Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

The Great Global Warming Swindle Full Movie - Η απάτη της παγκόσμιας υπερθέρμανσης .


Δείτε , αυτό το εξαιρετικό βίντεο και με Ελληνικούς υπότιτλους.

Πατήστε  ''ρυθμίσεις'' ,  ''υπότιτλοι'' , ''αυτόματη μετάφραση '' και επιλέξτε  ''Ελληνικά'' 

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Συνεχίζονται οι επιτυχίες απο μια χούφτα υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Αττικής .


 
          Σε μια Ελληνική κοινωνία που βρίσκεται σε αποσύνθεση εδώ και χρόνια , μια ομάδα απο λίγους αλλά άξιους , έντιμους και ικανούς υπάλληλους ,συνεχιζει να  κάνει το καθήκον της με συνεχείς επιτυχίες .
Έτσι μετά την πρόσφατη ανακάλυψη της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών οπιούχων χαπιών ,στο λιμάνι του Πειραιά , νέες επιτυχίες έρχονται  να κερδίσουν τον θαυμασμό και την εκτίμηση μας , για το τεράστιο κοινωνικό έργο τους . Εμείς ευχόμαστε για άλλη μια φορά , να δοθεί επι τέλους , απο την πολιτεία , η αναγκαία προσοχή στην οργάνωση και αναβάθμιση αυτών των δημοσίων υπηρεσιών που αποδεδειγμένα επί τόσα χρόνια  , δίνουν ένα θετικό μήνυμα στους έντιμους  Έλληνες  το οποίο  δυστυχώς καπηλεύονται οι εκάστοτε υπουργοι και οι  ανίκανες  κυβερνήσεις  .















ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                                                                    Αθήνα, 15-04-2016
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Σ.Δ.Ο.Ε
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ                             
ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ATTIKHΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ΄ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΤΜΗΜΑ Ε’ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΟΠΛΩΝ
& ΛΟΙΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Νέες σημαντικές επιτυχίες στην προσπάθεια καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου  και της Ε.Ε., του λαθρεμπορίου, καθώς και στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών σημειώθηκε την 15-04-2016 από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ειδικότερα: 

Την 15-04-2016 μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ σε έλεγχο που διενήργησαν στην περιοχή του Ωρωπού Αττικής, σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο, εντόπισαν φορτηγό όχημα με πινακίδες Βουλγαρίας το οποίο μετέφερε κιβώτια αλκοολούχων ποτών, χωρίς φορολογικά στοιχεία.
Σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών, μηχανισμός αποκόλλησης ετικετών και ταινιών, θερμοπίστολα και ετικέτες εισαγωγέων αλκοολούχων ποτών.
Συνολικά κατασχέθηκαν 13.310 φιάλες διάφορων λαθραίων αλκοολούχων ποτών,  22.000 παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών καθώς και τέσσερα θερμοπίστολα, για την αποκόλληση και επανακόλληση των ταινιών.

Οι ποσότητες των λαθραίων αλκοολούχων ποτών καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθησαν δυο ημεδαποί 40 και 59 ετών αντίστοιχα.

Το σύνολο των διαφυγόντων  δασμών και λοιπών φόρων για τις κατασχεθείσες ποσότητες υπερβαίνει το ποσό των 142.775,31 €, το δε ύψος των προστίμων αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 450.000€.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.

      - Επίσης την 14-04-2016, σε δεύτερη επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά, οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά και τη καθοριστική συμβολή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας μας, «DIABLO», καθώς και αξιοποίησης  σχετικών πληροφοριών, εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από την Αίγυπτο με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «πλαστικοί και σιδερένιοι σωλήνες».
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 90 χαρτοκιβώτια ήτοι 900.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας RICHMAN ROYAL και 1.510 χαρτοκιβώτια ήτοι 7.550.000 τσιγάρα μάρκας RONE SLIMS.
Στην ίδια φορτωτική υπήρχε και δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 620 χαρ/τια με πλαστικούς και σιδερένιους σωλήνες και το οποίο χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό του 1.570.969,47  ευρώ .
Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.


Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτή τη ζωή !!!! Ακόμη και το πράσινο ECONEWS.gr εναντίον των.... ΑΠΕ !!!.




Οι ΑΠΕ παγκόσμια απάτη  ; 

Μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρακα  ;

    Η απεξάρτηση από τον άνθρακα και η μετάβαση σε μια ενεργειακή οικονομία χαμηλών ή και μηδενικών ρύπων συνοδεύεται από τεράστιες δαπάνες για επενδύσεις, αλλά και από τεχνικά εμπόδια, που ορισμένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν ανυπέρβλητα. Πόσω μάλλον όταν ηγέτες , διεθνείς οργανισμοί και αρμόδιοι φορείς την επιδιώκουν σε ορίζοντα μερικών δεκαετιών από σήμερα.
Η Κάθρην Χάρτνετ Γουάιτ γράφει στην ιστοσελίδα  «The Hill» ότι πολιτικοί και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες που «απεργάζονται» το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων, όπως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η διευθύντρια της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), Τζίνα ΜακΚάρθυ  , .....«είτε είναι ανυποψίαστοι είτε αδιάφοροι σχετικά με την κολοσσιαία , στα όρια της ματαιοπονίας , προσπάθεια που απαιτείται και τους οικονομικούς κινδύνους που συνεπάγεται μια βεβιασμένη μετάβαση από τα ενεργειακά “πυκνά” ορυκτά καύσιμα στις συγκριτικά  “αραιές”  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως τα αιολικά, τα φωτοβολταϊκά και οι μονάδες βιομάζας».
     Σύμφωνα με τον διάσημο ενεργειακό αναλυτή Βάκλαβ Σμιλ, καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος στο καναδικό Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα, η αντικατάσταση των 1.100 «ανθρακικών» Γιγαβάτ που τροφοδοτούν το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ ,  από ΑΠΕ , απαιτεί επενδύσεις της τάξης των 2,5 τρισ. δολαρίων , σε νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.  Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν ακόμα 2 τρισ. δολάρια που έχουν ήδη δαπανηθεί σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό της ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα και των συνοδών υποδομών.
«Με εθνικό χρέος της τάξης των 19 τρισ. δολαρίων και έλλειμμα που αυξάνεται κατά 2 τρισ. ετησίως, με μια οικονομία αναιμική και μια συρρικνούμενη μεσαία τάξη, πώς μπορούν οι φορολογούμενοι να επιδοτήσουν ένα τόσο πολυέξοδο σχέδιο;» αναρωτιέται ο Σμιλ  (και μαζί του ίσως θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο κι εμείς).
—Τα τεχνικά εμπόδια
Η βιωσιμότητα των σχεδίων τροφοδοσίας της σύγχρονης ενεργοβόρου κοινωνίας αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προσκρούει στη λογική, τα μαθηματικά και τους νόμους της φυσικής, υποστηρίζουν πολλοί.     Παρόλα αυτά, όλες οι τρέχουσες πολιτικές μείωσης των εκπομπών ρύπων προάγουν και προϋποθέτουν μια μαζική διείσδυση των ΑΠΕ στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας  , παράλληλα με την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων που μέχρι σήμερα εξασφαλίζουν τις άφθονες, φθηνές και ευέλικτες ενεργειακές υπηρεσίες που απολαμβάνουμε.    Μπορεί οι κλιματικοί επιστήμονες να αποδεικνύουν τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να ζητούν την απεξάρτηση από τον άνθρακα, αλλά ακόμα και οι μηχανικοί που επιχείρησαν να εκπονήσουν ένα τέτοιο σχέδιο για λογαριασμό της«πράσινης» Google ,  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ΑΠΕ δεν είναι παρά μια..... «φρούδα ελπίδα» που δεν μπορεί να αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ο Μάικλ Κέλλυ, καθηγητής Μηχανικής στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας της Βρετανίας δήλωσε ότι....    «εάν οι κλιματικοί επιστήμονες αναγνώριζαν ότι η μηχανική δεν μπορεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 80% ως το 2050 , χωρίς να προκληθούν τεράστιες βλάβες στην παγκόσμια οικονομία και την ανθρωπότητα γενικά, ίσως βελτιωνόταν το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου».
       Άλλωστε ορισμένοι θεωρούν ότι στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για την ενεργειακή μετάβαση , αποσιωπάται σκόπιμα η αδυναμία των ΑΠΕ να αντικαταστήσουν τον άνθρακα, αλλά και τα πυρηνικά.
       Η αδυναμία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΑΠΕ είναι εκ φύσεως απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες ως προς το ενεργειακό φορτίο και την πυκνότητα, καθώς εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες. Στον αντίποδα, ο άνθρακας, το φυσικό αέριο και τα πυρηνικά καύσιμα είναι συγκεντρωμένες, αξιόπιστες και ευέλικτες πηγές ενέργειας.
—Το «βουνό» των επιδοτήσεων
Κατά την τελευταία δεκαετία, οι φορολογούμενοι έχουν επιβαρυνθεί με εκατοντάδες δισεκατομμύρια για να επιδοτήσουν τη ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.   Παρόλα αυτά, το μερίδιο των αιολικών και των φωτοβολταϊκών πάρκων στη συνολική ηλεκτροπαραγωγή παραμένει ελάχιστο. Το 1990 όταν αιολικά και φωτοβολταϊκά, οι δύο κύριες τεχνολογίες ΑΠΕ πλην υδροηλεκτρικών, βρίσκονταν ακόμα στα «σπάργανα»αντιστοιχούσαν στο 0,45% της παγκόσμιας ηλεκτροπαραγωγής.   Το 2010 μετά την εγκατάσταση χιλιάδων ανεμογεννητριών και φ/κ πανέλων έφτασαν στο 0,75% και σήμερα μετά βίας φτάνουν το 1%.    Αντίστοιχα, τα ορυκτά καύσιμα καλύπτουν ποσοστό από 85% ως 90% της παγκόσμιας ηλεκτροπαραγωγής.
—Το ενεργειακό αποτύπωμα των ΑΠΕ
Μπορεί οι ΑΠΕ να παράγουν ρεύμα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά το ενεργειακό αποτύπωμα που ενσωματώνουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά για την κατασκευή τους είναι πολύ υψηλό.     Επίσης, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια χρειάζονται περισσότερο εξοπλισμό για να παραγάγουν την «καθαρή» Κιλοβατώρα τους σε σύγκριση με τον άνθρακα και το φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με τον Τζέσσε Αύζουμπελ, Διευθυντή του Προγράμματος για το Ανθρώπινο Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλλερ,....«ενώ μια μονάδα φυσικού αερίου με τεχνολογία  συνδυασμένου κύκλου χρησιμοποιεί τρεις μετρικούς τόνους χάλυβα και 27 κυβικά μέτρα τσιμέντου ανά Μεγαβατώρα κατά μέσο όρο, ένα μέσο αιολικό πάρκο χρησιμοποιεί 460 μετρικούς τόνους χάλυβα και 870 κυβικά μέτρο τσιμέντου».
Λόγω της διαλείπουσας παραγωγής και της στοχαστικότητας (τυχαιότητας) της παραγωγής τους χρειάζονται δύο ή τρεις μονάδες ισχύος σε ανεμογεννήτριες για να αντικαταστήσουν μια μονάδα ισχύος σε ορυκτά καύσιμα.
Μπορεί να «διαφημίζεται» η εκρηκτική άνοδος στην παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύ των ΑΠΕ, αλλά αυτό που μετράει είναι το ποσοστό του χρόνου στον οποίο η εγκατάσταση λειτουργεί στην ονομαστική της ισχύ   (capacity factor). Ο λόγος αυτός είναι κατά πολύ χαμηλότερος στις ανεμογεννήτριες με 20% , έναντι 60-70% στον άνθρακα και 90% στα πυρηνικά εργοστάσια.
—Οι χρήσεις γης
      Τεράστιες είναι και οι απαιτήσεις των ΑΠΕ σε χώρο , εάν υποθέσουμε ότι πάνω σε αυτές θα βασιστεί η απεξάρτηση από τον άνθρακα , καθώς για την ίδια εγκατεστημένη ονομαστική ισχύ καλύπτουν χιλιάδες φορές μεγαλύτερη έκταση από τις μονάδες άνθρακα και τα πυρηνικά εργοστάσια, ενώ συχνά η εγκατάστασή τους προκαλεί βλάβες σε φυσικά οικοσυστήματα.   Το Σχέδιο για την Καθαρή Ενέργεια της EPA προβλέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε έκταση 28 εκατομμυρίων στρεμμάτων για να καλυφθεί μόλις ένα μικρό κλάσμα της συνολικής ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
       Συν τοις άλλοις το σύνολο των ενεργειακών υποδομών πάνω στις οποίες βασίζεται το σύγχρονο μοντέλο ζωής, παραγωγής και κατανάλωσης είναι προσαρμοσμένες στα ορυκτά καύσιμα: ανθρακωρυχεία, πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου, αγωγοί, γραμμές μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικά δίκτυα, τερματικοί σταθμοί καυσίμων, λιμάνια, τραίνα, φορτηγά, τάνκερ, βενζινάδικα, εξοπλισμός εξορύξεων, μονάδες επεξεργασίας και διύλισης, ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, μονάδες πετροχημικών.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους, η απεξάρτηση από τον άνθρακα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η μαζική διείσδυση των ΑΠΕ θα απαιτούσε την κατασκευή , εκτεταμένων υποδομών συγκέντρωσης της διάσπαρτης ενέργειας , σε αντίθεση με το παρόν σύστημα που απλώς το αποσταθεροποιεί -με την στοχαστική διάχυση αιολικής και ηλιακής ισχύος- τα δίκτυα και προκαλεί απορρίψεις ηλεκτρικού ρεύματος.
    Επίσης, μια τέτοια μαζική επένδυση στις ΑΠΕθα ακύρωνε τον βασικό κλιματικό στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας , διότι τα τεράστια ηλεκτρικά φορτία που θα απαιτούνταν για την κατασκευή και εγκατάσταση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών πάνελ, νέων δικτύων και λοιπού εξοπλισμού θα αντιστάθμιζαν  το όποιο όφελος.
Ήδη, οι Γερμανοί φορολογούμενοι, σε μια χώρα όπου οι ΑΠΕ έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη, πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα.
Όπως επισημαίνει ο  Βάκλαβ  Σμιλ .....«η ταχεία αντικατάσταση του άνθρακα από πηγές χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας δεν μπορεί να γίνει δίχως τη διάλυση της σύγχρονης αστικής κοινωνίας όπως τη γνωρίζουμε».
      Οι οικονομικές συνέπειες της ραγδαίας διείσδυσης των ΑΠΕ, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα που δεν κατασκευάζουν αλλά εισάγουν τον εξοπλισμό ενισχύοντας το ΑΕΠ παραγωγών  όπως η Κίνα, η Γερμανία και η Δανία, είναι τεράστιες.
«Χωρίς τις επιδοτήσεις, οι ΑΠΕ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε μικρές, εξειδικευμένες αγορές για την κάλυψη πολύ συγκεκριμένων αναγκών. Δεν μπορούν όμως να αντικαταστήσουν τον άνθρακα σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο» αναφέρει η Χάρτνετ Γουάιτ.
    Ήδη στη Γερμανία πληρώνουν την Κιλοβατώρα τρεις φορές ακριβότερα από τις ΗΠΑ και ένα εκατομμύρια νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο της ενεργειακής φτώχειας.
    Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω θα πρέπει να μας κάνουν να αναλογιστούμε πάνω στους  τεχνικούς και οικονομικούς όρους με τους οποίους θα γίνει η μετάβαση σε ένα «πράσινο» ενεργειακό μοντέλο.
—Κρυφά κόστη και περιορισμοί
     Επιδοτήσεις δεν απολαμβάνουν μόνο οι ΑΠΕ, αλλά και ο άνθρακας και μάλιστα πολύ υψηλότερες όπως είχε δείξει μια    έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία λάμβανε υπόψη και τα κρυφά κόστη από την καύση ορυκτών καυσίμων.
Όσον αφορά όμως στο τεχνικό σκέλος της μετάβασης, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι ΑΠΕ έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν για να μπορέσουν να θεωρηθούν αξιόπιστες.
    Ήδη η τεχνολογική έρευνα επικεντρώνεται στην αύξηση της αποδοτικότητας των συστημάτων παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας, στην ανάπτυξη έξυπνων δικτύων, αλλά και στην   αποθήκευση αυτής της ενέργειας , ώστε να ακυρωθεί το βασικό μειονέκτημα των «πράσινων» τεχνολογιών: αυτό της στοχαστικότητας και της διαλείπουσας παραγωγής.

ΠΗΓΗ. econews .gr    http://www.econews.gr/2016/06/03/ape-anthrakas-apexartisi-130524/

Η γνώμη μας .

Το παραπάνω άρθρο έκπληξη του ''πράσινου''   econews.gr  , λέει μόνο αλήθειες !!!!.
   Αλήθειες για τις οποίες το  http://sagini3.blogspot.gr/ , και άλλα blogs  αγωνίζονται εδώ και χρόνια να περάσουν στους ανυποψίαστους πολίτες που έχουν μετατραπεί σε αθώα θύματα της αδίστακτης προπαγάνδας  του ''πράσινου οικοφασισμού''.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σοβαρότατους λόγους για αφύπνιση και προβληματισμό !!!
      Εμείς οι ανιδιοτελείς σκεπτικιστές της    ''πρασινης απάτης και της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής ''   ,  γνωρίζουμε καλά ,  ότι η δικαίωση των αγώνων μας , των  αρχών και ιδεών μας , θα έρθει νομοτελειακά   .
                                                                                                         Γ.Β.Μ



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πρωτοφανής κατάσχεση ναρκωτικών απο το ΣΔΟΕ Αττικής !!!


26 .084.000  οπιούχα χάπια !!!!!!

   Εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, για μια ακόμη φορά από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής .

200px-Coat_of_arms_of_Greece
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                   Αθήνα, 03-06-16
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Σ.Δ.Ο.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην κατάσχεση είκοσι έξι εκατομμυρίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων-  (26.084.000) οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΙΓΑΙΟΥμε συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α   (D.E.A).
Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια.
Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά:
Α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη ( η οποία ανήκει στον πίνακα Δ’ του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις» )  και
Β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.
Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων Η.Π.Α (κατά προσέγγιση 11.700.000 €).
Ενημέρωση στους εκπροσώπους του Τύπου για τα κατασχεθέντα και την εξέλιξη των ερευνών θα γίνει τη Δευτέρα 6.6.2016 και ώρα 10.00πμ  στο Κτίριο του ΣΔΟΕ (Πειραιώς 207 και Αλκιφρόνος).