Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δ. Δ. Υδρούσας Άνδρου . Ο Δήμαρχος Άνδρου , καταγγέλει σοβαρά ποινικά αδίκηματα για οικονομικές πράξεις και παραλήψεις τα έτη 2011-2014

                     

  Μια σύντομη αναδρομή , στο παρελθόν του Δήμου Άνδρου .

         Τα αποτελέσματα των περασμένων Δημοτικών εκλογών τον Μάιο  2014   στο νησί μας ,  έφεραν στην διοίκηση του Δήμου την δημοτική παράταξη '' νέοι ορίζοντες ''  του κου Θεοδόση Σουσούδη ,  με μια συντριπτική νίκη επί των πολιτικών του αντιπάλων , της παράταξης '' δημοτική ενότητα '' του κου Γλυνου - Μαλταμπε ,Θεολόγου , που ήταν μέχρι τότε στην διοίκηση του Δ . Άνδρου.

Θεοδόσης Σουσούδης  59,89%     13 εδρες
Μαλταμπες Ιωάννης    28,24%      6 εδρες
Καπάκης Ιωάννης         11,88%     2 εδρες

    Οι λόγοι αυτής της μεγάλης αλλαγής στις επιλογές και  προτιμήσεις των Ανδριωτων είναι  γνωστοί σε όλους μας και δεν είναι θέμα της στιγμής.
      Η συνέχεια είναι γνωστή .Ο  επικεφαλής της '' δημοτικής ενότητας ''   κος Μαλταμπες  παραιτήθηκε αμέσως !!!!    και ανέλαβε ο κος Θεολόγου .
       Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ανέλαβε τα ηνία της Άνδρου , ο νικητής των εκλογών κος Θεοδόσης Σουσούδης .
 Όσοι ζούμε στο νησί ξέραμε και ξέρουμε τα προβλήματα . Μας αγγίζουν και μας απασχολούν όλους .
   Περιμένουμε όλοι ότι οι εκλεγμένοι ηγέτες της Δημοτικής αρχής θα εκπληρώσουν τις υποσχέσεις με τις οποίες δεσμεύτηκαν απέναντί μας .
Κανείς μας δεν αγνοεί ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία κάνει την διαχείριση της Άνδρου  μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά που απαιτεί ένα μίνιμουμ συναίνεσης για να ξεπερνιούνται τα προβλήματα .
  Όμως στα Δημοτικά Συμβούλια της Άνδρου όλοι βλέπουμε ανούσιες αντιπαραθέσεις και κοκορομαχίες . Υποκριτικά  πολλοί αιρετοί της Άνδρου , δηλώνουν ότι επιθυμούν την συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση αλλά οι ίδιοι διαγωνίζονται σε απραξία , αδράνεια και μαύρη κριτική  για τις πράξεις των συνάδελφων τους .
Η παράταξη του σημερινού Δήμαρχου θα κρατά τα ηνία του Δήμου για άλλα τρία χρόνια .
Τότε θα κριθεί το έργο τους . Αν θέλουμε να βοηθήσουμε να πετύχει , το κέρδος θα είναι για όλους τους Ανδριωτες. Διαφορετικά η αποτυχία της ,  πάλι θα χρεωθεί σε όλους μας.

          Αυτά που επωνύμως και δημοσίως καταγγείλει σήμερα ,  ο σημερινός  Δήμαρχος Άνδρου  κος Σουσούδης , με την απάντηση-καταπέλτη  στις ερωτήσεις μας , δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για τους λόγους που οδήγησαν  την προηγουμένη δημοτική αρχή σε οικονομική αδράνεια σε βάρος των συμφερόντων της Άνδρου και των Δημοτών για τέσσερα συνεχή χρόνια .
    Πέραν απο τις ποινικές ευθύνες που πρέπει να  αναζητηθούν απο την δικαιοσύνη , καταλήγουμε ότι ήταν ευτελή και ύποπτα τα κίνητρα τους.  Δηλαδή  αδράνησαν 4 χρόνια ,να εισπράξουν έσοδα του Δήμου. Δεν έκαναν την δουλειά τους, το καθήκον τους .
Υποθέτουμε  οτι με το τρόπο αυτό εξασφάλιζαν  οικονομικά η κομματικά οφέλη  , αφου οι υποσχέσεις οικονομικής ασυλλίας  μετατρέπονταν σε  πολιτικές υποχρεώσεις , κρατώντας τους πολίτες σε ομηρεία , αλλα και συνενοχή .
Η τρίτη εκδοχη περιλαμβάνει την ανικανότητα και την πνευματική αναπηρία .
                                                                             Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος


          Στις     3 Σεπτεμβρίου 2016 , ο σημερινός  Δήμαρχος Άνδρου,  κος Θεοδόσης Σουσούδης , δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια επιστολή διαμαρτυρία .... www.facebook.com/sousoudis/posts/1166229636775416?comment_id=1166578206740559&notif_t=like&notif_id=1472924804823579
   ..... διαμαρτυρόμενος για την άδικη και  στείρα αντιπολίτευση που του ασκεί η παράταξη ''Δημ.Ενότητα Άνδρου '' , που σήμερα εκπροσωπεί την μείζονα  αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου με ηγέτη τον κο Θεολόγου .
 Το ίδιο θέμα αναρτήθηκε την ίδια ήμερα στην επίσημη σελίδα του Δήμου Άνδρου     .....   www.facebook.com/dimos.androu/?fref=nf

       Το παραπάνω δημοσίευμα σχολιάστηκε από  αρκετούς δημότες Άνδρου και από το διαχειριστή   Γιώργο Βαλ. Μαντζώρο του  http://sagini3.blogspot.gr/
ιδιαιτέρως  για την οικονομική διαχείρηση του Δ.Δ. Υδρούσας Δ.Άνδρου , αφου ολοι ξεραμε οτι εχουν γινει ''τέρατα και σημεία'' στο παρελθον .
     
    Κε Δήμαρχε , αναφερθήκατε σε πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν την Άνδρο μας .
 Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επιτέλους , για τα έσοδα που είχε το ταμείο του Δήμου μας στο ΔΔ της Υδρουσας , κατά την 4ετια που αυτά τα διαχειρίστηκε η προηγουμένη διοίκηση και σημερινή αντιπολίτευση .    Αναφέρομαι στα οφειλόμενα στον Δήμο ποσά , από δημότες και επιχειρήσεις της Υδρουσας για χρήση δημόσιων χώρων , τραπεζοκαθίσματα κλπ αλλά και στα τέλη ύδρευσης ξενοδοχείων και λοιπών μεγάλων καταναλωτών .


Σήμερα ο Δήμαρχος με δημόσια επιστολή του στο F/B  μας απάντησε και τον ευχαριστούμε .


           Κύριε Μαντζώρο ευχαριστώ για την παρατήρηση και θέλω να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο θέμα που βάζετε είναι ένα από τα πολύ σοβαρά θέματα, που απασχόλησαν την σημερινή δημοτική αρχή και δημιούργησαν αρκετές αναταράξεις στην προσπάθειά μας να εξυγιάνουμε τα έσοδα του Δήμου.
              Για τα έτη από το 2011 μέχρι και το 2014 η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία θέλει να διορθώσουμε όλα τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αστοχίες της μέσα σε λίγους μήνες, δεν είχε βεβαιώσει κανένα απολύτως έσοδο για τον Δήμο.
          Αφορά την Ύδρευση, Αποχέτευση, όπου υπάρχει, τέλη παρεπιδημούντων, τέλη ακαθαρίστων, έσοδα από πεζοδρόμια.
          Με λίγα λόγια κανένα έσοδο από την περιοχή της Υδρούσας.
 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή και στους κατοίκους.
           Εμείς ως δημοτική αρχή και ύστερα από αιτήματα όλων σχεδόν των κατοίκων, προχωρήσαμε στην βεβαίωση όλων αυτών των (εσόδων)-εκκρεμοτήτων.
            Είναι μια δύσκολη διαδικασία που θα τη φέρουμε εις πέρας.
 Χρειαζόμαστε την κατανόηση των κατοίκων και αν προκύψει οποιαδήποτε απορία ή λάθος είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε κατά περίπτωση.
            Να σημειωθεί ότι, αν και ήταν δύσκολο, οι εργασίες στην περιοχή δεν έχουν επηρεαστεί από τη μη είσπραξη εσόδων. 
Π.χ. για την Ύδρευση έχουν δαπανηθεί την διετία που είμαστε δημοτική αρχή, περίπου 190.000.ευρώ, όσα περίπου και στο υπόλοιπο νησί.

Ευχαριστώ


Θεοδόσης Σουσούδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ