Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

29 Μαρτίου η κρίσιμη γιά την Άνδρο συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ ,για την κατασκευή η όχι ΧΥΤΥ .


                                                   Αποτέλεσμα εικόνας για XYTY

.....Επιτέλους  , μετά απο μεγάλη καθυστέρηση , θα συνεδριάσει το ΠΕΣΠΑ , με θέμα την τελική χωροθέτηση  του ΧΥΤΥ Άνδρου  *  στην περιοχή Πλούσκα.
        Σε περίπτωση θετικής απόφασης στην πρόταση του Δήμου Άνδρου , το τεράστιο και άλυτο μέχρι σήμερα θέμα  της διαχείρισης των σκουπιδιών του νησιού θα πάρει τον δρόμο της οριστικής λύσης , όπως ισχυρίζονται οι υπέρμαχοι της λυσης ''Πλούσκα ''. 
         Βέβαια καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει από τον Δήμο Άνδρου , αφού  όφειλε να ενημερώσει του δημότες για το τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών , μέχρι και όταν  κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΥ στην περιοχή της Υδρούσας  ,Πλούσκα .
Η πολυσυζητημένη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ στον Πειραιά  , θα είναι δυστυχώς μια ακόμα  ''μάχη'' μεταξύ Ανδριωτών  αντιπάλων.
           Αυτών που υποστηρίζουν την πρόταση του Δήμου  για κατασκευή του ΧΥΤΥ στην θέση Πλούσκα  και οριστική επίλυση , του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος των σκουπιδιών του νησιού μας .
            Αυτών που εναντιώνονται , αλλά δυστυχώς δεν έχουν να προτείνουν μια άλλη λύση .
    
      Υπέρ της χωροθέτησης είναι ο Δήμος Άνδρου , που θα παραστεί  στην συνεδρίαση , με τον σημερινό δήμαρχο κο Σουσούδη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει στο ΠΕΣΠΑ , ολοκληρωμένο φάκελο , με όλες  τις αναγκαίες μελέτες από τις συναρμόδιες υπηρεσίες  και υπουργεία . Ο έπαρχος Άνδρου κος Λοτσάρης , έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης-λύσης   του Δήμου .   Στην συνεδρίαση θα παραστεί επίσης  ομάδα κατοίκων με τον δικηγόρο του Δήμου Άνδρου. 
     
       Κατά της χωροθέτησης ,  θα παραστούν στην κρίσιμη συνεδρίαση  , ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής προστασίας του Υπουργ.Εσωτερικών   και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Άνδρου , κος Ι.Καπάκης , ο  έτερος Γενικός Γραμματέας του Υπουρ.Εσωτερικών κος Καπετάνιος  , ο κος Στ. Πολυκράτης σαν εκπρόσωπος των επαγγελματιών ενοικιαζομένων δωματίων του Μπατσίου , ομάδα κατοίκων με δικηγόρο και φυσικά οι   διαφωνούντες με την χωροθέτηση και παραιτηθέντες  δημοτικοί σύμβουλοι της Υδρούσας , (της παράταξης Σουσούδη ),( Θωμάς ,Μαμάη ,Βώσος ,Βολίκα )  . Το επιχείρημα των διαφωνούντων είναι οτι θα υπάρξει ''περιβαλλοντική καταστροφή'',  στην ευρύτερη  δική τους περιοχή  . ( Μπατσί ) 
  
        Ελπίζουμε οτι δεν θα υπάρξει αναβολή της συνεδρίασης και οτι επιτέλους θα ληφθεί απόφαση , που πρωτίστως θα  επιμερίσει τις ανάλογες ευθύνες , θετικές η αρνητικές , σε αυτούς που αναλογούν .
Η νεα τουριστική περίοδος πλησιάσει και το γνωστό θέαμα με τα σκουπίδια παντού θα αποτελέσει ξανά απειλή για την δημόσια υγεία και αρνητική προβολή της Ανδρου.
    
                                                                                                                                                Γ.Β.Μ.


ΧΥΤΥ   *
Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων . Προϋποθέτει την ολοκληρωμένη ανακύκλωση πριν την ταφή των υπολειμμάτων σκουπιδιών .