Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Απόφαση βόμβα της Ε.Ε. κατά των ΑΠΕ


                                           Αποτέλεσμα εικόνας για κλεφτες
   
      Η ACER  ( Ένωση των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ε.Ε. ) με Δελτίο Τύπου   ΕΔΩ που εξέδωσε την  11 Μαΐου 2017 , ανακοίνωσε ΕΔΩ την επίσημη υποβολή στην Κομισιον  της  '' Λευκής Βίβλου για την χονδρική αγορά ηλεκτρισμού των ΑΠΕ '' .


                                       

Σοβαρότατες  θεμελιακές αλλαγές στην προτεινόμενη ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε

Ο ACER  προτείνει .


1 .  Κατάργηση της  προτεραιότητας απορρόφησης της ενέργειας των ΑΠΕ στα δίκτυα , όχι μόνο για τις νέες ΑΠΕ , αλλά και και για τις ήδη υπάρχουσες .

2.   Κατάργηση των χρηματικών αποζημιώσεων στις ΑΠΕ, όταν οι ρυθμιστές περικόπτουν την λειτουργία τους , για την ευστάθεια των Δικτύων .
Ο ACER προτείνει οι περικοπές φορτίων απο ΑΠΕ ,να γίνονται με τιμές της αγοράς και όχι με βάση την τεχνολογία τους.
3.  Αλλαγή στο net metering  με Φ/Β στις στέγες , για να πληρώνουν πλέον οι αυτοπαραγωγοι, το ανάλογο κόστος για το δίκτυο του συστήματος.

    Χρόνια τώρα καταγγέλλουμε την παραπάνω σκανδαλώδη και προνομιακή μεταχείριση των ΑΠΕ , σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους από τις άλλες πηγές παραγωγής ηλεκτρισμού στην χώρα μας.

        Πέρα από τις επιδοτήσεις για αγορά και εγκατάσταση ,οι επιχειρηματίες των ΑΠΕ γίνονται απλοί εισοδηματίες , αφού εισπράττουν σε υψηλότατες προσυμφωνημένες τιμές ( feeds in tariff )   ανα παραγόμενη μεγαβατωρα και για διάρκεια λειτουργίας 20-25 έτη .
           Το κόστος για τον καταναλωτή έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια , λόγω των ΑΠΕ και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που επιτέλους προσπαθεί να λύσει  ο ACER .
           Πιστεύουμε οτι η εφαρμογή της παραπάνω ''Λευκής Βίβλου των ΑΠΕ'' από την Κομισιον , θα αποθαρρύνει οριστικά την επέκταση των ΑΠΕ αφου τα τεράστια και εύκολα κέρδη τους θα μειωθούν θεαματικά .