Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ - ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ .

   
          Τρίτη 13 Ιουνίου 2017- Πλατεία Γηροκομείου Χώρα Άνδρου- 20.00

      Η   Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου ,ο Δήμος Άνδρου , Σύλλογοι και φορείς του νησιού σας προσκαλούν σε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωση  με θέμα την επικείμενη εγκατάσταση των μεγάλων αιολικών εργοταξίων .

       ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ -ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ -ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ
                                           

                                              

      Δυστυχώς κάποιοι στην Άνδρο , ( αιρετοί , δημοτικοί άρχοντες και ....άλλοι επιτήδειοι ) γνώριζαν, γνωρίζουν  και μεθοδεύουν τα έργα , αφού θα βγάλουν λεφτά 

Παρ΄όλο που....
η μοναδική ελπίδα ανάπτυξης της Άνδρου είναι ο τουρισμός.
Παρ΄όλο που....
     «το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων χαρακτηρίζεται από τοπικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά υψηλής αξίας, γεγονός που έχει αναδείξει την περιοχή σε τουριστικό και παραθεριστικό πόλο παγκοσμίου ενδιαφέροντος»
      
 Παρ΄όλο που...
   Στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Τοπίου, που υπεγράφη στη Φλωρεντία, στις 20 Οκτωβρίου 2000, και επικυρώθηκε από την Ελλάδα με το νόμο 3827 ΦΕΚ 30 25-2-2010 αναφέρεται
«το τοπίο διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο δημοσίου συμφέροντος από άποψη πολιτισμική, οικολογική, περιβαλλοντική και κοινωνική και ότι συνιστά πόρο ευνοϊκό για την οικονομική δραστηριότητα, του οποίου η προστασία, η διαχείριση και ο σχεδιασμός μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας.»

Παρ' όλο που.......
Η ΑΝΔΡΟΣ εδώ και πολλά χρόνια είναι ενεργειακά αυτόνομη , αφού  με υποθαλάσσιο καλώδιο είναι διασυνδεδεμένη ενεργειακά με το ηπειρωτικό δίκτυο της χώρας.
Δεν υπάρχει η παραμικρή ενεργειακή ανάγκη στο νησί μας ,  που θα μπορούσε να καλυφθεί από τις .......95 θηριώδεις ανεμοτουρμπίνες .
Παρ' όλο που.......
Όλοι αντιλαμβανόμαστε  οτι η επικείμενη εγκατάσταση των αιολικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο ,για τα μεγάλα κέρδη των ιδιοκτητών τους . 
  Μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι τα παγκοσμίου ενδιαφέροντος μοναδικά  , πολιτισμικά, οικολογικά, χαρακτηριστικά της Άνδρου και των Κυκλάδων , θα μείνουν αναλλοίωτα , από την εγκατάσταση δεκάδων τεράστιων ανεμογεννητριών ENERGON E70 ,  ύψους  113 m , με σάρωση στροφίου 4 στρέμματα , ισχύος 2.300kW !!! 

                                    Καταπάτηση ιδιωτικών εκτάσεων

          Στην Άνδρο   οι περιοχές ενεργειακής δέσμευσης και εγκατάστασης  αιολικών , είναι 100% ιδιωτικές εκτάσεις .

   Τα έργα σχεδιάστηκαν  χωρίς ποτέ να έχουν ενημερωθεί-ερωτηθεί  οι κάτοικοι. 
   Σίγουρα έχουν και οι εταιρείες τους....'' δικούς τους ανθρώπους'', στην Άνδρο . 
   Υπόσχονται ψίχουλα και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς σαν....''ανταποδοτικά οφέλη'' .
    Γνωστός ο καταστροφικός ρόλος της ΜΚΟ ''Δάφνη'' για την Άνδρο .  
Είναι ξεκάθαρο ότι με τη στήριξη   ''κάποιων'' τοπικών παραγόντων, τα   μαύρα κοράκια έχουν βάλει στο μάτι τα χωράφια και τις περιουσίες των ανθρώπων και αργά ή γρήγορα θα τις καταπατήσουν με την βοήθεια του  νόμου για τις ΑΠΕ. ( Νόμος Μπιρμπίλη ).
 Ο νόμος αυτός για τις ΑΠΕ προβλέπει σε περίπτωση άρνησης ενός ιδιώτη να νοικιάσει τη γη του, στις πολυεθνικές εταιρείες να γίνουν απαλλοτριώσεις με fast truck διαδικασίες. 
Ο νόμος που καταστρέφει την Άνδρο μας  είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους.

Παραθέτουμε  εδώ απόσπασμα σχετικής Επερώτησης στη Βουλή 
ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για εγκατάσταση ΑΠΕ
Τρεις Δήμαρχοι της Νότιας Ευβοίας, διαμαρτύρονται με δελτίο τύπου και άλλες παρεμβάσεις για την αντισυνταγματική ρύθμιση της παρ. 11, του άρθρου 12 του Ν. για τις ΑΠΕ σύμφωνα με την οποία «θα χαρακτηρίζονται κατά προτεραιότητα ως δημόσιες δασικές, οι εκτάσεις που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και θα υποχρεούνται όλες οι Υπηρεσίες να αδειοδοτούν τα αιολικά πάρκα, ασχέτως αν υπάρχουν νόμιμες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές από τους ιδιοκτήτες γης».  
Δηλαδή, θα «κατάσχονται» ιδιωτικές περιουσίες χωρίς αντάλλαγμα για τους ιδιοκτήτες και θα παραδίδονται πλέον από το κράτος στις εταιρείες ΑΠΕ.

Με αυτή τη φωτογραφική διάταξη, οι εταιρείες θα αποφεύγουν να αποζημιώνουν τους νόμιμους ντόπιους ιδιοκτήτες, ……………

Αυτό θα γίνει και στην Άνδρο και τα άλλα νησιά. 
Οι υπεύθυνοι σιωπούν . 
Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν θα δείτε ιδιωτικές εκτάσεις να χαρακτηρίζονται δημόσιες .

                               ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ....ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ