Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

E .E. Σύνοδος Κορυφης 23/10/2014 . Η τρομοκρατία του κλίματος συνεχίζεται.


                                          

Εγινε με καθυστέρηση  η Συνοδός Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την 23-24 Οκτωβρίου.
      Με φόντο την επόμενη συνάντηση για το κλίμα στο Παρίσι το 2015 , όπου τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι τρομολάγνοι του κλίματος και της δήθεν κλιματικής αλλαγής , ελπίζουν οτι επιτέλους  θα επιβληθούν σε όσες το δυνατόν περισσότερες χώρες , οι νέοι στόχοι που θα αποτελέσουν την συνέχεια του γνωστού    20-20-20  ,   της συμφωνίας του Κιότο ( που έληξε το 2012 ) .
 
   Η προσδοκία τους, στηρίζεται στη βεβαιότητα,  ότι οι νέοι υψηλότεροι στόχοι για το κλίμα , θα ανατροφοδοτησουν  την  οικονομική δραστηριότητα , που εξασφαλίζει τόσα χρόνια , τεράστια κέρδη στις οικονομίες πλουσίων κρατών ( πχ Γερμανία ) και πολυεθνικών εταιρειών , σε βάρος των ασθενέστερων κρατών που υποχρεώθηκαν να  δεσμευτούν και  να ''συμορφωθούν, δήθεν , για το καλό του πλανητη'', δαπανώντας με το ζόρι (υποχρεωτικά) τεράστια κεφάλαια για την ''πρασινη ανάπτυξη '', με συνέπεια την υπερχρέωση και την εξάρτηση.

  Μια σύντομη αναδρομή στο  Πρωτόκολλο του Κιότο , που προέβλεπε  τρεις υποχρεωτικούς  μηχανισμούς:
  1. Την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων .         (  την υποχρεωτική αγοραπωλησία δικαιωμάτων εκπομπών μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών , οτι δηλαδή , ο ρυπαίνων πληρώνει, από το 2013 και μετά , αλλά το χρηματιστήριο ρύπων  κατέρρευσε απο το 2012 , με  την οικονομική κρίση στην ΕΕ  )
  2. Την κοινή εφαρμογή,    ( Πρόγραμμα πράσινων  έργων, δηλαδή ευρεία και υποχρεωτική  ανάπτυξη και εγκατάσταση των ΑΠΕ στις χώρες της  ΕΕ μέχρι το 2020 )
  3. Τον   μηχανισμό καθαρής ανάπτυξης    ( Υποχρεωτική κατασκευή έργων πράσινης ανάπτυξης και ΑΠΕ στις αναπτυσσόμενες χώρες που θα χρηματοδοτηθούν από το ''Πρασινο Ταμειο''.     Στην Αφρική που οι πολίτες πεθαίνουν από ασιτία  τους βάζουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά   )
                        Εύκολα γίνεται αντιληπτό , αγαπητοί αναγνώστες του SAGINI3 
  ότι το Πρωτόκολλο του Κιότο , ήταν μια καλοστημένη και  προαποφασισμένη οικονομική συμφωνία , πολλών δις , με πρόσχημα τον ευγενή στόχο της προστασίας του πλανήτη, από το ''φαινομενο του θερμοκηπιου'', την κλιματική αλλαγή κλπ.
      Έτσι δαιμονοποιηθηκε το CO2  και ονομάστηκε ρύπος .     Ένα αέριο τόσο διαδεδομένο και πολύτιμο στη φύση. Μιλούσαν για άνοδο της στάθμης των θαλασσών που θα εξαφανίσει ολόκληρα κράτη . Τρομοκράτησαν και ενοχοποίησαν τους πολίτες του πλανήτη μας , οτι δήθεν αυτοί ευθύνονται για τους ρύπους , γιατί η ανθρώπινη δραστηριότητα εκπέμπει .....CO2.
        Επειδή όμως η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας δεν ήρθε , τουλάχιστον τα τελευταία 18 χρόνια, εφευρέθηκαν τα εξίσου απειλητικά '' επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα '' .
Έτσι και αλλιώς η πολυπόθητη ''συναίνεση''  είχε δοθεί από τους πολίτες ''θύματα'' , αφού η  οργανωμένη προπαγάνδα τους έχει πείσει ,  ότι για να σωθεί ο πλανήτης μας , έπρεπε όλοι να αναλάβουμε το βαρύ οικονομικό κόστος.
     Έτσι ,  στην παραπάνω  Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ , για το Κλίμα και την Ενέργεια , ανακοινώθηκαν οι νέοι Ευρωπαϊκοί στόχοι , που οι αρχηγοί των κρατών μελών αποφάσισαν να ισχύσουν  μέχρι  το 2030 .

      Όμως ο νέος Ευρωπαϊκός στόχος για την  εξοικονόμηση ενέργειας  κατά 27%  ( απο 20% ) , μέχρι το 2030   είναι προαιρετικού χαρακτήρα και δεν δεσμεύει τα κράτη μέλη .

      Ο νέος στόχος  για διείσδυση των ΑΠΕ στα ηλεκτρικά δίκτυα , μέχρι το 2030 , κατά  27%  (  απο 20% ) , επίσης δεν είναι δεσμευτικός για τα κράτη μέλη .

         Αλλά και ο νέος στόχος  του 40%  ( από 20 % ) για την μείωση των εκπομπών CO2 , μέχρι το 2030 , είναι αόριστα  δεσμευτικός για την ΕΕ και όχι για τα κράτη μέλη.

    Είναι προφανές ότι στο παρασκήνιο πίσω από αυτές τις αποφάσεις , κρύβονται  τεράστια οικονομικά συμφέροντα , αντιδράσεις κρατών αλλά και ιστορικοί συμβιβασμοί  .
    Είναι επίσης προφανές οτι οι πλούσιες βιομηχανικές χώρες της ΕΕ ( Γερμανία κλπ ), επέβαλαν και πάλι  την θέληση τους ,  ανάλογα με τα δικά τους οικονομικά  συμφέροντα, μια νέα  συμφωνία για τα κράτη μέλη της ΕΕ .
    Όμως κανένα κράτος μέλος δεν δεσμεύεται πια, να την εφαρμόσει υποχρεωτικά  και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος , για την θύελλα διαμαρτυριών από τα λόμπι , τις συντεχνίες των ΑΠΕ και τις δήθεν οικολογικές οργανώσεις , όπως η GREENPEACE , που απροκάλυπτα πλέον υπερασπίζονται τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών της πράσινης απάτης.  
     Στο άμεσο μέλλον ,  αναμένεται να ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις από την Γερμανική διπλωματία ( Φουχτελ, Ραιχενμπαχ, Γερμανικά Ιδρύματα  κλπ  ) στα υπερχρεωμένα κράτη του νότου  ( Ισπανία , Πορτογαλία , Ελλάδα ) , για δέσμευση και δαπάνη περισσότερων δανεικών κεφαλαίων ,  στην πράσινη  πανάκριβη και άχρηστη τεχνολογία   ΑΠΕ  , έξυπνων δικτύων , έξυπνων μετρητών , έξυπνων σηματοδοτών οδικής Κυκλοφορίας ,κλπ.

       Τα δανεικά ( από αυτούς ) κεφάλαια, θα αποπληρωθούν έντοκα , με τους λογαριασμούς ρεύματος   των Ελλήνων καταναλωτών , με απειλή την διακοπή ηλεκτροδότησης ( της πλέον ανελαστικής δαπάνης κάθε νοικοκυριού ).
Η κερδοφορία των πολυεθνικών σαν την γνωστή μας SIEMENS , πρέπει να παραμείνει εξασφαλισμένη και  υψηλή.
    Έχουν και θα έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν στις κυβερνήσεις Μπιρμπίλες , Μανιάτηδες και Ζερβούς , που είναι πάντα πρόθυμοι να παίξουν το παιχνίδι τους , υπογράφοντας άκριτα νέες άδειες ΑΠΕ , εν μέσω οικονομικής κρίσης .

      Ο μόνος φορέας που βρήκε τα νέα μέτρα σωστά, ήταν η Eurelectric  (The association of the electricity industry in Europe: electricity producers, suppliers, traders and distributors from the EU and other European and Mediterranean countries ) , που βασικά  συμφωνεί με τους νέους στόχους της ΕΕ,  αλλά  ζητά την εδραίωση του μηχανισμού   EU ETS -   Οδηγία Εμπορίας Εκπομπών Αερίων Θερμοκηπίου  , ( European Union Emissions Trading Scheme - Directive 2003/87/EC  ) που έχει καταρρεύσει .
Εύκολα αντιλαμβάνεστε τους λόγους για τους οποίους συμφωνεί με τα νέα μέτρα,  η Eurelectric .

 Η τρομοκρατία του κλίματος συνεχίζεται.

      Βέβαια , τα γνωστά φερέφωνα των οικονομικών συμφερόντων της πράσινης απάτης και των πολυεθνικών , επανήλθαν και πάλι σε διατεταγμένη υπηρεσία . Οι αυτόκλητοι δήθεν προστάτες του περιβάλλοντος η ...... GREENPEACE   καταγγέλλει    την Ελλαδα και την ΕΕ    !!!

    Η έλλειψη υψηλών στόχων και φιλοδοξιών της ΕΕ (sic !) την κάνουν ουραγό στις επενδύσεις ΑΠΕ.
     Οι κυβερνήσεις της ΕΕ , κατηγορούνται απο την Greenpeace για πισωγυρίσματα και υπονόμευση της πράσινης ανάπτυξης .'' Η Ελληνική κυβέρνηση λέει η Greenpeace ,  είναι συνυπεύθυνη αφού βάζει με την στάση της σε κίνδυνο την προοπτική ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας''.  ''Πρόκειται για το απόλυτο ξεπούλημα στη βρώμικη βιομηχανία. Οι στόχοι είναι  γελοίοι''.  ''  Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δυστυχώς δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό που ήδη κάνει πράξη στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια: χειρόφρενο στην καθαρή ενέργεια, υποκρισία για την εξοικονόμηση ενέργειας και προσπάθεια σύνδεσης του μέλλοντος της Ελλάδας με ακόμα περισσότερα ορυκτά καύσιμα»   ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace
 ''Τα νέα μέτρα υπονομεύουν σημαντικά  την παγκόσμια προσπάθεια για επίτευξη Συμφωνίας για το Κλίμα το 2015 στο Παρίσι.  Η Ευρώπη πλέον θα κατέβει με άδεια χέρια στην κρίσιμη, κλιματική σύνοδο του ΟΗΕ του χρόνου στο Παρίσι, όπου η παγκόσμια κοινότητα θα διαπραγματευτεί τη σωτηρία της από την ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη»
 ''Οι νέοι στόχοι σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις δραματικές εκκλήσεις της επιστήμης για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών''.  ΕΔΩ

  Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικών (EWEA), επίσης αντιδρά στους νέους στόχους της ΕΕ και δηλώνει υποκριτικά οτι ανησυχεί για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Βρίσκουν το στόχο του 27% απογοητευτικά χαμηλό  και ζητούν από την ΕΕ , νέο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ μετά το 2020.
Σε αυτό  συμφωνεί και η γνωστή πολυεθνική που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες , η VESTAS ,που δήλωσαν οτι απαιτείται  νέο νομικό πλαίσιο και η νέα διοικητική δομή , για να πείσει τους επενδυτές ότι οι νέοι στόχοι είναι ...... δεσμευτικοι .

      Την απόλυτη διαφωνία της με τα νέα μέτρα δήλωσε η ομοσπονδία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,η  EREF . Για αυτούς τα μέτρα ''απειλουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στρέφονται εναντίον της πρασινης ανάπτυξης και της μείωσης των ρύπων''

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (EPIA) ,  θεωρεί το 27% χαμηλό στόχο.

     Βεβαίως και αντιλαμβανόμαστε οτι τα συμφέροντα των συντεχνιών ει ναι μεγάλα και αυτοί πάντα θα μάχονται για να τα υποστηρίζουν .
     Όμως η πράσινη άπατη έχει γίνει πλέον αντιληπτή απόν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης και η πολυπόθητη ''συναινεση'' που επιζητούν οι ΑΠΕτζηδες δεν είναι πλέον  δεδομένη. Ίσως αυτοί να είναι οι βασικοί λόγοι που η Σύνοδος Κορυφής υιοθέτησε  μη δεσμευτικούς στόχους .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ