμένοι; Φοβισμένοι; Κάτι τέτοιο.  Μα δεν ντρέπεστε;

ΥΓ:  Και έχει κι άλλες επιδοτήσεις:

Δημόσια γη.
Κλοπή και καταπάτηση ιδιωτικής γης.
Ανοχή στα ψέματα και τα παραμύθια.
Ανοχή αφορολόγητων ΜΚΟ που προωθούν την απάτη... 

 Λέτε να είναι τυχαία η επιλογή   συγκεκριμένου τύπου ανεμογεννητριών για την Άνδρο και τα άλλα τρία νησιά .
Γιατί επελέγησαν οι ENERGON  E 70  , 2,300 kW εκάστη , ύψους 113 μ,  Made in Germany ?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ