Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Γαυριώτικες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.


     

          Στον μικρόκοσμο του χωριού μας .
     Τα θέματα και τα προβλήματα  που για άλλους φαίνονται ασήμαντα .


Ο Περιστεριώνας στο λιμάνι του Γαυριου είναι το μοναδικό παραδοσιακό δημοτικό κτήριο που βλέπει πρώτο ο επισκέπτης της Άνδρου .
Είναι ένας μικρός χώρος στο κέντρο μιας μικρής πλατείας .( φώτο )
Χρησιμοποιείται για διαφόρους σκοπούς κατά καιρούς ( αποθήκη του Δήμου ,δημοτικό τουριστικό περίπτερο Πληροφοριών , ΑΤΜ Τραπεζών κλπ).
Το κτήριο όπως κάθε δημοτικό κτήριο παρουσιάζεται σε κατάσταση εγκατάλειψης .
Η τουριστική και εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού του Γαυριου , οδηγεί τους επαγγελματίες στην συνεχή αναζήτηση εμπορικών σημείων για τις επιχειρήσεις τους με όσον το δυνατόν λιγότερα λειτουργικά έξοδα .
Ένα από τα καλύτερα εμπορικά σημεία είναι ο περιστεριώνας , αφού κάθε επισκέπτης του νησιού μας θα περάσει από το σημείο αυτό μετά και πριν την άφιξη η αναχώρηση του από την Άνδρο .
Οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκίνητων , τα τουριστικά πρακτορεία , αλλά και αρκετές άλλες , είδαν από την αρχή ότι η τυχόν εγκατάσταση τους στον περιστερώνα θα ήταν μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματική κίνηση .
Το θέμα λοιπόν μέσω των γνωστών διαδρομών ( πιέσεων κλπ ) , έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου την 18/5/18 ,όπου παρευρέθηκαν και αρκετοί ενδιαφερόμενοι ντόπιοι επιχειρηματίες , οι οποίοι μέσω των ''δικών'' τους δημοτικών συμβούλων , επιθυμούσαν να παρθεί απόφαση παραχώρησης με ενοίκιο ,του περιστερώνα , παρα την αντίθετη απόφαση του δημάρχου , της αντιδήμαρχου Υδρούσας , του τοπικού πρόεδρου και άλλων .
Βέβαια ποτέ δεν μάθαμε τους αληθινούς λόγους της αντιπαράθεσης αφού τουλάχιστον η πλευρά του Δημάρχου , θα έπρεπε στα πλαίσια της ενημέρωσης και διαφάνειας να ενημερώσει εγκαίρως τους δημότες για τα αρνητικά η θετικά μιας μελλοντικής παραχώρησης του περιστερώνα για οικονομική εκμετάλλευση .
Δυστυχώς οι αποφάσεις συνήθως παίρνονται εν κρυπτό και πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ ., αφού και οι δυο πλευρές , σε τέτοιες περιπτώσεις , δεν επιθυμούν την δημοσιοποίηση και ενημέρωση των δημοτών , για διαφορετικούς λόγους ο καθένας .
Λογικό και αποδεκτό είναι κάθε επιχειρηματίας να κινείται αθόρυβα , μέχρι να πετύχει τον σκοπό του , διαφορετικά όταν η επιχειρηματική του ιδέα διαδοθεί σε όλους , σίγουρα θα πολλαπλασιαστούν οι ενδιαφερόμενοι και ως γνωστόν η ζήτηση αυξάνει τα .....ενοίκια .
Έγινε λοιπόν και αυτό το ασήμαντο , ένα ακόμη θέμα για εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις και κατηγορίες μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων .
Τελικά με τους ψήφους των αντιπολιτευόμενων δημ.συμβουλων της Υδρούσας στον δήμο Άνδρου , αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ο περιστεριώνας σε ιδιώτη επιχειρηματία , κατόπιν δημοσίου διαγωνισμού την ημερομηνία του οποίου θα ανακοινώσει ο Δήμος Άνδρου .
Τουλάχιστον έτσι θα τηρηθεί η διαφάνεια και δεν θα γίνει απευθείας φωτογραφική παραχώρηση. Βεβαίως έτσι εξυπηρετούνται και τα μικροκομματικά συμφέροντα .

Ελπίζουμε ότι τελικά από τον πλειοδότη , θα αναβαθμιστεί το κτήριο χωρίς να αλλοιωθεί το χρώμα του .

Κατά τα άλλα ουδεμία ενημέρωση , απο τον δήμαρχο η την αντιπολίτευση έχουμε , για την αναμενόμενη απόφαση του ΠΕΣΠΑ , για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών ( ΧΥΤΥ ) , των δημοπρασιών των παραλιών , της αναβάθμισης των χώρων υποδοχής στο λιμάνι μας , των βιολογικών καθαρισμών Γαυριου και Μπατσιου ,αλλά και τόσων άλλων χρόνιων προβλημάτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ