Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Καταστράφηκαν οι ανεμογεννήτριες στην Άνδρο !!!

                              Απόμειναν  μόνο 3 ανεμογεννήτριες από τις 7 στην Άνδρο !!!

Καλυβάρι ΒΔ Άνδρος . 

     Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία ( αρχές Ιανουαρίου 2015 ) , με χιονοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους, καταστράφηκε το αιολικό της '' ΔΕΗ Αν αε'' , ισχύος 1,5 MW.

       Στην παραπάνω φώτο βλέπετε ότι έχει απομείνει σήμερα , από τις 7 ανεμογεννήτριες Vestas 225 kw .
      Η πρώτη από αριστερά Α/Γ ,   κάηκε ολοσχερώς και απέμεινε μόνον ο πύργος της και αυτός κατεστραμμένος. Τα πτερύγια και ο κινητήρας έπεσαν φλεγόμενα στην γύρω περιοχή , όπου δυστυχώς υπάρχουν όπως βλέπετε σε κοντινή απόσταση η εκκλησία του χωριού , αλλά και κατοικίες.
Πιθανόν η φωτιά να προήλθε από κεραυνό  . Είναι γνωστό οτι οι Α/Γ προσελκύουν κεραυνούς και για αυτό τον λόγο είναι εξοπλισμένες με ειδικά αλεξικέραυνα.
      Άλλες τρεις Α/Γ καταστράφηκαν  , αφού  αποκολλήθηκαν τα πτερύγια τους  και τα κομμάτια τους από πολυεστέρα   εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση .
Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς πολιτών.


                             Μόνον 3 Α/Γ , φαίνεται ότι περιστρέφονται .
                      Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν λειτουργούν κανονικά η όχι.

 
           Ότι απόμεινε από τα πτερύγια μιας ανεμογεννήτριας ,μετά την πτώση της  στο έδαφος.


       Σε πρώτο πλάνο ένα μεταχειρισμένο πτερύγιο από αυτά που έφερε με νταλίκα  στην Άνδρο, η     ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε από την ''ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ''  να κάνει τις επισκευές .  

  

                                                               Ότι απέμεινε !!!




                                       Τα κομμάτια από τα πτερύγια ,  διάσπαρτα.

    Μέχρι σήμερα , δεν έχουν ανακοινωθεί από την ''ΔΕΗ Αν. ΑΕ''  , η οποία είναι θυγατρική της ΔΕΗ , τα αίτια της καταστροφής καθώς και το ύψος των χρημάτων που απαιτεί η επισκευή των Α/Γ.
Εμείς αναφέρουμε ότι εκτός της πρόσφατης μεγάλης καταστροφής και  στο παρελθόν έχουν επανειλημμένως συμβεί  αρκετές  σοβαρές  βλάβες στις Α/Γ Άνδρου  .
    Η οικονομική ζημιά είναι εξαιρετικά μεγάλη , αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι η αγορά και η  μεταφορά των ανταλλακτικών , αλλά και οι επισκευές από τα συνέργεια της ιδιωτικής επιχείρησης  , που μεταφέρει στο νησί μας , ειδικά οχήματα (μεγάλα γερανοφόρα οχήματα και φορτηγά ) αλλά και αριθμό ειδικών τεχνητών , είναι μια πανάκριβη επιχείρηση.
     Καλό θα ήταν να πληροφορηθούμε από την ''ΔΕΗ Αν.ΑΕ''  ,  το ετήσιο κόστος επισκευών και συντήρησης των 7 Α/Γ της Άνδρου , σε σχέση με τις ετήσιες παραγόμενες κιλοβατώρες .

   Επιτέλους κάποιος πρέπει να μας ενημερώσει υπεύθυνα , ότι το έργο αυτό , δεν είναι μια ακόμα οικονομική και όχι μόνο ,  απάτη , σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών.
Θέλουμε επιτέλους να μάθουμε τα κέρδη και τις ζημίες των τελευταίων χρόνων , από την λειτουργία των  7 ανεμογεννητριών στο Καλυβαρι Άνδρου .

      Επ' ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη  απόφαση του υπουργού Γ.  Μανιατη , η ''ΔΕΗ Αν ΑΕ'' υποχρεούται να αποδώσει,  για πρώτη φορά ,  στον Δήμο Άνδρου περίπου 12.000 ευρώ σαν ανταποδοτικά οφέλη για τα τελευταία ......4  χρόνια  !!!! 
3 000 ευρώ το χρόνο δηλαδή.
 Χρόνια τα γράφουμε  . Το κέρδος απο τις  ΑΠΕ είναι ....ψίχουλα και καθρεφτακια στους ιθαγενείς.
Για τα προηγούμενα χρόνια που λειτουργεί το έργο , όποιος από τον Δήμο Άνδρου  γνωριζει κατι σχετικό , ας ενημερώσει .




1 σχόλιο:

  1. Όταν γράφαμε το άρθρο "Αφήνουν την Ελλάδα χωρίς Ενεργειακά Αποθέματα!" (http://olympia.gr/2015/01/06/%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%B1/) είχαμε στο νου μας και δεδομένα του Βόρειου Ηλεκτρικού συστήματος .
    Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι παρόμοια κατάσταση εξελίχθηκε και στο Νότιο Σύστημα ,που
    λόγο έλλειψης σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ορυχείων του Λ.Κ.Μεγαλόπολης έχει οδηγήσει στη διάλυση τους http://kafeneio-megalopolis.gr/?p=17877
    Θα απαντήσουν οι αρμόδιοι η λόγο εκλογών το σοβαρό θέμα μπαίνει στις γνωστές ελληνικές καλένδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ