Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Εισαγγελική έρευνα στον π.Δήμο Κορθίου Ανδρου - Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για το σκάνδαλο με τις ανεμογεννήτριες..

   

     Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις , σχετικά με το θέμα της παράνομης εκμίσθωσης αγροτικών εκτάσεων στο Κόρθι Άνδρου , από π.δημάρχους και αντιδημάρχους .
Εδώ και καιρό η Εισαγγελία Σύρου διεξάγει έρευνες  και λαμβάνονται ένορκες καταθέσεις εμπλεκόμενων και μη στην υπόθεση . 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν ηδη '' ανοίξει '' τραπεζικοί λογαριασμοί !!!

Το χρονικό της υπόθεσης.

     Από το  2001   επι δημαρχίας στον π.δήμο Κορθιου Άνδρου του  Ιωάννη Γλυνου( μετέπειτα πρόεδρος της πράσινης ''ΔΑΦΝΗΣ'' με αδυναμία στις ΑΠΕ.) , καταρτίστηκαν δεκάδες συμβόλαια μακροχρόνιας ενοικίασης μεγάλων αγροτικών εκτάσεων .
Τα συμβόλαια έγιναν από τον συμβολαιογράφο Κορθιου Πέτρο Κασκαμπά  , με συμβαλλόμενους απο την μια πλευρά ,τους ιδιόκτητες των εκτάσεων και από την άλλη  τον Δήμο Κορθιου . Εξουσιοδοτημένος για την υπογραφή εκ μέρος του Δήμου Κορθιου ήταν ο Ιωάννης Ρήγας εφοριακός , τότε αντιδήμαρχος  Κορθιου .
     Με τα συμβόλαια αυτά , οι ιδιοκτήτες τους παρείχαν αντι ετήσιου ενοικίου ,το δικαίωμα στον Δήμο Κορθιου να  επινοικιαζει μακροχρόνια ( 25 ετία ) σε τρίτους ( με μίσθωμα που αυτός θα επέλεγε !!!)  τις ιδιοκτησίες τους σε ιδιωτικές εταιρείες αιολικών που θα τοποθετούσαν τις  ανεμογεννήτριες εντός των ανωτέρων ιδιοκτησιών !!!
 Από την πλευρά του Δήμου εδιδετο η αόριστη υπόσχεση οτι το αρχικό ετήσιο ενοίκιο  θα πολλαπλασιαζόταν όταν θα άρχιζε η κατασκευή των ανεμογεννητριών.
Όλα τα παραπάνω έγιναν με απόλυτη μυστικότητα , αφού η ελπίδες μελλοντικού πλουτισμού  που μοίρασε ο Δήμος  κράταγαν τα στόματα των κατοίκων κλειστά . 
Βεβαίως ουδέποτε ενημερώθηκαν τα επίσημα βιβλία του Δήμου Κορθιου αλλά και μετέπειτα του Δήμου Άνδρου , για τα συμβόλαια αυτά , από τον Ι. Γλυνό ..
Από τότε τα χρήματα άρχισαν να καταβάλλονται ετησίως κανονικά στους ιδιόκτητες , από τον Ρήγα  και άλλους έμπιστους του δημάρχου .
Το 2015 ο συμβολαιογράφος Κορθιου επανήλθε ( 4η φορά) και πάλι εγγράφως στον Δήμο Άνδρου ( δήμαρχος Θ.Σουσουδης ) και ζητούσε επιτέλους την καταβολή των οφειλόμενων στο Ταμείο Νομικών,  για τα συμβόλαια που ειχε συντάξει ο ίδιος από το 2001 ,  από τον νέο δήμαρχο ,αφού ποτέ δεν τα έλαβε όσο ήταν δήμαρχος Άνδρου ο Ιωάννης Γλυνός , (π.δήμαρχος Κορθιου) .
http://sagini3.blogspot.gr/2015/05/blog-post_8.html
      Στην σημερινή διοικηση του  Δήμου μας , κατέφυγε επίσης με αγωγή  και η ιδιοκτήτρια κα Κοδρου και απαίτησε τα χρήματα  που της όφειλαν απο το συμβόλαιο για την ενοικίαση της έκτασης της στο Κορθι. 

Σοβαρά ποινικά αδικήματα .

Ήταν φανερό πλέον οτι η υπόθεση έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στην Εισαγγελία Σύρου . 
Τα αδικήματα είναι πλέον ομολογημένα , από τον ίδιους τους φυσικούς αυτουργούς.
Μόνον οι Εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν την νομική εξουσία για να διατάξουν  έρευνα σε τράπεζες ,εφορίες , στα αρχεία ιδιωτικών εταιρειών, να πάρουν ένορκες η ανωμοτί καταθέσεις μαρτύρων και να αποφασίσουν αν συντρέχουν  η όχι οι προϋποθέσεις άσκησης ποινικών διώξεων . 
Η ηγεσία του Δήμου όμως επέλεξε άλλο δρόμο .
      Σε μια συνεδρίαση του  ΔΣ Ανδρου ο σημερινός δήμαρχος ανέθεσε την υπόθεση στον δικηγόρο Άνδρου κο Β. Πομωνη ο οποίος την διερεύνησε όπως είπε   και στην συνεδρίαση του ΔΣ Άνδρου την 27/7/2015 είπε οτι εχει καταθέσει έγγραφη εισήγηση στο ΔΣ όπου ............ αποφάνθηκε ότι όλα τα συμβόλαια πρέπει να θεωρηθούν ανύπαρκτα και άκυρα , ότι εχει ευθύνη ο ...συμβολαιογράφος ,για να απεμπλακεί ο Δήμος, που φαίνεται σήμερα οτι ενοικιάζει 34 ακίνητα , και όσοι άλλοι εμπλέκονται στην υπόθεση , με την προϋπόθεση οτι οι ιδιόκτητες θα κληθούν και θα προσέλθουν για να υπογράψουν οτι αποδέχονται την υπαρξη ακυρότητας εξ αρχής !.
Τα δε οφειλόμενα στον συμβολαιογράφο, έχουν....... παραγραφεί !!!.
Η παραπάνω εισήγηση του ζητά να γιν ει αποδεκτή από την πλειοψηφία τουσημερινου ΔΣ Άνδρου.
Παράλληλα ,ο ίδιος ο κος Πομώνης , προτείνει στην εισήγησή του , την δικαστική αναγνώριση στην διεκδίκηση του Δήμου Άνδρου με δυο θετικές δικαστικές αποφάσεις .Μια για την αγωγή της κας Κοδρου εναντίον του Δήμου και μια εναντίον όλων των υπόλοιπων ιδιοκτητών.
Αυτό προτεινει να γίνει με νέα απόφαση -ανάθεση του ΔΣ Ανδρου  στον ίδιο η άλλο δικηγόρο επ'αμοιβη φυσικά . 
Κάπου ακούγεται στο βίντεο και η απειλή  οτι οι ιδιοκτήτες  είναι υπόλογοι στις φορολογικές αρχές ,σε περίπτωση που δε έχουν δηλώσει τόσα χρόνια αυτά τα εισοδήματα !!!

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης  της 27/7/2015 του ΔΣ Άνδρου .

( από το 0,15,20 έως 2,5,36)

http://www.sousoudis.gr/index.php/dimotika-symvoylia/item/148-dimotiko-symvoylio-27-07-2015


   Όπως θα είδατε στο βίντεο ο Ρήγας που κατέθεσε αυτοβούλως και αυτοπροσώπως ,στην παραπάνω  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου   ,δήλωσε  οτι αφού αρχικά υπέγραψαν  σαν Δήμος Κορθιου  τα παραπάνω συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων , μετα υπέγραψαν  συμβάσεις με εταιρείες αιολικών ( Μπόμπολας ,Μυτιληναίος κλπ ) για να πληρώνουν αυτές  κάθε χρόνο τα ενοίκια  στους ιδιόκτητες  μέσω Δήμου Κορθιου ,απο εξωλογιστικό  λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας ,   χρήματα ( αγνωστον πόσα χρήματα  , 200 000 !!! είπε ο ίδιος  ) τα οποία στην συνέχεια αυτός και  άλλοι  μοίραζαν στους ιδιοκτήτες . 
       Δηλώνει δηλαδή οτι διακίνησε επι σειρά ετών , σαν αντιδήμαρχος Κορθιου ,εν γνώση φυσικά του Ι.Γλυνου , μαύρο χρήμα , μέσω κρυφού λογαριασμού του Δήμου,χωρίς κανένας να γνωρίζει σήμερα πόσα κεφάλαια ακριβώς διακινήθηκαν με αυτό τον παράνομο τρόπο .
Αυτά είπε γινόντουσαν μέχρι το 2010 που ο ίδιος συμμετείχε  στον Δήμο Κορθιου . Μετά, ως γνωστόν  η νομοθεσία για τα αιολικά άλλαξε , σε σχέση με τις εκτάσεις γης , και οι εταιρείες αιολικών δεν πλήρωναν .
            Είναι φανερό οτι τα τοπικά μικροσυμφέροντα αποτελούν για τους εκλεγμένους άρχοντες , προτεραιότητα .
 Αν και σύμφωνα με τον σημερινό πρόεδρο του ΔΣ δικηγόρο κο Μπάλα , '' έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας  '' , η  πρόταση του κου Πομωνη για ακυρότητα όλων των συμβολαίων εκμίσθωσης ,με αμφίβολη   προϋπόθεση την σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών , δυστυχώς έγινε ομόφωνα αποδεκτή . 
       Η ταπεινή μας γνώμη είναι οτι γίνεται μια μεθοδευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετάθεσης ευθυνών στους ιδιοκτητες των αγροτικών εκτάσεων.
Βέβαια στην  περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αρνηθούν να υπογράψουν, ο Δημος θα πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον τους ,πράγμα που σημαίνει ατέλειωτους δικαστικούς αγώνες με έξοδα του Δήμου Άνδρου κλπ, κλπ .
. http://sagini3.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html?spref=fb
Μην ξεχνάτε .

 Είπαμε οτι ο Ι.Γλυνος , π.Δήμαρχος Κορθιου και μετά Άνδρου , ήταν ο πρόεδρος της ΜΚΟ ''ΔΑΦΝΗ''  που βασική της επιδίωξη ήταν η προώθηση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά μας .

      Προφανώς αυτή είναι η πρώτη καραμπινάτη και ομολογημένη απάτη με πολλούς υπευθύνους που αφορά ανεμογεννήτριες στην χρεοκοπημένη  σήμερα Ελλάδα , όπου τα αιολικά βαφτίζονται .....επενδύσεις . 
Ερωτηματικό παραμένει ο τρόπος που έγινε η καταγγελία της υπόθεσης στην Εισαγγελία Σύρου .
    Λέγεται ότι ίσως  έγινε στην Εισαγγελια Συρου , ανώνυμη καταγγελία από κάποιους , οι οποίοι διαπίστωσαν οτι ολα τα παραπάνω αποτελούν προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης . 
        Από εδώ και πέρα λοιπόν αυτό που θα έχει ουσία για την υπόθεση θα είναι οι Εισαγγελικές αποφάσεις και όχι φυσικά οι αναθέσεις έρευνας σε δικηγόρους του Δήμου Άνδρου , που ετσι και αλλιως εχουν περιορισμένες δυνατότητες .


Φυσικά ο Δήμος Ανδρου οφείλει να ενημερώνει τακτικά τους Δημότες του για την πορεία της υπόθεσης  στην Δικαιοσύνη ..


Για το θέμα  πολύ εύστοχα γράφει ο http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

............Και φυσικά, αν το δείτε, χωρίς να δείτε την ουσία,τα αιολικά , είναι η μόνη επένδυση που ο επενδυτής βγάζει   εγγυημένη απόδοση, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, χωρίς καν να χρειάζεται κεφάλαιο.
 Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τις άδειες (έδωσε άδειες η ΡΑΕ να φάνε κι οι κότες), να βρεις τα χωράφια στα βουνά ή στα νησιά (χάρη στην Μπιρμπίλη, το νοίκι είναι το ίδιο με αυτό που πληρώνουν οι μελισσοκόμοι, αν είναι "Δημόσιο"), οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις είναι οι πιο εύκολες να "πιαστούν" (τάζεις χωματουργικά στον μπατζανάκη, τοπογραφικά στον ανιψιό, υπηρεσίες φύλαξης στον γιο της ιδιαιτέρας)...  Διαφθορά με άλλο όνομα. 
 Από εκεί και πέρα, οι ταρίφες είναι όσο χρειάζεται για να βγει κάποιο θετικό  IRR, τα ίδια κεφάλαια τα βάζει ο κατασκευαστής του αιολικού, τσοντάρει και κανένα ΕΣΠΑ ή Γιούνκερ, τους δρόμους τους άνοιξε νύχτα κάποιος Δήμαρχος, την διασύνδεση την φτιάχνει ο ΔΕΔΔΗΕ δήθεν για το ξωκλήσι, και τα δάνεια... Τα δάνεια;
  Τα δάνεια είναι εγγυημένα από τις εγγυημένες ταρίφες, επιδοτήσεις,  του Νόμου Μπιρμπίλη. 
 Κι αν φοβούνται οι τράπεζες (ναι, φοβούνται) φτιάχνεις και ένα fund με κεφάλαια ιδιωτών, και κάνεις, σε κυριλέ εκδοχή, αυτό που προσπαθεί να κάνει η "Δάφνη" στα νησιά: 
 Μαζεύεις λεφτά από τον κοσμάκη. Παίρνεις λεφτά τάζοντας αποδόσεις -- από μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις πληρωτέες από καταναλωτές, σε πτωχευμένη χώρα που είναι σε εκκαθάριση. 


Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Οι Ανδριώτες απάντησαν !!!


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ !

       Μια σύντομη αναδρομή στο θέμα των αιολικών των  ''Κοπελουζου -Σαμαρα -ENEL''  και στην επιστολή που έστειλε πριν απο δυο χρόνια , η εταιρεία ELICA ΑΕ σε χιλιάδες Ανδριώτες, Τηνιακους ,Ναξιώτες και Παριανους .
       Η ELICA ΑΕ ισχυρίζεται οτι εκπροσωπεί τους παραπάνω ΑΠΕτζηδες οι οποίοι έχουν αδειοδοτηθεί για να γεμίσουν με ανεμογεννήτριες τεράστιων διαστάσεων τα νησιά μας . 
Διαβάστε πιο κάτω την απάντηση μας στην επιστολή της ELICA ΑΕ.
       Όπως σε όλα τα νησιά κάτοικοι και φορείς αντέδρασαν και μέσω των Δήμων ανατέθηκε η προσφυγή εναντίον των παραπάνω στο ΣΤΕ  απο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών .
 Η εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣΤΕ , εκκρεμεί .
                                                                                                              Γ.Β.Μ.
  


Τι απαντούν οι Ανδριώτες στην επιστολή της αιολικής εταιρίας ΈΛΙΚΑ


Η επιστολή που έστειλε η ΕΛΙΚΑ σε μερικές χιλιάδες Ανδριώτες, Τηνιακούς, Παριανούς και Ναξιώτες, μάλλον είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νόμιζε η Εταιρία...


Άρχισαν και στο νησί μας να έρχονται τα πρώτα "ερωτικά ραβασάκια" που τα συνέταξε μάλλον μεθυσμένος υπάλληλος της εταιρίας. Μιας και είμαστε μαθημένοι να μη μασάμε κουτόχορτο, εξ άλλου το αποδείξαμε στις ενημερωτικές ημερίδες μας και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ας πάρουμε ένα ένα τα σημεία της μέθης...


1. Ο όμιλος τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες λέει, κι έχει πάρει τις απαιτούμενες άδειες . Ποιες είναι όμως οι νόμιμες διαδικασίες; Είναι όλοι οι νόμοι που εφαρμόστηκαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, δηλαδή νόμοι παράνομοι και αντισυνταγματικοί.

2. Πρόκειται για ένα έργο καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον; Μόνο τα εκσκαφικά με διανοίξεις δρόμων, οι χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και οι εναποθέσεις των μπαζών, αρκούν για να μεταβάλλουν ανεπανόρθωτα τα οικοσυστήματα των περιοχών που θα πληγούν.

3. Μας λένε ότι θα μειωθεί δραματικά ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος; Από που προκύπτει αυτό όταν το σύνολο του λογαριασμού αυξάνει για κάθε ανεμογεννήτρια που στήνεται ανά την Ελλάδα; . Κι αυτό δεν είναι κάτι που δεν φαίνεται, είναι μέσα στο λογαριασμό.

4. Μας λένε ότι το 3% των εισπράξεων από τη πώληση ρεύματος θα κατευθύνεται σε μας και στο δήμο, αλλά δεν μας λένε σε ποιους θα το πουλάνε! Εμείς θα το αγοράζουμε πανάκριβα και αφού θα αφαιρούν το μηδαμινό ποσοστό από τα κέρδη, θα το αφαιρούν και θα πετάμε από τη χαρά μας.


5.  Ποτέ δεν είχαμε διακοπή ρεύματος το καλοκαίρι. Αυτά αναφέρουν οι σοβαρές μελέτες για το νησί μας; Οι διακοπές γίνονται με τα πρωτοβρόχια επειδή πιάνουν σκόνη οι μονωτήρες.

6. Μας λένε ότι θα εργάζονται 50 μόνιμοι υπάλληλοι.Στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του κόσμου εργάζονται μόνο 3! Εδώ 50; Ποιος θα πληρώνει τόσο προσωπικό; Μήπως θα έχουμε κι άλλες αυξήσεις στο λογαριασμό;

7.  Μας λένε ότι θα διασυνδεθεί η Άνδρος με την Ηπειρωτική Ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου καταβάλλοντας ο Όμιλος τη συνολική δαπάνη, κι έτσι θα είμαστε αυτόνομοι!  Να το ξαναδιαβάσουμε; 
Έχει λογική αυτή φράση; 
Μα είμαστε ήδη συνδεδεμένοι με το Αλιβέρι.
 Δεν είναι ηπειρωτική Ελλάδα εκεί;



[με συγχωρείτε, δεν άντεξα, έβαλα ξανά το αστειάκι του κυρίου Κ. ότι αυτοί θα πληρώσουν για το καλώδιο... Μα γελάω, γελάω,  lol, lol...] 
Μεγαλώνει με κλικ .



8.  Μας λένε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα περηφανευόμαστε και θα γεμίσουμε τουρίστες.  Ξέρετε πολλούς ξένους να έρχονται στα νησιά μας για άλλο λόγο εκτός από τη θάλασσα; Μη μας συγκρίνετε με Γερμανία και Αμερική, εκεί δεν έχουν ούτε παραλίες, ούτε κάπαρη, ούτε φρουτάλιες. Δεν συγκρίνεται το πορτοκάλι με το αχλάδι. 

9.  Όσο για τον θόρυβο δεν μας απασχολεί το ζήτημα διότι μάλλον δεν βλέπω να προχωρήσουν τα έργα, όσες καλές προθέσεις κι αν έχετε κύριε Κωνσταντινίδη. 

10.  Ο διάλογος μαζί σας νομιμοποιεί τους σκοπούς σας, οπότε ούτε αυτό είναι εφικτό. Ευχαρίστως να σας δεχθούμε ως επισκέπτες, να σας κεράσουμε από τα τοπικά μας εδέσματα και να πάτε στο καλό.

Η ΑΝΔΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. 

Και μην ξεχνάτε την τεχνική πλευρά του θέματος:






ΣΧΕΤ                         http://sagini3.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9.html


                                http://sagini3.blogspot.gr/2014/02/blog-post_22.html