Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η Άνδρος καλωσορίζει το 1ο Διεθνές φεστιβάλ πολιτισμού ..




 Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι σπεύσουν να το παρακολουθήσουν


Logo_Fest_GR-page-001


    Το 1ο Διεθνές φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Δήμος Άνδρου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Παντελή Βούλγαρη, ανοίγει τις πύλες του σε λίγες ώρες.
Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες από τη σύσταση του Οργανισμού του φεστιβάλ, όλα είναι έτοιμα στο νέο ανοιχτό θέατρο της Χώρας (τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την περασμένη εβδομάδα) για την έναρξη των εκδηλώσεων.
 Οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο, 1 Αυγούστου, στις 21.30, με τη συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα – Γιάννη Μηλιώκα και ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου με τον λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ανδρέας Εμπειρίκος».
«Ο πολιτισμός στην Άνδρο βρίσκεται παντού. Και μας ενδιαφέρει όχι μόνο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αλλά σε όλη τη χρονιά και κυρίως το χειμώνα», δηλώνει ενόψει της έναρξης του φεστιβάλ ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Παντελής Βούλγαρης, που έχει ως στόχο από την επόμενη χρονιά και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνικών σχημάτων από το εξωτερικό.
«Το φεστιβάλ ολοκληρώνει την Άνδρο ως προορισμό πολιτιστικού ενδιαφέροντος», επισημαίνει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, προσθέτοντας: «Δίπλα στα κορυφαία εικαστικά των ιδρυμάτων Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, έρχεται το φεστιβάλ να προσφέρει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη πρόταση. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, κάθε νέο κύταρο πολιτισμού αποτελεί μια αχτίδα φωτός για το μέλλον. Γι΄ αυτό και οφείλουμε να αγκαλιάσουμε το θέατρο και το φεστιβάλ και να τα διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
 Για όσους σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, από τον Δήμο Άνδρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
-Από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί ένα νέο πάρκινγκ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες. Το νέο πάρκινγκ βρίσκεται κάτω από το Καΐρειο Γυμνάσιο Χώρας και είναι χωρητικότητας σημαντικού αριθμού αυτοκινήτων.
-Στο θέατρο λειτουργούν δυο έξοδοι. Παρακαλούνται θερμά οι θεατές να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Απαγορεύεται η στάθμευση σε σημεία που εμποδίζεται η άνετη πρόσβαση των οχημάτων προς τα πάρκινγκ π.χ έξω από τον κινηματογράφο «Άλεξ»).
-Μονοδρόμηση: Ειδικά για το Σάββατο, 1η Αυγούστου, όπου –εκτός από τη συναυλία Πλιάτσικα – Μηλιώκα είναι προγραμματισμένα και τα εγκαίνια της εκθέσεως «Πλόες» του Ιδρύματος Κυδωνιέως, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες μονοδρομήσεις, κατά τις ώρες από 19:00 έως 22:00: Ο δρόμος που μπαίνει στην Χώρα, από τα Πευκάκια, θα είναι μόνον ΕΙΣΟΔΟΣ, ενώ η ΕΞΟΔΟΣ θα γίνεται μόνον από την παρακαμπτήριο, από την στροφή Καλλιπέτη προς τον Άγ. Σπυρίδωνα.
Προπώληση εισιτηρίων: Θυμίζουμε ότι η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα ακόλουθα σημεία:
Χώρα: Andros Marine Travel (2282029090)- Ploes travel (2282029220) ).
Γαύριο: Πρακτορείο Άννας Στυλιανού Porto Andros (2282071222)
Κόρθι: Εστιατόριο Sea Satin (2282061196)
πηγη .http://www.androsportal.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ