Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαική Επιτροπή . Παραβιάζετε την κοινοτική νομοθεσία για τις ΑΠΕ .

 

http://ophioussa.blogspot.gr/2014/09/blog-post_16.html

 

Προειδοποιητική Επιστολή Παράβασης Επιτρόπου Περιβάλλοντος ΕΕ στον Υπ.Εξ .      Ευάγγ. Βενιζέλο


 Διαβάστε εδω όλο το κείμενο....

        Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες της ΕΕ, ή τι σημαίνει μια "Προειδοποιητική Επιστολή Παράβασης" για τα αιολικά και τις σωρευτικές επιπτώσεις τους.  
Η αναφορά στην DAMCO (η ίδια DAMCO συμφερόντων Κοπελούζου/ENEL) είναι για αιολικά στην Εύβοια. 
Αυτό που ξέρω από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της DAMCO για την Τήνο (και προφανώς για την Άνδρο, Πάρο και Νάξο) είναι μαϊμού.
 Έκαναν κολάζ από πληροφορίες και γενικότητες, είπαν ότι έχει πουλιά και φρύγανα, και τι ωραία που θα τα κάνουν, κλασσική αρπακολλατζίδικη δουλειά μικρής Μαφίας, και το βάφτισαν "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων".



"θα δημιουργήσει μία μη αναστρέψιμη κατάσταση υποβάθμισης"

Ούτε έχω καμία αμφιβολία ότι αυτά που ελέγχθηκαν για τις "άδειες παραγωγής" είναι οι Πίνακες Περιεχομένων κι αν είχαν τις 10 απαραίτητες λέξεις. Τα υπόλοιπα είναι μαϊμούδες. Λέξεις που βαφτίστηκαν "Μελέτες" για να πάρουν την προμήθεια οι Έλληνες της παρέας, και τις επιδοτήσεις οι Ιταλοί. 
Οι ίδιοι Ιταλοί που ζήτησαν πριν ένα χρόνο, στις Βρυξέλλες, να κοπούν οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ γιατί ...καταστρέφουν την ηλεκτροπαραγωγή. 
ΑΠΕ που επί 2 χρόνια αναφέρονται σαν η αιτία για τον διπλασιασμό του κόστους του ρεύματος στην Γερμανία, όπου, κατά δήλωση των ίδιων των Γερμανών, ούτε "ρύπους" μείωσαν, ούτε καύσιμα εξοικονόμησαν.

Όπου μπαίνουν αιολικά μετατρέπουν τον χώρο σε σκουπιδότοπο. Κι άλλα πράγματα κάνουν ζημιά σε χώρους. Με την διαφορά ότι τα αιολικά δεν προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από επιδοτήσεις σε αυτούς που τα βάζουν. Επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς.

Και έχει το θράσος ο Μανιάτης ("Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής") να τάζει επιστροφές χρημάτων σε κατοίκους περιοχών που θα βάλουν αιολικά. Θα μας αυξήσουν το ρεύμα 50% για να μας δώσουν επιστροφή 5%.  Το θράσος των απατεώνων.

                                                                                                 
                                                                                                 
                                                                                                 


Σχολιασμός 

          Επιστολή της ΕΕ κατακεραυνώνει την Ελληνική δημόσια διοίκηση για την χωροθέτηση αιολικών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σειρά καταγγελιών για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από αιολικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, απέστειλε την 10/7/2014 στην Eλληνική Δημόσια Διοίκηση (υπουργείο Εξωτερικών) μια προειδοποιητική επιστολή 39  σελίδων  (  EC 2014' 4073 ) ,  που καταγγέλλει σωρεία παραβάσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι παραβάσεις αφορούν το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΕΠΧΣΑΑ-ΑΠΕ) γενικότερα και συγκεκριμένες χωροθετήσεις εντός ευαίσθητων περιοχών ειδικότερα.
Στα συμπεράσματα επισημαίνονται παραβιάσεις:

α.   Της οδηγίας 2001/42/ΕΚ σχετικά με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων και προγραμμάτων.
β.  Της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ  για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων
 και της άγριας πανίδας και χλωρίδας παραλείποντας την εκτίμηση των επιπτώσεων του ΕΠΧΣΑΑ-ΑΠΕ στις περιοχές Natura 2000 της Ελλάδας, ενώ κατά την έγκριση συγκεκριμένων έργων σε Εύβοια και Κρήτη δεν βεβαιώθηκε ότι αυτά δεν θα βλάψουν την ακεραιότητα των τόπων Natura 2000.
           γ.   Της Συνθήκης για την Ευρωπαίκή Ένωση επειδή δεν υπέβαλαν στην Επιτροπή τα έγγραφα που είχε ζητήσει για να εξακριβώσει τη συμμόρφωση με την οικεία περιβαλλοντική νομοθεσία.

            Από τα παραπάνω καθίσταται προφανές ότι οι Ευρωπαϊκές πολιτικές, ανεξάρτητα με το κατά πόσο συμβαδίζουν αυτές καθαυτές με τις ιδιαιτερότητες και τα συμφέροντα της κάθε χώρας, εφαρμοζόμενες με την Ελληνική προχειρότητα και ελλείψει των προβλεπόμενων διαδικασιών κοινοποίησης και διαβούλευσης αποβαίνουν καταστροφικές.
 Όσο δε αφορά τις βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις η κλίμακα, το μέγεθος, ο αριθμός, η γεωγραφική εξάπλωση και η σχεδόν αποκλειστική χωροθέτηση σε ευαίσθητες περιοχές η καταστροφή δεν θα έχει προηγούμενο.
                                                                                                                Αλ. Μαβής
                                                                                                           Περιβαλλοντολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ